Uusien iPhone-mallien valmistuksen alkaminen näkyy tilauskirjoissa

Manu Pitkänen
18. kesäkuuta, 2014 11:10

Japanilaisten yhtiöiden tilauskirjat ovat alkaneet täyttyä kesän ja Applen syksyllä esiteltävien laitteiden valmistuksen lähestyessä, raportoi talousjulkaisu Nikkei. Vaikka kaikkia tilauksia ei voidakaan laittaa Applen piikkiin, on amerikkalaisyhtiöllä silminhavaittava vaikutus kevät-kesän kysyntäpiikkiin.
Nikkein mukaan Apple olisi tilannut japanilaisilta konevalmistajilta muun muassa uusia automaattisorveja. Niitä on tilattu muiden muassa Tsugamilta, Fanucilta ja Brother Industriesilta. Automaattisorvien ja kaikkien muidenkin konetyökalujen kysyntä kasvoi Japanissa toukokuussa 24 prosenttia vuodentakaiseen nähden. Toimitukset Kiinaan, jossa Applen laitteet valmistetaan, kasvoivat 7,5-kertaisiksi.
Työkalujen lisäksi Apple on tilannut elektroniikkakomponentteja Japanista. Taiyo Yudenilta on tilattu uusia keraamisia kondensaattoreita (0,6 x 0,3 mm). Mitsumi Electriciltä on vuorostaan tilattu komponentteja optista kuvanvakainta varten. Nikkein jutussa ei mainita suoraan, että onko Apple tilannut näitä osia, mutta antaa kuitenkin aiheen olettaa näin. Aiemmin keväällä Nikkei kertoi Mitsumin kolminkertaistavan OIS-komponenttien toimitukset 60 miljoonaan kappaleeseen.
Applen puhelimissa ei ole käytetty aiemmin optista kuvanvakainta, mutta patenttihakemusten perusteella yhtiö on kuitenkin osoittanut kiinnostusta tekniikkaa kohtaan. Japanilainen rahoituspalveluyhtiö Nomura Securities arvioi vuoden alussa, että seuraavassa iPhonessa käytettäisiin optista kuvanvakainta.
Nikkein tietojen mukaan markkinoille olisi tänä vuonna tulossa 4,7-tuumaisen iPhonen lisäksi 5,5-tuumainen malli.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone iOS 8
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.