Nomura: Apple ei lähde kisailemaan megapikseleillä – seuraavaan iPhoneen tulossa OIS

Manu Pitkänen

Nomura: Apple ei lähde kisailemaan megapikseleillä – seuraavaan iPhoneen tulossa OIS
Varhaisilla iPhone-huhuilla on taipumuksena osoittautua pötypuheiksi, mutta se ei tunnu haittaavan niiden liikkeellelaskijoita. Viime vuosi osoitti myös sen, että Applen toimitusketjusta hankitut todenperäisistä tiedoista ei voida välttämättä päätellä mitään lopullisten tuotteiden ominaisuuksista tai tuotannosta.

Tähän asti huhut iPhone 6:sta ovat liittyneet lähinnä näyttöön sekä sen mahdollistamaan uuteen ja ohuempaan designiin. Nomura Securities on nyt laittanut lusikkansa soppaan spekuloimalla seuraavan iPhonen kameralla. Sen mukaan Apple olisi päättänyt pysytellä kahdeksan megapikselin kennossa, joka on ollut sen puhelimissa jo iPhone 4S:stä lähtien. Tieto sai iPhonen kameramoduuleita valmistavan Largan Precisionin osakekurssin laskuun.

Nomura Securitiesin mukaan pidättäytyminen megapikselikisasta ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Apple olisi lopettanut iSight-kameran tuotekehityksen. Pikemminkin päinvastoin, sillä yhtiö aikoo parantaa kameraansa muilla keinoilla kuin pikseleiden määrän kasvattamisella. Nomuran mukaan seuraavaan iPhoneen olisi tulossa ainakin optinen kuvanvakaus (OIS), jonka pitäisi helpottaa valokuvaamista hämärissä olosuhteissa. Ominaisuus löytyy jo muutamista Lumia- ja Android-puhelimista.Verkossa on julkaistu lisäksi kuvia iPhone 6:n rungoksi väitetystä esineestä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
151 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Honor X7 – hinta laskenut -29%

Honor X7
70 € Kärkkäinen
129 € DNA
182 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 97 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.