Helvetti jäätyy: Esitteleekö Microsoft ensi viikolla Android-puhelimen?

Manu Pitkänen
20. kesäkuuta, 2014 12:57

Vielä vuosi sitten tuntui täysin mahdottomalta ajatukselta, että Microsoft julkaisisi Android-pohjaisen älypuhelimen. Nyt se tilanne voi kuitenkin olla käsillä, sillä Nokian matkapuhelintoimintojen oston myötä Microsoft sai käsiinsä joukon loppusuoralla olevia kehityshankkeita, jotka se voi tuoda markkinoille alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti.
Nokia valmistautui Microsoftin kanssa solmitun strategisen Windows Phone -sopimuksen päättymiseen kehittämällä alemman hintaluokan Android-puhelimia. Ensimmäinen satsi tämän kehitystyön tuloksista tuli markkinoille helmikuussa, jolloin Nokia esitteli Nokia X:n ja sen sisarmallit (X+ ja XL).
Näille puhelimille voi nyt tulossa Microsoftin Conversations-blogin perusteella jatkoa 24. kesäkuuta. Blogissa on julkaistu Green with Envy -otsikolla (Kateudesta vihreänä) varustettu teksti, jossa laskuri laskee aikaa julkaisuajankohtaan. Nokia käytti alkuvuonna vihreää teemaa kiusoitellessaan Nokia X -mallien julkaisulla.
Vaikka Windows Phone -pomot totesivatkin vuoden alussa, etteivät he ole kovin innostuneita Nokian Android-hankkeista, näyttää Satya Nadellan johtama yhtiö ajattelevan asioita nyt hieman pragmaattisemmin. Microsoftin on pakko lyödä läpi mobiilissa, eikä Windows Phonen epäsuosio saa muodostua sen esteeksi. On järkevämpää kerätä Microsoftin verkkopalveluille käyttäjiä kuin lyödä päätä seinään Windows Phonen kanssa.
Microsoftilla on oikeus käyttää Nokia-brändiä Android-puhelimissa vuoden 2015 joulukuun viimeiseen päivään asti. Evleaksin vuotaman brändiohjeistuksen mukaan Microsoft aikoisi käyttää kaikissa uusissa tuotteissa sen omaa brändiä Nokian sijaan.
Ensi viikolla Google pitää I/O-kehittäjätapahtuman, jossa yhtiö päivittää muiden muassa Androidin kuulumiset.
On tietysti mahdollista, että Microsoftin blogiviestin rivien välejä on analysoitu turhan paljon. Julkistukset voivat liittyä uusiin keskihintaisiin tai alemman hintaluokan Windows Phone -puhelimiin.

Lue myös nämä
Tägit
Android Microsoft Nokia X Nokia XL Nokia X+
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.