Broadcom aloittaa yt-neuvottelut, ex-nokialaisten pallottelu jatkuu

Matti Robinson
25. kesäkuuta, 2014 13:43

Piirivalmistaja Broadcom on kertonut tänään työntekijöilleen ikäviä uutisia. Ainakin Oulun toimipisteen työntekijöille on kerrottu tänään jatkosta.
Broadcom kertoi kuun alussa, että se aikoo irtautua modeemibisneksestä. Käytännössä vaihtoehdot ovat lopettaa modeemiyksikkö tai myydä se pois. Yt-neuvottelut koskevat koko modeemiyksikköä.
Yt-neuvotteluiden tarkoituksena on todennäköisesti valmistella yksikköä myyntiä varten. Mikäli myynti ei toteudu niin yksikkö on muutosten jälkeen helposti ajettavissa alas. Broadcom ei ole vielä julkaissut asiasta tiedotetta.
Broadcomin modeemibisnes on peräisin Renesasilta, joka puolestaan osti sen Nokialta. Broadcomin ostaman modeemiyksikön ytimessä on edelleen paljon vuoristoradan läpikäyneitä suomalaisia Nokialta. Broadcomilla on Suomessa noin 500 työntekijää, joista suurin osa Oulussa. Viime vuoden lopulla Broadcom irtisanoi noin 100 työntekijää Suomessa.
Broadcom valmistaa kantataajuuspiirejä, joilla varmistetaan puhelinten ja muiden puhelinverkkolaitteiden toiminta verkossa. Niiden avulla saadaan rakennettua 3G- ja 4G-yhteydet.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia 4G Broadcom 4G LTE -modeemi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.