Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Broadcom suunnittelee irtaantumista modeemibisneksestä, Suomessa työpaikat vaarassa

Manu Pitkänen

Broadcom suunnittelee irtaantumista modeemibisneksestä, Suomessa työpaikat vaarassa
Langalliseen ja langattomaan viestintään puolijohdepiirejä kehittävä Broadcom on kertonut suunnittelevansa irtaantumista mobiililaitteiden kantataajuuspiirimarkkinoilta. Broadcom on valmis myymään liiketoimintansa kantataajuuspiireissä tai ajamaan sen alas kokonaan.

Kantataajuuspiirit ovat puhelimiin asennettavia siruja, jotka käytännössä mahdollistavat viestinnän laitteen ja matkapuhelinverkon välillä. Niistä riippuu tukeeko puhelin tai mokkula 3G:tä vai uudempaa 4G-verkkoa. Viime vuonna Broadcomm osti japanilaisen Renesasin modeemibisneksen, jonka se oli vuorostaan hankkinut vuonna 2010 Nokialta. Renesasin piti aluksi ajaa bisnes alas viime vuonna, mutta Broadcom ilmaantui viime hetkellä ostajaksi. Kantataajuuspiirien markkinajohtaja on yhdysvaltalainen Qualcomm.


Broadcomilla on Suomessa noin 500 työntekijää, joista suurin osa Oulussa. Viime vuoden lopulla Broadcom irtisanoi noin 100 työntekijää Suomessa. Modeemibisnes on ollut vuoristoradassa jo vuosia (Nokialta asti), joten helppoa ostajan löytäminen ei ole. Jää nähtäväksi löytyykö Broadcomin liiketoiminnalle ostajia vai joudutaanko toiminta ajamaan alas kaikkien käänteiden jälkeen.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja