Nikkei: Kuvista ja videoista huolimatta et ole vielä nähnyt iPhone 6:n lopullista designia

Manu Pitkänen
30. kesäkuuta, 2014 17:11

Japanilainen talousjulkaisu Nikkei kertoo verkkosivuillaan, että netissä julkaistut lukuisat kuvat ja videot iPhone 6 -dummykoteloista eivät ilmennä oikean laitteen lopullista designia, mutta perusajatus niissä on kuulemma oikean suuntainen.
Kaikkein oleellisin ero dummy-versioiden ja iPhone 6:n designin välille syntyy takapuolen "antennipaikoista", joita monet nettikeskuskustelijat ovat kritisoineet voimakkaasti. Nikkein mukaan lopulliseen designiin ei ole tulossa dummy-koteloissa nähtyjä kiertäviä antennipaikkoja, vaan niiden ääriviivat merkkaavat kuoren leikkausrajoja. Takakuoren ala- ja yläosa voivat siis näyttää samanlaisilta kuin iPhone 5s:ssä.
Uuden puhelinmallin omenalogo aiotaan toteuttaa samalla tavalla kuin uusimmissa iPadeissäkin, eli omenan kuva leikataan kokonaan irti ja kuoren sisäpuolelle asennetaan taustakappale. Väite on linjassa muutamien kuvavuotojen kanssa.
Nikkei uskoo uusissa iPhoneissa käytettävän myös kaarevoitettua näyttölasia. Uutistoimisto Bloomberg uutisoi Applen testaavan 2.5D-lasin käyttöä viime vuoden lopulla. Ajatuksena on ilmeisesti kaarevoittaa lasia niin, että lasin ja alumiinirunko muodostavat saumattoman kokonaisuuden. Se tarkoittaisi samalla timanttihiottujen reunojen menoa.
Bloombergin mukaan 4,7- ja 5,5-tuumaisten iPhone 6 -puhelimien valmistus alkaa heinäkuun aikana. Puhelimien valmistuksen vetovastuussa oleva Hon Hai on aloittanut yli 100 000 uuden työntekijän rekrytoinnin Applen uutuuslaitteiden kokoonpanoa varten.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.