Irtisanomisia tulossa: Elopin puhelinyksikköä trimmataan taas

Manu Pitkänen
3. heinäkuuta, 2014 9:21

Nokian toimitusjohtajaksi vuoden 2010 puolivälissä valittu Stephen Elop muistetaan Suomessa palavalauttamuistionsa lisäksi älypuhelinstrategiamuutoksesta seuranneista massiivisista irtisanomisista. Microsoft kertoi ostavansa Nokian puhelinyksikön viime syksynä ja kauppa toteutui tänä keväänä. Nyt kun liiketoiminnalla on uusi omistaja, on jälleen aika keksiä mistä nipistetään ja kuka laitetaan pihalle seuraavaksi, raportoi GigaOm sisäpiirilähteisiin perustuen.
Tieto ei ole varsinaisesti yllättävä, sillä Puhelinvertailu arveli säästöjen ja irtisanomisten olevan välttämättömiä Nokian entisessä laiteyksikössä jo tämän vuoden tammikuussa. Tuolloin sanoimme, että Lumia-puhelimien myynti näyttää saavuttaneen jo huippunsa (ainakin lyhyellä aikavälillä) ja tämä käsitys on vain vahvistunut kesän lähestyessä.
On varsin selvää, ettei Microsoft voi katsella kovin kauaa tappiollisen yksikön toimintaa, jonka se hankki itselleen noin 5,45 miljardin euron järjestelyn kautta. Microsoftin mukaan sen pitäisi yltää vuositasolla 50 miljoonan älypuhelimen toimitusmääriin ennen kuin se pääsee edes omilleen. Päällekkäisyyksistä Nokian aiemman laitetoiminnan ja Nokialta hankittujen toimintojen välillä aiotaan varmasti päästä eroon. Leikkuri voi kohdistua myös markkinointiin ja tietohallintoon.
GigaOmin lähteiden mukaan irtisanomiset voivat olla suuruusluokaltaan todella isot, ne voivat koskettaa jopa kymmentä prosenttia yhtiön koko työvoimasta (100 000 + 25 000).

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Microsoft Windows Phone Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.