Ensimmäisten Nokia Lumia -puhelimien tuki loppuu parin kuukauden päästä

Manu Pitkänen
9. heinäkuuta, 2014 18:05

Nokia ilmoitti jo alkuvuonna, ettei Windows Phone 7.8 -pohjaisille puhelimille ole enää luvassa päivityksiä. Nyt Microsoft on lyönyt viimeisenkin naulan ensimmäisten Lumia-puhelimien arkkuun, sillä päivitetyllä tuotetukisivulla muistutetaan WP 7.8:n tuen päättymisestä syyskuun 9. päivänä.
Keväällä 2012 keskusteltiin paljon siitä saisivatko ensimmäisen sukupolven Windows Phone -puhelimet niin sanotun Apollo-päivityksen eli käytännössä Windows Phone 8:n. Tätä päivitystä ei annettu, mikä herätti luonnollisesti skismaa ensimmäisten Lumia-puhelimien ostajien keskuudessa. Sen sijaan Microsoft tarjosi tiettyjä WP8:n sisältämiä ominaisuuksia vanhoille puhelimille WP7.8:n muodossa.
Windows Phone 7.8:n kohdalla alustan elinkaareksi määritettiin 18 kuukautta ja alkamisajankohdaksi otettiin viime vuoden helmikuu. Windows Phone 8 sekä uudempi 8.1-versio ovat laajemman tukikauden piirissä, sillä niiden elinkaareksi on määritetty 36 kuukautta. WP8:n tuki päättyy ensi vuoden lopulla ja WP8.1:n vuonna 2017.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Windows Phone Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.