Kyoceran vertailuvideo: Safiiri vastaan iskunkestävä lasi

Manu Pitkänen
11. heinäkuuta, 2014 15:19

Teknologiasivustoilla on puhuttu paljon safiirista sen jälkeen kun Apple päätti avata safiilasitehtaan GT Advanced Technologiesin avustuksella Arizonaan. Huhujen mukaan Apple voisi korvata iPhonessa käytettävän Corningin Gorilla Glass -lasin safiirilla.
Kaikkien tiedossa on, että safiiri on timantin jälkeen maailman kovinta ainetta. Sen pitäisi siis tehdä naarmuista puhelimen näytössä historiaa. Corning on kuitenkin yrittänyt sekoittaa pakkaa väittämällä safiirin kovuuden olevan samalla sen Akilleen kantapää. Koska safiiri on niin kovaa, se menee tietynlaisessa rasituksessa Corningin mielestä helpommin rikki. Väitteensä tueksi yhtiö on julkaissut vertailuvideon.
Corning on myös kritisoinut safiirin kalleutta, sen tuotannon energiaintensiivisyyttä ja optisia ominaisuuksia Gorilla Glass -lasiin verrattuna.
Japanilainen Kyocera kehittää CNETin tietojen mukaan parhaillaan myös safiiria käyttävää puhelinta ja laitteeseen liittyvä demovideo on vuotanut julkisuuteen YouTube-käyttäjä Randy Katzin kautta. Tällä videolla syntyy varsin erilainen kuva safiirin ja vahvistetun lasin kestävyyseroista. Videolla ei tosin paljasteta mitä "iskunkestävä lasi" käytännössä on. Se voi olla Corningin Gorilla Glass -lasia, mutta se voi yhtä hyvin olla myös Asahi Glassin Dragontail-lasia tai jotakin muuta.
Ehkä jo syksyllä näemme puolueettomia pudotustestivideoita, joissa vertaillaan Gorilla-lasin ja safiirin kestävyyttä erilaisissa tilanteissa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Corning safiiri safiirilasi Kyocera
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.