Corning puolustelee Gorilla-lasia Applen safiirilasia vastaan

2
Matti Robinson

Corning puolustelee Gorilla-lasia Applen safiirilasia vastaan
Corningilla ollaan ilmeisesti huolissaan safiirilasin yleistymisestä laitteiden näyttöjen suojaamiseksi, sillä yhtiö on puolustellut omaa tuotettaan jopa kiihkeästi. Kerroimme Applen avaavan safiirilasitehtaan "salaista projektia" varten.

Morgan Stanleyn haastattelussa yhtiön johtajat James Flaws ja Tony Tripeny vastasivat analyytikko James Fawcettin kysymyksiin, mutta alkuun eivät huomioineet safiirikysymyksiä. Fawcett kysyi näkemystä "yhden tärkeän valmistajan" safiirilasiin siirtymiseen ja näkevätkö he siirtymisessä järkeä.

Lopulta toiseen kertaa kysyttäessä Tripeny vastasi kysymykseen safiirilasin ja Gorilla-lasin eroista. Tripenyn mukaan safiirilasi on 10 kertaa kalliimpaa, 1,6 kertaa painavampaa, vaatii muodostumiseen 100 kertaa enemmän energiaa ja on vähemmän akkuystävällinen. Lisäksi se on heikompaa kuin Gorilla-lasi painetesteissä (videolla), vaikka safiiri on yksi maailman kovimmista aineista.



Tripenyn mukaan ainoa etu safiirilla on parempi naarmunkestävyys sekä hyvältä kuulostava nimi. Haastattelija ja haastateltava olivatkin yhtä mieltä, että markkinointi on erittäin tärkeää. Tämän tietää kenties parhaiten Apple.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (2)

R3DgRu
R3DgRu

1

Jep, safiirilasi voi olla huono isoilla pinnoilla koska se ei jousta niin hyvin kuin gorilla. Pienistä pinnoista (rannekelloista) puhuttaessa lasilta ei vaadita suurta notkeutta, joten siihen se soveltuu kovuutensa ansiosta. Puhelimen näyttö taas on selvästi isompi (huom!paitsi applen!:D ), että siltä vaaditaan joustavuutta, jotta lasi ei hajoaisi puhelimen pudottelusta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.