Samsungin AMOLED-näytöt ei kiinnosta ketään yhtiön ulkopuolella

Manu Pitkänen
11. heinäkuuta, 2014 12:17

Samsung Display -näyttövalmistajan mukaan kukaan Samsung Electronicsin ulkopuolella ei käytä tällä hetkellä yhtiön AMOLED-näyttöjä. Paneelit kelpaavat vain Samsungin mobiiliyksikön tuotteisiin, kuten Galaxy S5:een ja Galaxy Tab S -tabletteihin.
Kiinnostuksen puutteen paljasti Samsung Displayn toimitusjohtaja Park Dong-geun ZDNet Korealle. Hän ei suostunut kommentoimaan syitä miksei yhtiön paneeleille löydy ostajia. Kiinnostus tekniikkaa kohtaan on kuitenkin olemassa, esimerkiksi uudessa Nokia Lumia 930:ssa on AMOLED-näyttöpaneeli.
Yhtenä syynä voitanee pitää sitä, että Samsung Displayn potentiaaliset asiakkaat ovat samalla Samsung Electronicsin kilpailijoita. Komponentteja ei haluta ostaa pahimmalta kilpailijalta. HTC sai muutama vuosi sitten kokea nahoissaan mitä AMOLED-näyttöjen ostaminen Samsungilta voi pahimmillaan tarkoittaa.
Taiwanilaisyhtiön mukaan Samsung rajoitti tahallisesti Desire-malliston puhelimissa käytettyjen näyttöpaneeleiden toimituksia tehdäkseen hallaa HTC:n älypuhelinmyynnille. HTC:n oli pakko vaihtaa AMOLED-paneelit Sonyn valmistamiin SLCD-näyttöihin. Tuolloin HTC oli suunnilleen yhtä suuri älypuhelinvalmistaja kuin Samsung.

Lue myös nämä
Tägit
LG Samsung AMOLED
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.