Petri Nygård vastaan Lumia 930: Näin tuore nokialainen pärjää keikkaolosuhteissa

Manu Pitkänen
13. heinäkuuta, 2014 19:32

Tällä viikolla (10. heinäkuuta) myyntiin tullut Nokia Lumia 930 -lippulaivapuhelin jatkaa samaa kameraan ja kuvaamiseen voimakkaasti panostavaa linjaa, mihin Nokian asiakkaat ovat jo aiempina vuosina tottuneetkin.
Lumia 930:n keskeisiin kameraominaisuuksiin kuuluu esimerkiksi optinen kuvanvakain, jonka ansiosta puhelimella käsivaralta kuvatut videot eivät tärise kuin horkkatautinen. Toinen Lumia 930:n videokuvausominaisuuksia parantava teknologia on Rich Recording, jonka ansiosta puhelimella saadaan taltioitua niin voimakkaat kuin hiljaisetkin äänet (33–140 desibeliä).
Ääntä Lumia 930 taltioi neljällä HAAC-mikrofonilla, jotka on sijoitettu puhelimen etu- ja takapuolelle. Videokuvausasetuksista voi aktivoida suunnatun stereoäänen, jolloin puhelin käyttää äänitykseen kamerapuolen mikrofoneja, eli kuvauskohteen suunnasta tuleva ääni kuuluu selkeämmin. Asetuksista löytyy myös optio tilaäänelle (Dolby Digital Plus 5.1) sekä bassosuodatus (oletus: 100 Hz, vaihtoehdot: pois päältä ja 200 Hz).
Alla on näytevideo, joka ilmentää Lumia 930:n videokuvausominaisuuksia keikkaolosuhteissa. Suunnattu stereoäänitys tulee hyvin ilmi kohdan 2:30 jälkeen.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Phone Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.