iPhone 5s jätti Galaxy S5:n taakseen selvin numeroin

Manu Pitkänen
16. heinäkuuta, 2014 12:59

Markkinatutkimusyhtiö Counterpoint on julkaissut toukokuun älypuhelinmyyntiä koskevan tutkimuksensa, jonka piiriin kuului 35 markkina-aluetta. Tutkimuksessa selvitettiin mitkä puhelimet olivat kaikkein ostetuimpia (myynti loppukäyttäjille asti).
Counterpointin mukaa maailman myydyin älypuhelin toukokuussa oli Applen iPhone 5s. Tuolloin noin kahdeksan kuukautta vanhan puhelimen takana oli huhtikuussa myyntiin tullut Samsungin Galaxy S5. Reutersin siteeraamien tietojen mukaan iPhone 5s:ää myytiin kuukaudessa seitsemän miljoonaa kappaletta ja Galaxy S5:tä viisi miljoonaa kappaletta.
Listan kolmosena oli Samsungin viime vuoden lippulaivamalli Galaxy S4 ja neljäntenä oli Galaxy Note 3. Viidennen ja kuudennen sijan miehittävät Applen iPhone 5c ja 4S. Kiinassa suosituksi nousseen Xiaomin MI3-puhelin oli seitsemänneksi myydyin.
Samsung kertoi viime viikolla Galaxy S5:n julkaisukvartaalin osoittautuneen surkeimmaksi sitten vuoden 2012 kevään. Galaxy S5 ei ilmeisestikään vedonnut kuluttajiin kuten oli toivottu ja kiinalaisvalmistajat antavat kovan vastuksen alemman hintaluokan puhelimissa.
Kilpailun uskotaan kiristyvän syksyllä high-end-älypuhelimissa kun Apple julkaisee aiempaa suuremmalla näytöllä varustetut iPhonet. Apple on tähän asti pysytellyt määrätietoisesti pienissä näytöissä, mutta muut valmistajat ovat parin viime vuoden aikana siirtyneet high-end-malleissa noin viiden tuuman näyttöihin.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Samsung Apple iPhone Samsung Galaxy S5
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.