Samsungin Galaxy S5 -julkaisukvartaali oli surkeampi kuin osattiin odottaa

1
Manu Pitkänen

Samsungin Galaxy S5 -julkaisukvartaali oli surkeampi kuin osattiin odottaa
Galaxy S5 -älypuhelimen julkaisukvartaali oli Samsungille odotettua heikompi, yhtiö raportoi vuoden toista kvartaalai koskevassa ennakkoarviossa. Vuosi sitten yhtiö ylsi samaisella kvartaalilla 9,5 biljoonan wonin operatiiviseen voittoon, kun nyt liiketoiminnoista syntyi noin 7,2 biljoonaa wonia voittoa (5,2 miljardia euroa). Bloombergin analyytikkoennusteiden keskiarvo oli 8,4 biljoonaa wonia.

Korealaisyhtiön kevään liikevaihto, 52 biljoonaa wonia (37 miljardia euroa), on heikoin vuoden 2012 kevään jälkeen. Sama pätee operatiivisen voitonkin kohdalla.

Syitä yhtiön tuloksen pettämiselle tulee hakea Samsungin mobiilibisneksestä, sillä noin 75 prosenttia yhtiön operatiivisesta voitosta on peräisin mobiiliyksikön liiketoiminnasta. Yksikkö on myös huomattavan tärkeä liikevaihdollakin mitattuna (osuus kokonaisliikevaihdosta yli 50 %).Katseet kannattaa kohdistaa Galaxy S5:n kysyntään. Puhelimen julkaisu oli mittavin mitä Galaxy S -puhelimelle on koskaan tehty. Siitä huolimatta laite rikkoi vain vaivoin edellisen myyntiennätyksen.

Kilpailutilanne Kiinassa on myös koventunut. Vielä vuosi sitten lähinnä niche-valmistajana pidetty Xiaomi on noussut jo maan kolmanneksi suurimmaksi valmistajaksi. Myös tietokonemurroksen keskellä elävä Lenovo on vaarallinen vastustaja, sillä yhtiö on osoittanut Motorola-kaupallaan olevansa valmis tekemään rohkeita valintoja päästäkseen mukaan mobiilimarkkinoille. Lenovo on tällä hetkellä markkinakakkonen Kiinassa. Muita vahvoja kiinalaismerkkejä ovat ZTE, Huawei ja Coolpad.

Samsungin mukaan ongelmia tuotti myös se, että yhtiön 3G-mallit tulivat markkinoille aikaan, jolloin kiinalaiset kuluttajat siirtyivät nopeasti uuden 4G-verkon pariin. Pienimpien tablettietokoneiden myynti kärsi puhlettien vuoksi.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Sefriol
Sefriol

1

Kiina on jo pitkään nostanut päätään maailman tärkeimpänä mobiilimarkkinana. Toivottavasti myös Kiinan ulkopuolisetkin valmistajat siellä pärjäisivät.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.