MediaTekin uusi mobiilisuoritin ennätystehtailee suorituskyvyllään

Matti Robinson
16. heinäkuuta, 2014 12:43

MediaTek esitteli tällä viikolla uuden MT6595-järjestelmäpiirin, joka tarjoaa kahdeksan ydintä jopa 2,5 gigahertsin kellotaajuudella. Yhtiön mukaan muillakin huippuominaisuuksilla varustettu järjestelmäpiiri on selvästi kilpailijoita nopeampi.
MediaTekin uutuudesta löytyy 4G-yhteydet, tuki QHD-resoluution näytöille sekä tietysti muut tykötarpeet. Kiinalaisyritykselle on kuitenkin tärkeää, että myös suorittimien teho on kohdillaan ja se kertoo, että AnTuTu-sovelluksella mitattiin yli 47 000 pisteen lukema, joka päihittää kaikki aiemmat mittaukset. MT6595 tukee kameroita aina 20 megapikseliin asti ja tuki löytyy myös 4K UHD videolle.
Vastaavanlaisilla big.LITTLE-kokoonpanoilla, jotka muodostuvat neljästä A15- ja neljästä A7-suoritinytimestä, on päästy vain hieman yli 40 000 pisteen. Tällaisia kokoonpanoja löytyy uusimmista Samsungin laitteista, joissa on Exynos-piirit. Piirin huimasta suorituskyvystä huhuttiin jo paljon ennen sen julkaisua.

Yhtiö on esitellyt nyt myös MT6795-piirin. LTE-yhteyksillä, 2K-näyttöjen tuella ja kahdeksalla ytimellä varustettu 64-bittinen MT6795 saapuu markkinoille laitteisiin vuoden lopulla.

Lue myös nämä
Tägit
MediaTek Exynos 5 Octa Samsung Exynos Octa MediaTek MT6595
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.