Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

MediaTek haastaa uudella mobiilipiirillä Qualcommin ja Samsungin

1
Matti Vähäkainu

MediaTek haastaa uudella mobiilipiirillä Qualcommin ja Samsungin
Aiemmin pääasiassa edullisemmista suoritin- ja järjestelmäpiireistä tuttu MediaTek on kerännyt viime vuosien aikana rohkeutta haastaa suoritinjätit kuten Qualcomm myös arvokkaammissa laitteissa. Viime vuoden lopusta taiwanilaisyhtiön piirit alkoivat testituloksissa tehdä kovempaa jälkeä ja tänä vuonna on tarkoitus totisesti haastaa pahimmat kilpailijat myös lännessä.

MediaTek on kertonut Engadgetille uudesta järjestelmäpiiristä, joka tarjoaa ensimmäisenä maailmassa H.265 Ultra HD -koodekin, LTE-yhteyden sekä kahdeksan ytimisen suorittimen. Suoritin osuus koostuu neljästä ARM A7- ja neljästä ARM A17 -ytimestä, jotka ARM on juuri esitellyt. Grafiikkaosuudesta huolehtii PowerVR Series6 "Rogue" -sarjan piiri, jollainen löytyy mm. iPhone 5s:stä.MediaTek aikoo valloittaa länsimaat Yhdysvalloista lähtien MT6595-piirinsä voimin. Se uskoo, että piiri haastaa Qualcommin nykyisen lippulaivan Snapdragon 800:n sekä tulevan, esimerkiksi Galaxy S5:ssä todennäköisesti majailevan Snapdragon 805-piirin.

Päällisin puolin kaikki näyttää olevan MediaTekillä kunnossa. Piiri on uusinta teknologiaa, tukee muun muassa ARMin big.LITTLE-arkkitehtuuria ja pystyy käyttämään eritehoisia suorittimia millä tahansa kombinaatiolla. Se tarkoittaa loistavaa suorituskykyä sekä hyvää akkukestoa.

Muutama kuukausi sitten MediaTek esitteli maailman ensimmäistä "aitoa" 8-ydinpiiriä. MediaTekin MT6595 lähtee laitevalmistajille vuoden ensimmäisen puoliskon aikana.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

daolpu
daolpu

1

Heh, heh. Ei tiiä tohtiiko MTK6592 puhelinta vielä ostaa kun jo parin kuukauden päästä parempaa ilmestyy.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.