Microsoft lopettaa Android-puhelimien lisäksi Asha-malliston

Manu Pitkänen
17. heinäkuuta, 2014 18:00

Microsoft ilmoitti tänään mittavista irtisanomisista, joiden myötä noin 18 000 työntekijää on tarkoitus irtisanoa. Näistä noin 1100 tulee olemaan Nokian matkapuhelimien parissa Suomessa työskennelleitä työntekijöitä. Microsoftin suunnitelmana on ajaa Oulussa sijaitseva tutkimus- ja tuotekehitysyksikkö alas.
Oulussa on kehitetty ohjelmistoja Series 40 -laitteisiin, eli käytännössä Asha-mallistoon kuuluviin puhelimiin. Ashojen ohjelmistoa on kehitetty myös Pekingissä sijaitsevassa yksikössä, jonka toimintoja Microsoft aikoo samalla leikata. Tämä herättää väistämättä kysymyksen alle sata euroa maksavien Asha-puhelimien kohtalosta.
Microsoftin matkapuhelinryhmän markkinointijohtaja Tuula Rytilä vahvisti Puhelinvertailulle, ettei yhtiön suunnitelmissa ole enää tuoda uusia Asha-puhelimia markkinoille. Jo julkaistut ja kaupoissa olevat mallit pysyvät kuitenkin vielä markkinoilla. Ashat häviävät näin ollen hiljalleen pois.
Rytilän mukaan uuden strategian tarkoituksena on tukea Microsoftin palveluita ja alustoja. Nokian matkapuhelinliiketoimintojen mukana tulleet alustat eivät sovi yhteenä tämän strategian kanssa.
Tänään Microsoft käytännössä tappoi myös Android-pohjaiset X-puhelimet, sillä se aikoo päivittää valikoidut X-tuoteperheen mallit Windows Phoneen.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Nokia Asha Nokia Asha 501 Nokia Asha 500 Nokia Asha 502 Nokia Asha 503 Nokia X
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.