Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Stephen Elop vahvisti: Microsoft lopettaa Oulun yksikön

1
Manu Pitkänen

Stephen Elop vahvisti: Microsoft lopettaa Oulun yksikön
Microsoft aikoo ajaa alas Oulussa sijaitsevan tutkimus- ja kehitysyksikön, paljastaa Stephen Elop työntekijöilleen tarkoittamassaan kirjeessä. Oulusta on siirretty toimintoja Pekingiin, jossa töitä aiotaan myös vähentää (mikä saattaa merkitä Series 40 -puhelimien, kuten Ashojen, häviämistä). Töitä aiotaan vähentää myös San Diegossa.

Leikkausten myötä Espoosta ja Lundista on tulossa ohjelmistokehityksen pääpaikat. High-end-puhelimien kehitystyö keskitetään Saloon ja Tampereella vuorostaan keskitytään edullisempien mallien suunnitteluun.
Unkarin matkapuhelintehdas on uusien suunnitelmien mukaan tarkoitus sulkea kokonaan vaiheittain. Puhelintuotanto keskitetään Hanoihin (Vietnam), Pekingin ja Dongguanin jäädessä pienempään rooliin.

Elopin mukaan Microsoft aikoo keskittyä parantamaan Lumia-puhelimien myyntimääriä niillä markkina-alueilla, joissa yhtiö on jo vahvoilla. Volyymiä saadaan tietysti halvoilla puhelimilla. Siispä Microsoft aikoo keskittää huomiota erityisesti edullisiin älypuhelimiin, joiden markkina kasvaa tällä hetkellä kaikkein nopeiten.

Microsoft aikoo irtisanoa maailmanlaajuisesti 18 000 työntekijää. Yli kaksi kolmasosaa irtisanomisista syntyy Nokian entisen matkapuhelinyksikön integroimisesta Microsoftiin. Ilta-Sanomien mukaan Suomesta lähtee 1100 työpaikkaa.

Kommentit (1)

arivesa
arivesa

1

X-luureja vielä tehdään idässä,mutta uusia kuulemma ei tarvitse kehittää.
Joten Oulu muuttui turhakkeeksi.Tarpeeton lopetetaan,selvä se.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja