Naarmutustesti: 4,7-tuumaiseen iPhoneen ei ole sittenkään tulossa safiirinäyttöä

Manu Pitkänen
19. heinäkuuta, 2014 9:55

YouTube-tähti Marques Brownlee on julkaissut uuden videon, jossa testataan iPhone 6:n etupaneelin kestävyyttä. Edellisessä videossa näyttölasi kesti taivuttamista sekä naarmuttamista metalliesineillä, mutta uudella videolla paneeli laitetaan vielä kovempaan testiin. Videon perusteella 4,7-tuumaiseen iPhoneen ei ehkä sittenkään ole tulossa safiirilasia.
Brownlee naarmuttaa videolla iPhone 6:n etupaneelia hiomapapereilla, joiden kovuusluokitukset ovat Mohsin asteikolla seitsemän ja kahdeksan. Hiomapaperit ovat siis kovempaa kuin Gorilla-lasi, mutta kuitenkin pehmeämpää kuin safiiri. Näin ollen hiomapapereiden pitäisi pystyä tekemään naarmuja Gorilla-lasiin, mutta ei safiiriin.
Videolla kuitenkin ilmenee selvästi, että hiomapaperi kykenee jättämään naarmuja iPhone 6:n etupaneeliin, joten se ei voi olla safiiria. Naarmuja syntyy kuitenkin vähemmän kuin iPhone 5s:n näyttöön, joten tulevan iPhonen näyttö pitäisi olla hieman kovempaa. IPhone 5s:n kotinäppäimeen (joka on suojattu safiirilla) hiekkapaperi ei jätä jälkeä.
Viime aikoina liikkuneiden huhujen mukaan Apple ei käyttäisi safiiria 4,7-tuumaisessa mallissa, mutta materiaalia saatettaisiin hyödyntää isommassa 5,5 tuuman iPhonessa. Puhelinvertailun eilen julkaiseman uutisen mukaan 4,7-tuumaisen iPhonen massatuotanto alkaa ensi viikolla ja 5,5-tuumaisen mallin valmistus aloitetaan elokuun toisella viikolla.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPhone safiiri safiirilasi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.