Microsoft aloitti irtaantumisen Androidista: Nokia X ei tule myyntiin Brasiliassa

Manu Pitkänen
22. heinäkuuta, 2014 13:09

Isojen irtisanomisuutisten lisäksi Microsoft kertoi viime viikolla lopettavansa peruspuhelimien kehityksen ja siirtävänsä osan Android-pohjaisesta Nokia X -mallistosta Windows Phonelle. Ensimmäiset siirrot Androidista irtaantumiselle otettiin jo nyt, sillä Microsoft on luounut aikeistaan tuoda Nokia X myyntiin Brasiliassa.
Brasilia on tähän asti ollut Amerikan mantereen ainoa maa, jonne Nokia X:n on luvattu tulevan myyntiin. Microsoftin matkapuhelinyksiköllä oli kesäkuussa ilmeisesti suunnitelmia laajentaa myyntialuetta Argentiinaan, Uruguayhin, Paraguayhin, Chileen ja joihinkin Keski-Amerikan maihin. Android-puhelinta suunniteltiin tuotavaksi myös Suomeen.
Suunnitelmat muuttuivat kuitenkin radikaalisti viime viikolla, kun Satya Nadella määräsi Android-puhelimet lopetettavaksi. Jää nähtäväksi aikooko Microsoft tuoda puhelimen Brasiliaan Windows Phonella varustettuna. Nokia X:ää myydään tällä hetkellä vain Euroopassa, Aasiassa ja Afrikassa.
Päivitys. Alkuperäisessä jutussa Nokia X:n sanottiin olevan myynnissä Brasiliassa. Se ei pidä paikkaansa, vaan puhelin oli tarkoitus tuoda myyntiin maassa.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Nokia X Nokia XL Nokia X+ Nokia X2
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.