Windows Phone laajenee seuraavaksi mini-tabletteihin?

Manu Pitkänen
9. elokuuta, 2014 10:52

Applen ja Googlen strategiana on ollut laajentaa heidän ekosysteeminsä puhelimissa käytettyä käyttöjärjestelmää muihinkin laitteisiin, kuten esimerkiksi tabletteihin (etuna on ollut yhtenevät ohjelmointirajapinnat laitteiden välillä).
Microsoftilla on tehty erilaisia valintoja. Sen sijaan että Windows Phonen laitetukea oltaisiin laajennettu tabletteihin, päätti ohjelmistoyhtiö muokata työpöytä-Windowsia kosketusnäyttöystävälliseksi ja tehdä siitä ARM-suorittimille sopivan version. Tuloksena oli melkoinen sillisalaatti toistensa kanssa epäyhteensopivia ja kapealla laitetuella varustettuja käyttöjärjestelmiä. Kuluttajat ovat menneet syystäkin sekaisin, Windows RT -tablettien ostajat ovat saattaneet odottaa tukea perinteisille Windows-sovelluksille, kun taas Lumia-puhelimissa toimivien sovellusten olisi voinut luulla toimivan Lumia 2520:ssa.
Microsoftin valinnat ovat menneet enemmän tai vähemmän mönkään. Windows RT -laitteet eivät myyneet koskaan hyvin, eikä niistä tullut valmistajille muuta kuin persnettoa. Microsoftin asiakkaatkin ovat siirtyneet hitaasti tai vastahakoisesti Windows 8:aan, minkä takia yhtiö joutui ottamaan takapakkia jo Windows 8.1:ssä. lisää on luvassa Windows 9:ssä, joka aiotaan suunnitella hiiri- ja näppäimistökäyttäjiä ajatellen.
Ohjelmistojätti aikoo ilmeisesti ottaa takapakkia myös tablet-strategiassaan. Tällä viikolla julkaistun Windows Phone 8.1 Update 1:n kehittäjäversion perusteella Microsoft olisi tuomassa Windows Phonen mini-tabletteihin, sillä päivityksen myötä puhelinalustan näyttötuki kasvaa seitsemään tuumaan (resoluutiolla 768 x 1280 pikseliä). Lisäksi laitevalmistajien saataville tulee Wi-Fi Feature Pack, joka poistaa Windows Phonesta tarpeen tukea matkapuhelinverkkoa (mahdollistaa Wi-Fi only -laitteet).
Surface Pro 3:n julkaisun aikoihin Microsoftin piti julkaista oma mini-tabletti, mutta projekti laitettiin jäihin viime hetkellä.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Nokia Lumia Windows Phone Microsoft Surface Pro 3
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.