Kiinan suurin älypuhelinmerkki kopioi häikäilemättömästi iOS 7:n käyttöliittymää

Manu Pitkänen
18. elokuuta, 2014 16:22

Hyvin tarkkaan Applen julkistusesityksiä ja tuotteita kopioiva kiinalainen Xiaomi on esitellyt uuden Androdin päälle rakennetun MIUI 6 -ohjelmiston, joka lainaa melko häikäilemättömästi Applen iOS 7:n käyttöliittymää.
Kuten alla olevasta videosta näkyy, Xiaomin Mi-puhelimille suunniteltu MIUI 6 -ohjelmiston grafiikoista löytyy reilusti liukuvärejä, läpinäkyvyysefektejä, pyöreitä painikkeita sekä pyöristettyjä neliöitä, mitkä ovat kaikki iOS 7:lle tunnusomaisia elementtejä. Esimerkiksi käyttöjärjestelmien kamerasovelluksista, asetukset-valikoista ja kompassisovelluksista löytyy varsin paljon samaa.
Applen ja Xiaomin tuotteiden yhteneväisyyksiä on vertailu aiemmin esimerkiksi TechCrunchin artikkelissa. Xiaomin johtajat luonnollisesti kiistävät yhtiön olevan kopioivan ketään, mutta myöntävät saaneensa innotteita Applelta.
Kopioinnista huolimatta Xiaomi ei ole tehnyt hallaa Applen laitemyynnille Kiinassa. Yhtiö on ennemminkin vienyt asiakkaita Samsungin nenän edestä. Tuoreimpien tietojen mukaan Xiaomi ohitti Samsungin toisen kvartaalin aikana ja nousi Kiinan suurimmaksi älypuhelinmerkiksi.

Lue myös nämä
Tägit
Xiaomi Xiaomi MiPad Xiaomi Mi 4
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.