Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung koki Nokian kohtalon: Xiaomi pyyhälsi ohi Kiinassa

1
Manu Pitkänen

Samsung koki Nokian kohtalon: Xiaomi pyyhälsi ohi Kiinassa
Vuoteen 2011 saakka Nokia oli Kiinan älypuhelinmarkkinoiden kuningas, mutta seuraavana vuonna Samsung kiilasi sen ohi kolminkertaistamalla myyntinsä. Nyt pari vuotta myöhemmin kiinalainen Xiaomi on onnistunut tekemään saman tempun, eli se on kolminkertaistanut puhelintoimituksensa ja noussut Samsungin ohi kotimaassaan.

Xiaomi toimitti toisen kvartaalin aikana markkinatutkimusyhtiö Canalysin mukaan yhteensä 15 miljoonaa älypuhelinta. Samsung tipahti toiseksi 13,2 miljoonalla toimitetulla puhelimella, vuotta aiemmin korealaisyhtiön volyymi oli maassa 15,5 miljoonaa kappaletta. Kiinan top 10 -merkeissä on yhteensä kahdeksan kotimaista yhtiötä (Xiaomi, Lenovo, Yulong, Huawei, BBK, ZTE, OPPO ja K-Touch), Apple ja Samsung ovat ainoita ulkomaalaisia yhtiöitä listalla.Kiinalainen Xiaomi on melko tuntematon yhtiö kotimaansa ulkopuolella ja länsimaisissa teknologiasivustoillakin se nousee otsikoihin lähinnä Applen wannabe -kopioijana, jollainen se kiistatta onkin. Kiinan valtavan sisämarkkinan ansiosta Xiaomi on noussut maailman viidenneksi suurimmaksi älypuhelinmerkiksi, noin 97 prosenttia yhtiön puhelintoimituksista suuntatuu Kiinaan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Jonahan
Jonahan

1

Samsung on ongelmissa Kiinassa, koska löytyi firma, joka kopioi Applea (ja siinä sivussa vähän muutenkin venyttää IP-lainsäädöntöä) paremmin ja halvemmalla.

Xiaomille tosin pisteet siitä, että silmää designille tuntuu firmasta jonkun verran löytyvän, toisin kuin Samsungilta tai vaikka Microsoftilta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.