Operaattori: Windows Phonen käyttö lähes tuplaisi Android-puhelimien akkukeston?

Manu Pitkänen
20. elokuuta, 2014 11:46

HTC:n eilen esittelemä Windows Phone -versio aiemmin keväällä myyntiin tulleesta One (M8):sta antaa herkullisen tilaisuuden verrata miten käyttöjärjestelmä vaikuttaa puhelimen akkukestoon. HTC One (M8):ssa ja One (M8) for Windowsissa on identtiset komponentit ja ne eroavat toisistaan oikeastaan vain ohjelmiston osalta.
Windows Phone -versiota myydään Yhdysvalloissa Verizonin kautta. Teleoperaattorin tuotesivuilla ilmoitettujen teknisten tietojen mukaan Windows Phone -versiossa akku kestäisi lähes kertaa pidempään kuin Androidissa ("usage time"). Android-mallin "käyttöajaksi" kerrotaan 12 tuntia, kun Windows-versiossa lukema on 21 tuntia (+75 %). Valmiustilassa akku riittää Windows-mallissa noin kolme päivää pidempään.
Puhelinvertailu ei tunne Verizonin akkukeston ilmoitus- tai mittaustapoja, joten emme osaa sanoa voiko sivuilla ilmoitetut erot johtua jostakin mittaus- tai ilmoitustapaan liittyvästä seikasta. Voi tietysti myös olla, että Verizonin ilmoittamiin tietoihin on eksynyt inhimillinen kirjoitusvirhe. Akkukestoeroista uutisoi WMPowerUser.
HTC:n verkkosivuilla ilmoitettujen teknisten tietojen mukaan Android-mallin puheaika 3G-verkossa on 20 tuntia, kun taas Windows-mallissa se on 22 tuntia. Ero on selvästi pienempi, mutta edelleen Windows-mallin eduksi. Android-mallin akkukesto valmiustilassa on sivujen mukaan 496 tuntia, kun Windows-mallissa akku kestää valmiustilassa 528 tuntia.
Jäämme mielenkiinnolla odottamaan kolmansien osapuolien tekemiä akkukestomittauksia.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Phone HTC One (M8) HTC One (M8) for Windows
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.