Vuoto juuri ennen H-hetkeä: iPhone 6:n suorituskykytestin tulokset ja kameran näytekuva

Manu Pitkänen
9. syyskuuta, 2014 13:12

Valokuvia ja videoesittelyitä toimivasta iPhone 6:sta verkkoon viikonloppuna vuotanut Weibo-käyttäjä on julkaissut nyt tänään julkistettavan iPhonen suorituskykytestituloksia.
Suorituskyvyn mittaamiseen on käytetty Geekbench-ohjelmaa. Ruutukaappausten mukaan iPhonessa olisi gigatavu keskusmuistia ja 1,4 gigahertsin kellotaajuudella tikittävä suoritin. Keskusmuistin tyyppi on ilmeisesti vielä LPDDR3:a, uudemman LPDDR4-muistipiirien tuotantoa on käynnistelty, mutta vielä lienee turhan aikaista siirtyä käyttämään niitä korkean volyymin tuotteissa.
Suorittimena Apple käyttää TSMC:n 20 nanometrin tuotantolinjoilla valmistettuja kaksiytimiä A8-piirejä. Geekbench-ruutukaappausten perusteella suorittimen kellotaajuutta oltaisiin hilattu 1,3 gigahertsistä 1,4 gigahertsiin. Vielä on liian aikaista sanoa onko Apple parantanut 64-bittisen mobiilisuorittimensa arkkitehtuuria jollakin tapaa. Joka tapauksessa päivitetyn piiri avulla saavutettiin Geekbenchissä tulokset 1633 (single-core) ja 2920 (multi-core), kun iPhone 5s:llä tulokset olivat vastaavasti 1412 ja 2540.
Samalla Weibossa julkaistiin hämärässä kuvattu sample-valokuva iPhone 6:lla, vertailun vuoksi julkaistiin myös kuvat iPhone 5s:llä sekä LG G3:lla. Alla olevissa iPhone 6:lla otettu kuva ylimpänä, iPhone 5s:llä otettu kuva keskellä ja LG G3:lla otettu kuva alimpana.
Vuotoihin – jopa viimehetkellä tehtyihin – kannattaa aina suhtautua epäilevästi. Applen julkistustilaisuus alkaa muutaman tunnin kuluttua, joten silloin saadaan faktaa pureskeltavaksi.





Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone iOS 8
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.