Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kuvissa toimiva iPhone 6: Tältä Applen uutuus näyttää

14
Manu Pitkänen

Kuvissa toimiva iPhone 6: Tältä Applen uutuus näyttää
Syyskuun yhdeksännen päivän lähestyessä iPhone 6:een ja iWatchiin liittyvät salaisuudet ovat alkaneet paljastua pala palalta, kun yhä useammalle henkilölle ja väliportaalle joudutaan luovuttamaan arkaluontoista tietoa. IPhone 6:sta on liikkunut huhuja jo reilun vuoden verran ja nyt huhumylly on huipentunut toimivasta yksilöstä vuotaneisiin valokuviin.

Zzray-nimimerkin takaa Weibossa kirjoitteleva henkilö on julkaissut valokuvia päällä olevasta 4,7-tuumaisesta iPhonesta. Vaikka puhelimen ulkonäkö on tullut monien muiden vuotojen kautta jo hyvin selville, varmistaa päällä oleva ja viranomaismerkinnöillä varustettu laite puhelimen lopullisen ulkonäön.

IPhone 6 on etupuolelta helposti tunnistettavissa iPhoneksi, sillä Apple ei ole lähtenyt tekemään siihen suurempia muutoksia (muuta kuin siirtymällä 2.5D-suojalasiin). Takapuolelta eroja iPhone 5s:ään löytyykin jo paljon enemmän. Puhelimessa käytetään iPod touchista tuttua pyöreälinjaisempaa muotoilua lisäksi puhelimen takakuori on nyt täysin yksivärinen. Antenniratkaisu on laitettu uusiksi ja puhelimen ylä- sekä alaosasta löytyy ellipsimäiset antennipaikat.


IPhone 5s:n yhteydessä esitelty kaksivärinen True Tone -salama on muuttunut pillerimuotoisesta pyöreään ja kamerakin tunkeutuu iPhone 6:ssa hieman rungosta ulos.

Zzrayn julkaisemissa kuvissa näkyy iPhone 6:n aloitusnäyttö, johon mahtuu nyt yksi sovellusikonirivi lisää (Apple lisäsi rivien määrää viimeksi iPhone 5:llä). Passbook-sovelluksen ikoniin on lisäksi ilmestynyt punainen raita, jossa näyttäisi olevan maksukorttia muistuttava ikoni. Kuvake viittaisi siihen, että iPhone 6:sta löytyisi tuki mobiilimaksamiselle, mistä on viime viikkoina riittänyt paljon puhetta.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (14)

DonZQ
DonZQ

2

Jooh, eiköhän tuo puhelimen ulkonäkö ollut jo suunnilleen tiedossa jo 5S:n julkaisun aikaan :D Ja iOS8 tuli tutuksi jo kesäkuussa. Saa nähdä saako Apple aikaan mitään yllätystä kun taitaa muutenkin olla jo ylivoimaisesti vuodetuin laite ikinä.

Jos tuo tosiaan on aito niin ihmettelen ettei Apple käytä (ainakaan kotinäkymässä) hyväkseen suurempaa kokoa, ikonit näyttävät olevan täsmälleen samankokoisia. Näyttäähän tuossa olevan tilaa yhdelle ylimääräiselle ikoniriville, mutta omasta mielestäni alkaa näyttää jo pikkuhiljaa koomiselta tuo kasvava ikonirivistä :D

Vastaa
Jakele
Jakele

4

Jahaa - ja kohta alkaa 'sampuukifanitenavien' parku, ku mikään ei muutu, ku näyttää ihan samalta ku ennenkii... Vaikka todellisuudessa muuttuu todella paljon. ...mutt nuo sivureunukset... Pirskutti, pitää valita näimmä musta, josta ne ei näy noin selvästi.

Vastaa
R4ndom1
R4ndom1

5

Applen puhelimissa hyvää on ainoastaan ulkonäkö. Ios kaipaisi jo kunnolla uudistuksia, se on ollu ihan samanlainen vuodesta toiseen. Ja vihdoin apple on saanu sitä kokoa.

Vastaa
Happokala
Happokala

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:

Applen puhelimissa hyvää on ainoastaan ulkonäkö. Ios kaipaisi jo kunnolla uudistuksia, se on ollu ihan samanlainen vuodesta toiseen. Ja vihdoin apple on saanu sitä kokoa.

Kannattaa katsoa julkistustilaisuus niin pääset jyvälle mikä niissä muuttuu. Ei sitä tuosta ikoniruudusta näe.

Vastaa
Agent_007
Agent_007

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Happokala:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:

Applen puhelimissa hyvää on ainoastaan ulkonäkö. Ios kaipaisi jo kunnolla uudistuksia, se on ollu ihan samanlainen vuodesta toiseen. Ja vihdoin apple on saanu sitä kokoa.

Kannattaa katsoa julkistustilaisuus niin pääset jyvälle mikä niissä muuttuu. Ei sitä tuosta ikoniruudusta näe.


Ongelma on vain on juuri siinä, että tavallisen kuluttajan näkökulmasta ne uuden käyttöjärjestelmäversion uudistukset pitäisivät näkyä heti. Tavalliselle kuluttajalle on aika vaikea myydä esim. Metallia, WebGL-tukea tai HealthKittiä, jos kuluttaja ei näe niitä heti, kun hän kokeilee iOS 8 -versiota.

Itse asensin eilen Miniin iOS 8:n ja ensimmäiseksi piti tarkistaa Settingsin alta, että laitoinko recoveryllä oikean iOS-version laitteeseen, kun en suoraan erottanut ruudun ulkonäöstä seiskaa kasista.

Vastaa
Happokala
Happokala

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Agent_007:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Happokala:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:

Applen puhelimissa hyvää on ainoastaan ulkonäkö. Ios kaipaisi jo kunnolla uudistuksia, se on ollu ihan samanlainen vuodesta toiseen. Ja vihdoin apple on saanu sitä kokoa.

Kannattaa katsoa julkistustilaisuus niin pääset jyvälle mikä niissä muuttuu. Ei sitä tuosta ikoniruudusta näe.


Ongelma on vain on juuri siinä, että tavallisen kuluttajan näkökulmasta ne uuden käyttöjärjestelmäversion uudistukset pitäisivät näkyä heti. Tavalliselle kuluttajalle on aika vaikea myydä esim. Metallia, WebGL-tukea tai HealthKittiä, jos kuluttaja ei näe niitä heti, kun hän kokeilee iOS 8 -versiota.

Itse asensin eilen Miniin iOS 8:n ja ensimmäiseksi piti tarkistaa Settingsin alta, että laitoinko recoveryllä oikean iOS-version laitteeseen, kun en suoraan erottanut ruudun ulkonäöstä seiskaa kasista.

Minusta on paljon parempi, että käyttöjärjestelmä oikeasti kehittyy, eikä se että siihen lisätään vain turhia kikkareita entisen roskan päälle. Esim. Metal näkyy siinä että iOS:lle tulee muita parempia pelejä, ja kuluttajan ei tarvi muuta tietääkään (kuin ne paremmat pelit).

Vastaa
Mauriland
Mauriland

9

Tulisipa vielä kestävä puhelin ilman kauheita bumbbereita tai muita kuori virityksiä ja muutenkin vähän enempi jotain uutta ilmettä :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Zhzam (vahvistamaton)

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PJL78:

Onhan se makee, mut en koske applen tuotteisiin ikinä - tyhmä periaate kysymys.

Good. Pidä tosta kiinni.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Symbianapina (vahvistamaton)

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DonZQ:

Jos tuo tosiaan on aito niin ihmettelen ettei Apple käytä (ainakaan kotinäkymässä) hyväkseen suurempaa kokoa, ikonit näyttävät olevan täsmälleen samankokoisia. Näyttäähän tuossa olevan tilaa yhdelle ylimääräiselle ikoniriville, mutta omasta mielestäni alkaa näyttää jo pikkuhiljaa koomiselta tuo kasvava ikonirivistä :D

Täysin samaa mieltä. Näyttää samalta kuin ensimmäiset Symbian puhelimet vuosituhannen vaihteessa. Oikeasti Android ja WP ovat aloitusnäkymillään jo paljon käytettävämpiä kuin antiikkinen ios. Ei tarvitse avata sovelluksia, kun widgetit ja livetilet näyttävät jo tärkeimmät tiedot.

Vastaa
Jakele
Jakele

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Agent_007:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Happokala:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:

Applen puhelimissa hyvää on ainoastaan ulkonäkö. Ios kaipaisi jo kunnolla uudistuksia, se on ollu ihan samanlainen vuodesta toiseen. Ja vihdoin apple on saanu sitä kokoa.

Kannattaa katsoa julkistustilaisuus niin pääset jyvälle mikä niissä muuttuu. Ei sitä tuosta ikoniruudusta näe.


Ongelma on vain on juuri siinä, että tavallisen kuluttajan näkökulmasta ne uuden käyttöjärjestelmäversion uudistukset pitäisivät näkyä heti. Tavalliselle kuluttajalle on aika vaikea myydä esim. Metallia, WebGL-tukea tai HealthKittiä, jos kuluttaja ei näe niitä heti, kun hän kokeilee iOS 8 -versiota.

...kovin moni sen kuitenkin hankkii ...syystä tai toisesta... Oisko kuullut kavereiltaan tai uskooko vain valmistajan mainoksiin, vai miksi?
Ehkä se info 'sisäisestä kauneudesta' kuiteski jotain kautta perille menee...
jos vaikka näkee kuin helppo on salasan antaminen kännyä käynnistäessä ...ja/tai jatkossa hamppariaan maksaessaan nfc:n ja sormenjälkitunnisteen avulla... Nyt ensin kännyllä ja koht'sillee iWatchilla ...kellolla siis... ;) jutut leviää hyvin puskaradiossakin...

Ja näkeehän tän muutoksen heti koostakin ...kun naapurilla on isompi... ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
(vahvistamaton)

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DonZQ:

Jooh, eiköhän tuo puhelimen ulkonäkö ollut jo suunnilleen tiedossa jo 5S:n julkaisun aikaan :D Ja iOS8 tuli tutuksi jo kesäkuussa. Saa nähdä saako Apple aikaan mitään yllätystä kun taitaa muutenkin olla jo ylivoimaisesti vuodetuin laite ikinä.

Jos tuo tosiaan on aito niin ihmettelen ettei Apple käytä (ainakaan kotinäkymässä) hyväkseen suurempaa kokoa, ikonit näyttävät olevan täsmälleen samankokoisia. Näyttäähän tuossa olevan tilaa yhdelle ylimääräiselle ikoniriville, mutta omasta mielestäni alkaa näyttää jo pikkuhiljaa koomiselta tuo kasvava ikonirivistä :D

Totta puhut! Itselleni tuli sama asia ensimmäisenä mieleen. Hiukan salaa olin toivonut, että Apple olisi älynnyt lisätä edes thden rivin suuremmalle näytölle. Käyttökokemus ei paljoa muutu aikaisemmista, jos ainoastaan pelkkä näyttö hiukan taas suurenee. :(

Vastaa
DonZQ
DonZQ

14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jakele:

...kovin moni sen kuitenkin hankkii ...syystä tai toisesta... Oisko kuullut kavereiltaan tai uskooko vain valmistajan mainoksiin, vai miksi?
Ehkä se info 'sisäisestä kauneudesta' kuiteski jotain kautta perille menee...
jos vaikka näkee kuin helppo on salasan antaminen kännyä käynnistäessä ...ja/tai jatkossa hamppariaan maksaessaan nfc:n ja sormenjälkitunnisteen avulla... Nyt ensin kännyllä ja koht'sillee iWatchilla ...kellolla siis... ;) jutut leviää hyvin puskaradiossakin...

Ja näkeehän tän muutoksen heti koostakin ...kun naapurilla on isompi... ;)

Kaksi sanaa: Perceived Value.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja