Kellopomo Apple Watchista: "Se on kuin aloittelevan opiskelijan suunnittelema" (päivitetty)

Manu Pitkänen
11. syyskuuta, 2014 8:09

Applen designjohtaja Jony Ive kohahdutti viime viikolla toteamalla sveitsiläisen kelloteollisuuden olevan pian lirissä, sillä yhtiön suunnitelmissa oli laajentua älykellomarkkinoille ja ne suunnitelmat esiteltiin tämän viikon tiistaina maailmalle.
Niin aktiivisuusrannekkeiden valmistajat kuin sveitsiläiset kellovalmistajatkin ovat jo ehtineet analysoida Applen kellojulkistusta ja kertoneet mietteistään medialle.
Luksustuotekonserni LVMH:n kellojohtaja ja sveitsiläisen kellomaailman kärkinimiin lukeutuva Jean-Claude Biverin mielestä Apple Watchin designissa ei ole seksikkyyttä ja se on aivan liian naisellinen. Hän jatkaa ryöpytystä kuvailemalla älykelloa "kuin ensimmäisen vuoden opiskelijan suunnittelemaksi". Biverin mielestä luksustuotteiden tulee olla ajattomia ja arvokkaita, niitä ominaisuuksia Apple Watchissa ei ole. Hän arvelee älykellon unohtuvan hyvin pian.
Päivitys. Wall Street Journalille Jean-Claude Biver kommentoi Apple Watchia seuraavasti: "Se näyttää täydelliseltä, mutta joskus täydellisyydessä ei ole seksikkyyttä." Hänestä kello on hieman kylmä ja eikä kovin persoonallinen.
Swatchin toimitusjohtaja Nick Hayekin mukaan yhtiöllä ei ole syytä hermostua Applen kellosuunnitelmien takia. Hän näkee asian jopa päinvastoin, laite joka löytää tiensä miljoonien kuluttajien ranteisiin, tekee heistä samalla potentiaalisia kellonostajia.
Patek Philippen Yhdysvaltojen toimintojen johtaja Larry Pettinelli mukaan Apple ei pelaa 349 dollarin ja aika ajoin päivitettävän laitteen kanssa samassa kategoriassa kuin he. Luksuskellokauppaa Zürichissä pyörittävä Franz Tuerler vaikuttaisi olevan hieman samoilla linjoilla, hänen mielestä Apple Watchin asiakaskunta koostuu niistä, jotka painottavat ostopäätöksissään teknologiaa kellojen tarjoaman arvokkuuden sijaan. Tuerlerin mukaan Apple Watchissa on aineksia menestykseen, mutta se ei uhkaa sveitsiläisiä kelloja.
Noin 30 000 euroa maksavia kelloja myyvän Parmigianin toimitusjohtaja Jean-Marc Jacot'n mielestä high-end kuluttajat voivat ostaa Apple Watchin, koska se on Applen valmistama. He eivät kuitenkaan jätä kelloja kauppaan, vaan hankkivat molemmat.
Yhdysvaltalaiset aktiivisuusranne- tai älykellovalmistajatkaan eivät tunnu olevan huolissaan. Fitbit nostaa kommentissaan esiin heidän aktiivisuusrannekkeen pitkän akkukeston sekä laajan laitteistotuen. Jawbonella Apple Watch nähdään uutena laitteena, josta voi koitua paljonkin hyötyä heidän UP-sovellukselle.
Misfit kehuu Applen tehneen ensimmäisellä älykellollaan sen, mitä Samsung on yrittänyt saavuttaa jo kolmen generaation ajan. Yhtiön mukaan kyseessä on yksi komeimmista näytöllisistä älykelloista. Samalla yhtiö kuitenkin huomautti, ettei Apple Watch ole vedenpitävä samalla tavalla kuin heidän tuotteensa.
Motorolan mielestä heidän Moto 360 on pyöreän näyttönsä vuoksi paljon kunnianhimoisempi projekti kuin Apple Watch. Muun muassa Sony ja Samsung ovat kieltäytyneet kommentoimasta Apple Watchia.
Puhelinvertailu tiedusteli alkuvuonna Polarilta ja Suunnolta mitä he ajattelevat Applen mahdollisesta laajentumisesta kellomaisiin kuntoilutuotteisiin. Polarilta emme saanee koskaan vastausta, mutta Suunnon mukaan "kilpailu on aina tervetullutta, ja kuluttajat lopulta valitsevat omiin tarpeisiinsa parhaiten sopivat ratkaisut."

Lue myös nämä
Tägit
Apple Älykello Apple Watch
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.