Tässä on Applen Watch – Älykellojen tuleva kuningas?

68
Manu Pitkänen

Tässä on Applen Watch – Älykellojen tuleva kuningas?
Applen on huhuttu kehittävän älykelloa helmikuusta 2013 lähtien ja nyt kyseinen projekti on vihdoin esitelty virallisesti maailmalle.

Laite tulee olemaan tärkeä mittari Applelle ja yhtiötä luotsaavalle Tim Cookille, koska sen menestystä tarkkaillaan suurennuslasilla ja sitä käytetään mittarina Applen nykyisestä innovaatiokyvystä. Apple esitteli Steve Jobsin alaisuudessa Macintoshin, iPodin, iPhonen ja iPadin, nyt Cookin odotetaan tuovan markkinoille vastaavanlaisia menestystarinoita.

Neliömäisellä näytöllä varustetun Apple Watchin käyttöliittymän ydin on digitaalinen "vetonuppi", jota pyörittämällä voi rullata ja zoomata. Painamalla kellon reunassa olevaa nuppia käyttäjä pääsee kotinäkymään. Nupin avulla kelloa voi käyttää ilman, että näyttö jää esimerkiksi sormien taakse piiloon. Safiirilla suojatussa kellossa on lisäksi painalluksen voimakkuutta aistiva kosketusnäyttö.

Kellon alapuolella on infrapuna-alueen ja näkyvän valon alueella toimivat LEDit sekä valosensori, joiden avulla laite mittaa käyttäjänsä aktiivisuutta. Kellosta löytyy myös painullusten perusteella toimiva viestintäkanava, jonka avulla voi lähettää tuttavalleen ääniviestejä, emoji-viestejä tai omia sydämenlyöntejä.Facebookkaus ja twiittaaminenkin onnistuu.Watchilla onnistuu myös monet muut älypuhelimella suoritettavat tehtävät. Esimerkiksi kartat ja Siri toimivat kellossa, lisäksi uusi Apple Pay -mobiilimaksaminen on mahdollista kellon avulla. Handoff-ominaisuuden ansiosta kellolla avatut viestien lukemista voi jatkaa esimerkiksi iPhonella. Watchia voi käyttää Apple TV:n kaukosäätimenä.

Akun lataaminen onnistuu induktiivisella latauksella. Laturi kiinnittyy magneettisesti kellon pohjaan, joten varsinaista näkyvää latausliitäntää kellossa ei ole. Apple ei kertonut Watchin akkukestoa.

Apple Watch vaatii toimiakseen iPhonen (5, 5c, 5s, 6, tai 6 Plus) ja se tulee myyntiin ensi vuoden alussa (hinnat alkaen 349 dollaria). Kello tulee saataville kolmessa eri mallistossa (Watchina, Watch Sportina ja Apple Watch Editionina) sekä kahdessa eri koossa (38 mm ja 42 mm). Rungon valmistusmateriaalina käytetään ruostumatonta terästä, alumiinia sekä 18-karaatin kultaa (punakultana ja keltaisena kultana). Hihnoja on tulossa myös saataville eri materiaaleina, nahkaisina, urheilukäyttöön soveltuvina sekä metallisina.
Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Oppo Reno 12 Pro – hinta laskenut -18%

Oppo Reno 12 Pro
443 € CDON
550 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 542 €

Kommentit (68)

ProfaneX
ProfaneX

2

Veikkaus : Maksaa 500e, ja tarvii Iphone 6 tai uudemman jotta toimii, ai niin ja uudenlainen innovatiivinen laturi piuha [ostettava erikseen]. jne

Vastaa
Kiedis
Kiedis

3

Mistähän nämä puhelinvertailun Applea ylistävät ja muita halveksuvat otsikot ovat peräisin? "-- aikoo jyrätä Samsungin totaalisesti", "älykellojen tuleva kuningas?". On jokseenkin käsittämätöntä, miten sivustot eivät voi teknologiauutisia julkistaessaan pysyä edes jollain tavalla puolueettomina tai neutraaleina.

Ei ole kyllä erityisen hyvän näköinen kello kieltämättä eikä toiminnoissa sinänsä ole mitään uutta, mitä ei muilta jo oltaisi nähty. Kellon laturi oli kieltämättä tyylikäs veto ja sellaisia soisi muillekin, mutta muuten melko pettymys.

Vastaa
DonZQ
DonZQ

4

Joo, Moto 360 vie kyl tyyli pisteet ihan 100-0, jos akun kesto olisi edes muutaman päivän luokkaa niin jotain käyttöä ko. laitteelle voisi keksiä, jos nyt jäädään siihen päivään niin en tiedä tuleeko olemaan kovakin menestys.

Vastaa
beget
beget

5

Jaa se on Manu taas kirjoittamassa. Heti kun otsikon näki tiesi tarkalleen kuka on uutisen takana.

Tällaiset otsikot ja uutisnäkökulmat kyllä romuttavat koko sivuston uskottavuutta. Tuntuu että Hopeinen omena olisi ostanut mainostilaa. Menee kyllä pahasti kiinnostus lukea uutisia, kun kyse on enemmän tabloid-tason kirjoituksesta.

Vastaa
JoniS
JoniS

6

"Nupin avulla kelloa voi käyttää ilman, että näyttö jää esimerkiksi sormien taakse piiloon"

Joutuhan sitä näyttöä koskemaan jos halusi muuta tehdä kuin zoomata? Aluksi vaikutti kieltämättä hyvältä idealta tuo nappi, mutta aika laihaksi jäi käyttötarkoitukset lopulta.

Vastaa
R4ndom1
R4ndom1

7

En kyllä tuommoista kädessä kehtaisi pitää. Älykellojen vika on siinä että ne on julmetun isoja ja rumia.

Vastaa
dRD
dRD

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:

En kyllä tuommoista kädessä kehtaisi pitää. Älykellojen vika on siinä että ne on julmetun isoja ja rumia.

Moto360 on tossa poikkeus, mutta 12h akkukesto failaa puolestaan sen. Älykellojen segmentissä on ihan ideaa, mutta jotenkin Watch'kaan ei nyt vielä vakuuttanut. Toki, sovellukset / "mihin sitä voi käyttää, niin että oikeanoikeasti haluan ostaakin sen" on se, joka loppupeleissä ratkaisee tuleeko noista koskaan myyntimenestystä alkuhuuman jälkeen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
applevsmuumaa (vahvistamaton)

9

Eikö toi nyt le ihan oikeutettu otsikko eniten odotetulle ja ennakkohypetetylle älykellolle? Naurettavaa ulinaa tuollainen, kun tuossa on vielä kysymysmuotoon asetettu tuo.

Vastaa
pähkinä
pähkinä

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:

En kyllä tuommoista kädessä kehtaisi pitää. Älykellojen vika on siinä että ne on julmetun isoja ja rumia.


Olihan noita kahta eri kokoa. Toki ei tuo silti motorlaa voita.

Vastaa
samfin
samfin

11

Ihan aina ei tarvitse hyökätä kirjoittajan kimpuun mikäli jokin asia ei miellytä. Mutta tuo on totta, että pääsääntöisesti lukijoiden houkuttelu otsikoilla voisi surutta jättää iltalehti/ilta-sanomat osastolle. :)

Uskon, että lukijoita riittää mikäli aihepiiri kiinnostaa.

Mutta itse uutiseen. Kyllä nämäkin värkit tästä vielä kehittyy niin, että ihmiset ostavet näitä normi kellon sijaan (joskus).

Vastaa
Giis
Giis

12

Mulla saatto jotain jäädä väliin, mutta missä kohtaa esiteltiin jotain mikä pelottaisi sveitsiläistä kelloteollisuutta? Tai edes missä kohtaa kelloteollisuuden osaamista tarvitaan?

Kaikki esitellyt ideat ovat jo tuttuja. Tuo tajunnan räjäyttävä nuppi on jo ollut käytössä jossain 80-luvun Casion ja Citizenin ana-digeissä.

Jotenkin huvittavaa, että samaan aikaan tän sivuston mainospaikoista pyörii Polarin sykemittari, joka ajaa jopa paremmin tuon iWatchin terveyspuolen ominaisuudet JA sen voi synkätä vähän joka laitteella. Kaikki muuhan on täysin tuttua jo muilta älyrannekkeilta, jotka useimmat kai toimii useimmissa laitteissa mitä iWatch?

Vastaa
dRD
dRD

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti samfin:

Mutta tuo on totta, että pääsääntöisesti lukijoiden houkuttelu otsikoilla voisi surutta jättää iltalehti/ilta-sanomat osastolle. :)

Valitettavasti tästäkin hommasta on pakko saada rahaa ja otsikointi, niin surullista kuin onkin, vaikuttaa helposti 50% sivulatauksiin.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

14

Minusta otsikko on ihan ok, kunhan perässä pitää kysymysmerkin. Applen kellolta kuitenkin odotetaan hyvää viimeistelyä ja sujuvaa toimivuutta kalliin hinnan vastapainoksi. Se on sitten eri asia, kuinka kello odotuksiin vastaa, mutta se ei olekaan tälläisen lyhyen esittelyjutun asia.

Akkukesto tuossa kyllä kiinnostaa itseä kovasti - teknisessä mielessä, sillä tulen tuskin laitetta koskaan omistamaan.

Vastaa
Zimzin
Zimzin

15

Ei tuo vaan ole kaunis. Oli ominaisuudet kuinka hienoja ja käyttöliittymä kuinka innovatiivinen vain en halua noin futuristista palikkaa käteeni.

Vastaa
Zimzin
Zimzin

16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Zimzin:

Ei tuo vaan ole kaunis. Oli ominaisuudet kuinka hienoja ja käyttöliittymä kuinka innovatiivinen vain en halua noin futuristista palikkaa käteeni.

Eikä tainnut noita ominaisuuksia ja käyttöliittymääkään ihan uusiin sfääreihin apple viedä...

Vastaa
TheAna
TheAna

17

"Nupin avulla kelloa voi käyttää ilman, että näyttö jää esimerkiksi sormien taakse piiloon."

Mitenkäs vasenkätiset ja muut ihmiset, kuten allekirjoittanut, jotka pitää kelloa oikeassa kädessä?

Silloinhan tuo näyttö peittyypi kokonaan nuppia hipelöidessä.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

18

No joo... Applen julkistuksista odotin vain mahdollista Watchin paljastumista, mutta eipä siinä loppujen lopuksi mitään odottamista ollut.

Ulkonäöllisesti kutakuinkin samanlainen katastrofi kuin Galaxy Gear. Ominaisuuksien puolesta ei oikeastaan juuri mitään mitä ei olisi jo nähty miljoonassa muussa kellossa. Lisäominaisuudet taas ovat pääosin sellaisia, jotka eivät tuo kellolle mitään lisäarvoa vaikeakäyttöisyytensä vuoksi.

Mobiilimaksaminen on oikeastaan ainoa mielenkiintoinen ominaisuus, mutta sekään ei ainakaan omalla kohdalla riitä lähimainkaan siihen, että sijoittaisin kyseiseen laitteeseen ja olisin sitä myös valmis käyttämään.

Apple ei siis päässyt yli älykellojen kolmesta kompastuskivestä: hirveästä ulkonäöstä, liian pienestä koosta "tavallista" käyttöliittymää silmälläpitäen (jotain muutoksia toki tuli, mutta täysin riittämättömiä) ja laitetta ajatellen liian pienestä akun kestosta (jos olisi, sitä olisi kyllä mainostettu).

Vastaa
Giis
Giis

19

Itseäni mietitty nuo kultaversiot. Siis jos ne tosiaan ovat täyttä kultaa kuoriltaan, niin mikä arvo moisilla on vaikka vuoden kahden päästä? Paitsi se tietty, että riisuu kultakuorista kaiken muun ja pistää pataan ja myy pelkkänä kultana kuoret.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Itseäni mietitty nuo kultaversiot. Siis jos ne tosiaan ovat täyttä kultaa kuoriltaan, niin mikä arvo moisilla on vaikka vuoden kahden päästä?


Kultaversiolla on ainakin se romukullan arvo, eli siinä mielessä poikkeaa perinteisesti kulutuselektroniikasta.

Se ei tarkoita etteikö sillä voisi olla enemmänkin arvoa, riippuen vähän mitä silloin tarjolla, mikä kullan hinta ja siitä kuinka nuo hinnoiteltu ja myyty ja silloin alkaa se kuntokin vaikuttaa.

Jos mietit tuollaista sijoituskohteena, niin ei ehkä se mihinkannattaa koko pottia pistää. Taviksen ostama häviää kuitenkin niille julkkisversiolle joissa jokin tarina.

Jos kultaan haluaa sijoittaa, niin ostaa sitten sitä erikseen, ja iKellon sillä kulutuselektroniikka periaatteella.

Vastaa
jartar
jartar

21

Todella ruma tuote, kallis ja tarvitsee kaverikseen iphone vitosen tai uudemman. Ja tämä on muka todellinen uhka sveitsin kelloteollisuudelle :D

Oikea vitsi on sekin, että akkukestoa ei uskalleta kertoa. Heikolta näyttää...

Vastaa
cahva
cahva

22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti applevsmuumaa:

Eikö toi nyt le ihan oikeutettu otsikko eniten odotetulle ja ennakkohypetetylle älykellolle? Naurettavaa ulinaa tuollainen, kun tuossa on vielä kysymysmuotoon asetettu tuo.

Kysymysmerkin lisääminen uutisotsikon loppuun kertoo enemmänkin huonosta journalismista. Kysymysmerkillä uutisen tekijä jäävää itsensä uutisen sisällöstä eikä hänen tarvitse seisoa sen takana.

Vastaa
Blodoffer
Blodoffer

23

On toki saavutus saada mahdutettu iPhone rannekelloon, mutta miksi haluaisin sen? Koska joskus haluan tehdä asiat vaikeimman kautta? Android Wear edustaa paljon minimalistisempaa suuntausta. Se ei ole vain pelkkä lelu, vaan VÄHENTÄÄ turhaa elektroniikalla värkkäilyä. Näen nopeasti kellonajan lisäksi kännykkäni ilmoitukset ilman, että koko ajan kaivelen puhelinta taskusta. Mitä muuta ihminen voi tarvita, kun edelleenkin se puhelin on aina taskussa, eikä yksikään kello voi sitä korjata? Lisäksi Apple Watch on neliön muotoinen. :-D Mutta toisaalta ei tämä ole mikään Apple vs Google taistelu, vai kuinka monen uskot vaihtavan puhelinmerkkiään pelkän älykellon paremmuuden takia?

Vastaa
Giis
Giis

24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Itseäni mietitty nuo kultaversiot. Siis jos ne tosiaan ovat täyttä kultaa kuoriltaan, niin mikä arvo moisilla on vaikka vuoden kahden päästä?


Kultaversiolla on ainakin se romukullan arvo, eli siinä mielessä poikkeaa perinteisesti kulutuselektroniikasta.

Se ei tarkoita etteikö sillä voisi olla enemmänkin arvoa, riippuen vähän mitä silloin tarjolla, mikä kullan hinta ja siitä kuinka nuo hinnoiteltu ja myyty ja silloin alkaa se kuntokin vaikuttaa.

Jos mietit tuollaista sijoituskohteena, niin ei ehkä se mihinkannattaa koko pottia pistää. Taviksen ostama häviää kuitenkin niille julkkisversiolle joissa jokin tarina.

Jos kultaan haluaa sijoittaa, niin ostaa sitten sitä erikseen, ja iKellon sillä kulutuselektroniikka periaatteella.

No nää on nyt taas näitä liirum laarumeja. Eli oikaisten: Kultaversiossa ottaa takkiinsa ihan helvetisti. Romukulta ei koskaan vastaa alkuperäisen kultaesineen hankintahintaa. Kulta kultaharkkoina on ihan toinen juttu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Eli oikaisten: Kultaversiossa ottaa takkiinsa ihan helvetisti.


Joo, toki , jos sijoitusmielessä suunnittelet niin unohda nuo. (jos ei jotain keräily hittiä tule)

Romukulutuselektroniikka ei tosiaan vastaa alkuperäistä hintaa, mutta nykyään ei sentäs tarvi maksaa.

Kulatakuorisesta tosin voi saada rahaakin , eli ne poikkeus ei sitä kannata ihan sinne elektroniikka romu sekaan heittää.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Mulla saatto jotain jäädä väliin, mutta missä kohtaa esiteltiin jotain mikä pelottaisi sveitsiläistä kelloteollisuutta? Tai edes missä kohtaa kelloteollisuuden osaamista tarvitaan?

Aika hyvä kelloista tietävän analyysi oli seuraava:

Lainaus:

I do think the Apple Watch will be a big problem for low-priced quartz watches, and even some entry-level mechanical watches. In years to come, it could pose a larger threat to higher end brands, too. The reason? Apple got more details right on their watch than the vast majority of Swiss and Asian brands do with similarly priced watches, and those details add up to a really impressive piece of design.

Lisää tarinaa osoitteesta: http://www.hodinkee.com/blog/hodinkee-apple-watch-review

Vastaa
Giis
Giis

27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Mulla saatto jotain jäädä väliin, mutta missä kohtaa esiteltiin jotain mikä pelottaisi sveitsiläistä kelloteollisuutta? Tai edes missä kohtaa kelloteollisuuden osaamista tarvitaan?

Aika hyvä kelloista tietävän analyysi oli seuraava:

Lainaus:

I do think the Apple Watch will be a big problem for low-priced quartz watches, and even some entry-level mechanical watches. In years to come, it could pose a larger threat to higher end brands, too. The reason? Apple got more details right on their watch than the vast majority of Swiss and Asian brands do with similarly priced watches, and those details add up to a really impressive piece of design.

Lisää tarinaa osoitteesta: http://www.hodinkee.com/blog/hodinkee-apple-watch-review

Taitaa nyt olla niin, että poimit itsellesi sopivaa matskua ja toteat sen hyväksi analyysiksi. Hintansa puolesta ja sen puoleen, ettei tuo iWatch ole mikään "iso juttu" varakkaammille voisi olettaa, että kello nimen omaan veisi markkinoita jostain 200-300 tietämillä olevilta kelloilta.

Toisaalta. Eipä nuo muutkaan älykellot/älyrannekkeet ole näkynyt katukuvassa vielä mitenkään, vaikka jo tyyliin vuosia ihan vastaavaa ollut olemassa.

Vastaa
LaDeXi
LaDeXi

28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Toisaalta. Eipä nuo muutkaan älykellot/älyrannekkeet ole näkynyt katukuvassa vielä mitenkään, vaikka jo tyyliin vuosia ihan vastaavaa ollut olemassa.


Ja reippaasti paremman näköisiä kuin tämä Applen viritys.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Taitaa nyt olla niin, että poimit itsellesi sopivaa matskua ja toteat sen hyväksi analyysiksi.

Jos analyysissä tai kirjoittajan kredentiaaleissa on vikaa voit tuoda sen
esiin, nyt keskityit ihan väärään asiaan.

Minä luin sen jutun ajatuksella, sinusta en uskalla sanoa samaa,
ainakaan mikään ei puhu sen puolesta, koska olisit varmaan huomannut, että artikkelissa oltiin osin myös hyvin kriittisiä Apple Watchia kohtaan.


Lainaus:


Hintansa puolesta ja sen puoleen, ettei tuo iWatch ole mikään "iso juttu" varakkaammille voisi olettaa, että kello nimen omaan veisi markkinoita jostain 200-300 tietämillä olevilta kelloilta.

Premissisi jää hämäräksi, johtopäätöksesi on saman suuntainen kuin Benjamin Clymeriltä lainatussa pätkässä.

Kannattaa huomata, että Apple Watchin hintoja ei ole täysin julkaistu. $349 on "alkaen" hinta, eli mitä ikinä hinnasta päättelit ei ehkä pidä paikkaansa.

Lainaus:


Toisaalta. Eipä nuo muutkaan älykellot/älyrannekkeet ole näkynyt katukuvassa vielä mitenkään, vaikka jo tyyliin vuosia ihan vastaavaa ollut olemassa.

Ihan vastaavaa? Pystytkö nimeämään edes yhden tuotteen joka on "ihan vastaava" (joko toiminnallisuudeltaan tai viimeistelyltään, mielellään molemmat) ja olemassa vuosia?

Vastaa
Giis
Giis

30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


Jos analyysissä tai kirjoittajan kredentiaaleissa on vikaa voit tuoda sen
esiin, nyt keskityit ihan väärään asiaan.

Minä luin sen jutun ajatuksella, sinusta en uskalla sanoa samaa,
ainakaan mikään ei puhu sen puolesta, koska olisit varmaan huomannut, että artikkelissa oltiin osin myös hyvin kriittisiä Apple Watchia kohtaan.

Keskityin siis siihen minkä seikan toit esille vasta-argumentiksi minun kirjoitukselleni. Sehän kai koko ajatuksesi oli: Sanoa nyt jotain minun kirjoitustani vastaan. Jossei ole sanomista, niin voi jättää sanomati.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:Premissisi jää hämäräksi, johtopäätöksesi on saman suuntainen kuin Benjamin Clymeriltä lainatussa pätkässä.

No hyvä sitten.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Ihan vastaavaa? Pystytkö nimeämään edes yhden tuotteen joka on "ihan vastaava" (joko toiminnallisuudeltaan tai viimeistelyltään, mielellään molemmat) ja olemassa vuosia?

Käytännössä ihan vastaavia. Ehkä poikkeevinta tuossa oli se, että pohjaan oli tehty halpa keino mitata pulssia. Keskiverto sykemittarin ja minkä tahansa älypuhelimen yhdistelmä toteuttaa tasan saman ja paremmin.

Viimeistely nyt on makuasia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kalleOrava (vahvistamaton)

31

Ennenkuin on tiedot selvillä kuinka pitkä akkukesto tuossa on niin hyvin vaikea sanoa kuinka paljon tuollaista jaksaisi käyttää. Samoin vedenpitävyyden puute on varsinkin urheilukelloksi aika iso miinus.

Vastaa
Giis
Giis

32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kalleOrava:

Ennenkuin on tiedot selvillä kuinka pitkä akkukesto tuossa on niin hyvin vaikea sanoa kuinka paljon tuollaista jaksaisi käyttää. Samoin vedenpitävyyden puute on varsinkin urheilukelloksi aika iso miinus.

Vesitiiviys on tosiaan huomattavan surkea tuossa tuollaiseen käyttöön. Akunkesto on myös todennäköisesti melkoisen heikko, kun siitä ei annettu mitään tietoa vielä.

Johonkin wannabi-harrastajan käyttöön ihan ok, muttei tuota voi edes kuvitella mihinkään eräkäyttöön missä vapaaseen veteen joutuminen on tosiasia ja missä lataaminen ei onnistu kerran vuorokaudessa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kalleOrava (vahvistamaton)

33

On kyllä hyvin vaikea uskoa, että tällä olisi merkittävää vaikutusta oikeiden mekaanisten kellojen markkinoihin. Niiden arvo säilyy kun taas elektroniikan arvo lähestyy vääjäämättömästi nollaa ja viedä todella nopeasti. Lisäksi jos olisin valmis maksamaan kellosta esim pari tuhatta euroa, mitä vielä entry leveliksi kutsutut mekaaniset maksavat niin en tasan haluisi samanlaista kelloa kuin joka toisella hesen myyjällä on osamaksulla ostettuna. Oli se oma sitten kullitettu tai ei. Vähän kuten iPhonen varsinainen statusarvo niin tämänkin tulee _länsimaissa_ olemaan melko vähäinen.

Uskoisin, että Quartz-kellojen valmistajilta alkaa viimeistään parin vuoden päästä tulla älypuhelinyhteensopivia kelloja. Samaan Android massaa mitä Quartz kellotkin edustavat.

Vastaa
Giis
Giis

34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kalleOrava:

On kyllä hyvin vaikea uskoa, että tällä olisi merkittävää vaikutusta oikeiden mekaanisten kellojen markkinoihin. Niiden arvo säilyy kun taas elektroniikan arvo lähestyy vääjäämättömästi nollaa ja viedä todella nopeasti. Lisäksi jos olisin valmis maksamaan kellosta esim pari tuhatta euroa, mitä vielä entry leveliksi kutsutut mekaaniset maksavat niin en tasan haluisi samanlaista kelloa kuin joka toisella hesen myyjällä on osamaksulla ostettuna. Oli se oma sitten kullitettu tai ei. Vähän kuten iPhonen varsinainen statusarvo niin tämänkin tulee _länsimaissa_ olemaan melko vähäinen.

Uskoisin, että Quartz-kellojen valmistajilta alkaa viimeistään parin vuoden päästä tulla älypuhelinyhteensopivia kelloja. Samaan Android massaa mitä Quartz kellotkin edustavat.

Näinhän tuo on. Puhumattakaan sitten mahdollisesti aidosta kultaisesta versiosta, jonka hinta voi hyvinkin liikkua yli viiden tonnin. Ei siinä hintatasossa enää todellakaan haluta liikkua suoraan tunnistettavissa malleissa, ja toisaalta, sellaisilla ihmisillä joilla on varaa sijoittaa tälläiseen tonneja, on varaa ostaa rinnalle vaihtoehtoja. Josta päästään taas saman ympyrän sulkeutumiseen missä kysyn miten tämä "kello" pelottelee sveitsiläisiä kellovalmistajia?

Jos tosiaan Apple on tätä varten saanut kellovalmistajia remmiinsä, niin ne ovat joutaneetkin pois kellojen parista. Jollei edes vesitiivistä urheilukelloa saa aikaiseksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Käytännössä ihan vastaavia.


Eli esimerkiksi ?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Keskiverto sykemittarin ja minkä tahansa älypuhelimen yhdistelmä toteuttaa tasan saman ja paremmin.

Mitä yhdistelmää nyt ajattelet ?

Tuosta tulee mieleen että ajattelet jotain perinteistä sykemittaria + älypuhelinta, mutta et kai sitä tarkoittanut.

Vastaa
Giis
Giis

36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:


Eli esimerkiksi ?

Noitahan kaupoista löytyy.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:

Mitä yhdistelmää nyt ajattelet ?

Tuosta tulee mieleen että ajattelet jotain perinteistä sykemittaria + älypuhelinta, mutta et kai sitä tarkoittanut.

Ihan kuule sellaista ajattelin.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Keskityin siis siihen minkä seikan toit esille vasta-argumentiksi minun kirjoitukselleni. Sehän kai koko ajatuksesi oli: Sanoa nyt jotain minun kirjoitustani vastaan.

En suoraansanottuna tiedä mihin keskityit, et edes puolella tavulla kommentoinut lainausta tai artikkelia.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Jossei ole sanomista, niin voi jättää sanomati.

Hienoa, tästä olemme samaa mieltä. Linkki ja lainaus toivat lisäarvoa ja näkökulmaa keskusteluun, vastineesi yritti ampua viestintuojan.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Käytännössä ihan vastaavia.

Pystytkö nimeämään *edes* yhden "ihan vastaavan" tai "käytännössä ihan vastaavan"?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Viimeistely nyt on makuasia.

Ei ainoastaan makuasia. Ainakin muistelisin sinunkin kertoneen kuinka kelloissa kannattaa viimeistelystä ja materiaaleista maksaa. Älykelloissa sitten on ihan sama minkälaisessa galaxy gear muovihirvityksessä tekniikka tulee kunhan on "käytännössä ihan vastaava"?

Sanomattakin selvää, että olen hyvin pitkälti eri mieltä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kalleOrava:

On kyllä hyvin vaikea uskoa, että tällä olisi merkittävää vaikutusta oikeiden mekaanisten kellojen markkinoihin.

Juurikin näin, kuten lainaamassani artikkelissakin kirjoitettiin. "Haute horology" on turvassa, mutta Apple Watch ja vastaavat todennäköisesti tulevat syömään kvartsikellojen ja halpojen (100-500e) mekaanisten markkinaa.

Lainaus:


Uskoisin, että Quartz-kellojen valmistajilta alkaa viimeistään parin vuoden päästä tulla älypuhelinyhteensopivia kelloja. Samaan Android massaa mitä Quartz kellotkin edustavat.

Varmasti tuleekin, mutta kvartsikellojen valmistajilla ei ole kauheasti perinteitä softakehityksessä, mutta kai sitä jonnekin asti pääsee ilman omia kustomointejakin.

Vastaa
Giis
Giis

39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:En suoraansanottuna tiedä mihin keskityit, et edes puolella tavulla kommentoinut lainausta tai artikkelia.

Tai sinä siihen mitä alunalkaen kertoilin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


Linkki ja lainaus toivat lisäarvoa ja näkökulmaa keskusteluun, vastineesi yritti ampua viestintuojan.

Ne eivät tueneet mitään lisäarvoa keskusteluun. Laite on yhä se sama mikä eilen julkaistiin.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:Pystytkö nimeämään *edes* yhden "ihan vastaavan" tai "käytännössä ihan vastaavan"?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


Ei ainoastaan makuasia. Ainakin muistelisin sinunkin kertoneen kuinka kelloissa kannattaa viimeistelystä ja materiaaleista maksaa. Älykelloissa sitten on ihan sama minkälaisessa galaxy gear muovihirvityksessä tekniikka tulee kunhan on "käytännössä ihan vastaava"?

Sanomattakin selvää, että olen hyvin pitkälti eri mieltä.

Meinasin juuri sitä, ettei tuo iWatch nyt minun näkökulmasta ole erityisen viimeistelty. Ja se on makuasia. Joku katsoo viimeistelyksi umpikiiltoon saadun klöntin, joku taas ei katso sitä miksikään erityiseksi taidon näytteeksi.

Kun nyt laskee iWatchin hinnan ja sen "viimeistelyn", niin ihan vastaavaa jo saa kaupasta. Että kertonet nyt mitä uutta iWatch toi tullessaan?

iWatch ei ole vedenpitävä. Se ei kestä huhujen perusteella kuin nipin napin päivän päällä yhdellä latauksella. Se ei myöskään toimi ilmeisen varmasti kovinkaan merkittävästi ilman iPhonea. Siinä ei muun muassa ole omaa GPS-paikannusta. Se ei ole erityisen halpakaan ominaisuuksiinsa nähden. Viimeistelystä voidaan olla montaa mieltä. Minusta se ei ole mitenkään erityisen viimeistelty.

Yhdistelmällä mikä tahansa puhelin ja sykemittari päästään vähintäänkin samaan.

Vastaa
Giis
Giis

40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kalleOrava:

On kyllä hyvin vaikea uskoa, että tällä olisi merkittävää vaikutusta oikeiden mekaanisten kellojen markkinoihin.

Juurikin näin, kuten lainaamassani artikkelissakin kirjoitettiin. "Haute horology" on turvassa, mutta Apple Watch ja vastaavat todennäköisesti tulevat syömään kvartsikellojen ja halpojen (100-500e) mekaanisten markkinaa.

Miten niin juurikin näin? 100-500 euron mekaaninen kello on ihan oikea mekaaninen kello. Kuten jo tyyliin sata kertaa sanonut, ettei nykyisetkään älyrannekkeet tai älykellot ole syönyt tyyliin minkään kellon markkinoita, niin miten tämä uusin sen tekisi, kun se ei tuo mitään uutta?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


En suoraansanottuna tiedä mihin keskityit, et edes puolella tavulla kommentoinut lainausta tai artikkelia.

Tai sinä siihen mitä alunalkaen kertoilin.

Lainauksessa nimenomaan oli vastaus kysymykseesi "mikä pelottaisi sveitsiläistä kelloteollisuutta". Eli josko lukisit sen lainauksen tai jopa koko artikkelin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Kun nyt laskee iWatchin hinnan ja sen "viimeistelyn", niin ihan vastaavaa jo saa kaupasta. Että kertonet nyt mitä uutta iWatch toi tullessaan?

Tähän olisi paljon helpompi vastata jos nyt vihdoin pystyisit nimeämään edes yhden "ihan vastaavan". Miksi se on taas niin vaikeata?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Yhdistelmällä mikä tahansa puhelin ja sykemittari päästään vähintäänkin samaan.

Millä tahansa puhelin ja sykemittari yhdistelmällä saadaan puhelimesta notifikaatiot, integroidutaan puheohjaukseen ja appit voivat puskea dataa ranteeseen ja toisin päin? Tämä oli ihan uutta.

Vastaa
Giis
Giis

42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Lainauksessa nimenomaan oli vastaus kysymykseesi "mikä pelottaisi sveitsiläistä kelloteollisuutta". Eli josko lukisit sen lainauksen tai jopa koko artikkelin.

Nimen omaan ei ollut. Moni suomalainen kelloharrastelija ja ammattiseppä on kyseistä artikkelia kommentoinut.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Tähän olisi paljon helpompi vastata jos nyt vihdoin pystyisit nimeämään edes yhden "ihan vastaavan". Miksi se on taas niin vaikeata?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


...

Kertoisitko nyt vielä, että mitä hyötyä minulla on tietää kahdesti käden ulottuvilla olevista laitteista nuo kaikki? Ja toisaalta taas aiemmat älykellot ovat jo tehneet kaiken tuon ja todennäköisesti juuri edellämainittujen seikkojen takia eivät ole myyneet. Ei vaikka niitä on loppujen lopuksi melkein lahjoitettu asiakkaille.

Mutta esimerkiksi sykemittarit ihan oikeasti voi tuoda lisää urheiluun. Se kestää yhdellä latauksella kuukausia ja kestää vettä. Kerätyn tiedon voi ladata tietokoneelle tai nettipalveluihin.

Siis ylipäätään en tajua miksi Applen tuotteesta nousi näin iso haloo, kun muidenkaan älykelloista ei ole noussut.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Lainauksessa nimenomaan oli vastaus kysymykseesi "mikä pelottaisi sveitsiläistä kelloteollisuutta". Eli josko lukisit sen lainauksen tai jopa koko artikkelin.

Nimen omaan ei ollut. Moni suomalainen kelloharrastelija ja ammattiseppä on kyseistä artikkelia kommentoinut.

Missä? Onko linkkiä? Sinä et kuitenkaan halunnut kommentoida artikkelia tai lainausta tässä keskustelussa, miksi?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Tähän olisi paljon helpompi vastata jos nyt vihdoin pystyisit nimeämään edes yhden "ihan vastaavan". Miksi se on taas niin vaikeata?

Kertoisitko nyt vielä, että mitä hyötyä minulla on tietää kahdesti käden ulottuvilla olevista laitteista nuo kaikki? Ja toisaalta taas aiemmat älykellot ovat jo tehneet kaiken tuon ja todennäköisesti juuri edellämainittujen seikkojen takia eivät ole myyneet. Ei vaikka niitä on loppujen lopuksi melkein lahjoitettu asiakkaille.

Jos et pysty tai jostain muusta syystä halua nimetä vastaavaa laitetta, sano niin. Tuo kiertely ja kaartelu on kaikkien kannalta pelkkää ajanhukkaa…

Tämä keskustelu taisi sitten olla osaltani tässä.

Vastaa
Giis
Giis

44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Lainauksessa nimenomaan oli vastaus kysymykseesi "mikä pelottaisi sveitsiläistä kelloteollisuutta". Eli josko lukisit sen lainauksen tai jopa koko artikkelin.

Nimen omaan ei ollut. Moni suomalainen kelloharrastelija ja ammattiseppä on kyseistä artikkelia kommentoinut.

Missä? Onko linkkiä? Sinä et kuitenkaan halunnut kommentoida artikkelia tai lainausta tässä keskustelussa, miksi?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Tähän olisi paljon helpompi vastata jos nyt vihdoin pystyisit nimeämään edes yhden "ihan vastaavan". Miksi se on taas niin vaikeata?

Kertoisitko nyt vielä, että mitä hyötyä minulla on tietää kahdesti käden ulottuvilla olevista laitteista nuo kaikki? Ja toisaalta taas aiemmat älykellot ovat jo tehneet kaiken tuon ja todennäköisesti juuri edellämainittujen seikkojen takia eivät ole myyneet. Ei vaikka niitä on loppujen lopuksi melkein lahjoitettu asiakkaille.

Jos et pysty tai jostain muusta syystä halua nimetä vastaavaa laitetta, sano niin. Tuo kiertely ja kaartelu on kaikkien kannalta pelkkää ajanhukkaa…

Tämä keskustelu taisi sitten olla osaltani tässä.

Nämä sinun juttusi on kyllä yleisesti ottaen niin dorkaa ja elämästä vieraantuneen ihmisen jarkonia, ettei mitään järkeä. Jos puhun ihmisten kanssa kahden kesken tai ryhmässä jossain FaceBookissa tai ihan tosielämässä, niin ei kai minulla nyt ole mitään sinun "linkkejäsi" esittää? Hanki nyt jumalauta elämä itsellesi ja siirry kuvaruudun takaa jo ulos.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Nämä sinun juttusi on kyllä yleisesti ottaen niin dorkaa ja elämästä vieraantuneen ihmisen jarkonia, ettei mitään järkeä. Jos puhun ihmisten kanssa kahden kesken tai ryhmässä jossain FaceBookissa tai ihan tosielämässä, niin ei kai minulla nyt ole mitään sinun "linkkejäsi" esittää? Hanki nyt jumalauta elämä itsellesi ja siirry kuvaruudun takaa jo ulos.

Hah. Sitten mentiin taas tälle linjalle :)

Jos puhut ihmisten kanssa kahden kesken tai facebookissa, ja sama artikkeli tulee vastaan, luulisi olevan helppoa referoida oma tai jonkun muun käsitys artikkelin hyvistä, tai ilmeisesti tässä tapauksissa huonoista, puolista. Ne nyt jäivät tässä keskustelussa täysin yhtä pimentoon kuin mikä on se "ihan Apple Watchia vastaava" laite, jota on saanut monta vuotta.

Olisit voinut toteuttaa aiempaa ohjenuoraasi:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Jossei ole sanomista, niin voi jättää sanomati.

Vastaa
Giis
Giis

46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Nämä sinun juttusi on kyllä yleisesti ottaen niin dorkaa ja elämästä vieraantuneen ihmisen jarkonia, ettei mitään järkeä. Jos puhun ihmisten kanssa kahden kesken tai ryhmässä jossain FaceBookissa tai ihan tosielämässä, niin ei kai minulla nyt ole mitään sinun "linkkejäsi" esittää? Hanki nyt jumalauta elämä itsellesi ja siirry kuvaruudun takaa jo ulos.

Hah. Sitten mentiin taas tälle linjalle :)

Jos puhut ihmisten kanssa kahden kesken tai facebookissa, ja sama artikkeli tulee vastaan, luulisi olevan helppoa referoida oma tai jonkun muun käsitys artikkelin hyvistä, tai ilmeisesti tässä tapauksissa huonoista, puolista. Ne nyt jäivät tässä keskustelussa täysin yhtä pimentoon kuin mikä on se "ihan Apple Watchia vastaava" laite, jota on saanut monta vuotta.

Näinhän olen tehnytkin. Sinä vaadit linkkejä.

Oli muuten itsellenikin ylläri, että Samsungin Gear2 sisälsi sykemittarin. Se on myös vissiin toteutettu paremmin mitä iWatchissa. Joten selitätkö nyt miten iWatch tulee hätyyttelemään kelloteollisuutta, kun sitä ei vielä ole tehnyt mikään muukaan vastaava? Ihmiset käyttävät kuntoilussa yhä "oikeita" sykemittareita, jotka eivät myöskään ole mullistanut kelloja.

Ilman sykemittausta, mutta ilmoitustauluna toimivia älykellojen on saanut vuosia. Jossain määrin jopa ihan kaupantekijäisinä, kun muutenkaan varastot tyhjentyneet.

Urheilupuolen taas saa Polareilla ja Suunnon laitteilla tehtyä ja ne menee kaupan, vaikkei niissä mitään viestienilmoituksia olekaan.

Jos haluat laitteista lisätietoa, niin www.verkkokauppa.com

Ihan tuolle linjalle menen, kun vastapuoli on dorka.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Joten selitätkö nyt miten iWatch tulee hätyyttelemään kelloteollisuutta, kun sitä ei vielä ole tehnyt mikään muukaan vastaava?


Kello markkinoita on vuosien aikana syönyt muut laitteet joissa kello, esim. matkapuhelimet.

Apple valtasi iPodilla markkinat, vaikka markkinoilla olisi ollut MP3 soittimia ennen sitä.

iPhone menesty vaikka älypuhelin ominaisuudet oli rajalliset, alkuun lähinnä MP3 soitin web selaimella.

Matkapuhelimet on kaapannut GPS laitteiden markkinat monella alueella.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Joten selitätkö nyt miten iWatch tulee hätyyttelemään kelloteollisuutta,


Apple uhoaa hätyyttelevän nimenomaan sveitsiläistä kelloteollisuutta.

1. Applellä vahva tuotemerkki, eli se sellaisenaan riittää korvaamaan toisen tunnetun tuotemerkin. (lähde. erilaiset tuotemerkki listaukset ja arviot)

2. Applellä vahva sidonnaisuus, ekosysteemi joka sitouttaa ja asiakas kunta on merkkiuskollista (ei heittää tähän väliin eksaktia lähdettä).

3. Oman käsitykseni mukaan en usko että raneissa aletaan pitää useampaa kellonkaltaista laitetta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Ilman sykemittausta, mutta ilmoitustauluna toimivia älykellojen on saanut vuosia. Jossain määrin jopa ihan kaupantekijäisinä, kun muutenkaan varastot tyhjentyneet.


On, mutta ei Appleltä.

Vastaa
Giis
Giis

48

Eiköhän nämä höpötykset jo käyty kertaalleen läpi siinä noin sata viestiä sisältävässä väännössä. Ei kai taas tarvitse vääntää?

Vastaa
jartar
jartar

50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:

Apple valtasi iPodilla markkinat, vaikka markkinoilla olisi ollut MP3 soittimia ennen sitä.

iPhone menesty vaikka älypuhelin ominaisuudet oli rajalliset, alkuun lähinnä MP3 soitin web selaimella.

Matkapuhelimet on kaapannut GPS laitteiden markkinat monella alueella.


Noita asioita ei keksiä loputtomasti, mutta se ei liity tähän aiheeseen millään tavalla. Applen ranneke ei kelpaa urheiluun koska se ei kestä vettä ja siinä on surkea akunkesto. Tyyliin en voi juosta kun voi sataa tai en muistanut ladata "kelloa" aamulla.

Kelloa se ei syrjäytä koska se ei kelpaa "koruksi" eikä sillä tule olemaan minkäänlaista status arvoa. Kun tuote on usealla niin sen omistaja ei poikkea millään tavalla muista vaan sen omistaja on tyypillistä "harmaata massaa". Suuren luokan ongelma on edelleenkin se, että se on pelkkä LISÄLAITE joka vaatii vähintään iphone vitosen alleen.

Kyllä tällä mentiin metsään ja kovaa...


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:


Apple uhoaa hätyyttelevän nimenomaan sveitsiläistä kelloteollisuutta.

1. Applellä vahva tuotemerkki, eli se sellaisenaan riittää korvaamaan toisen tunnetun tuotemerkin. (lähde. erilaiset tuotemerkki listaukset ja arviot)

2. Applellä vahva sidonnaisuus, ekosysteemi joka sitouttaa ja asiakas kunta on merkkiuskollista (ei heittää tähän väliin eksaktia lähdettä).

3. Oman käsitykseni mukaan en usko että raneissa aletaan pitää useampaa kellonkaltaista laitetta.


Edellä mainituista syistä ei millään tasolla hätyytä edes sadan euron kelloja. Ei ole tullut mieleen, että vahvoja tuotemerkkejä on maailma täynnä. Se ei kuitenkaan takaa minkään tulevan lanseerauksen menestystä!

Lisätään vielä, että lisälaitteen kohdalla ekosysteemi on ongelma. Tuote kelpaa vain Applen asiakkaille.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Kannattaa huomata, että Apple Watchin hintoja ei ole täysin julkaistu. $349 on "alkaen" hinta, eli mitä ikinä hinnasta päättelit ei ehkä pidä paikkaansa.


Kalliimmalla hinnalla saa vain kalliimpia materiaaleja. Niihin panostaminen on hyvin nopeasti vanhenevan laittaan kohdalla on hyvin kyseenalaista ellei rahaa ole poltettavaksi asti.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Juurikin näin, kuten lainaamassani artikkelissakin kirjoitettiin. "Haute horology" on turvassa, mutta Apple Watch ja vastaavat todennäköisesti tulevat syömään kvartsikellojen ja halpojen (100-500e) mekaanisten markkinaa.


Tuohon hintaan saa yksilöllisen, kestävän, vedenpitävän ja hienon kellon mitä ei tarvi ladata joka päivä. Tai sitten oikeasti hyvän urheilukellon treeniä parantamaan. Ne myös toimivat vaikka taskussa ei ole kännykkää. Missä se uhka on?

Ikävä kyllä tuo tuote näyttää vielä todella halvalta ja muotoilu todella vanhanaikaiselta (siis huonossa mielessä). Pitäisi varmaan kaivaa esille mun vanha ana-digi kello :D

Vastaa
Jonahan
Jonahan

51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Applen ranneke ei kelpaa urheiluun koska se ei kestä vettä ja siinä on surkea akunkesto. Tyyliin en voi juosta kun voi sataa tai en muistanut ladata "kelloa" aamulla.

Akkukesto on todellakin älykellojen suurin ongelma, jota Apple ei mitä ilmeisimmin onnistunut ratkaisemaan.

Internetin mukaan Apple Watch on johonkin rajaan asti vedenkestävä, mutta tarkempia speksejä ei ole julkaistu. Uimaan sen kanssa ei kannattane mennä, muun urheilun pitäisi olla OK.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Kelloa se ei syrjäytä koska se ei kelpaa "koruksi" eikä sillä tule olemaan minkäänlaista status arvoa.

Tässä tullaan sitten siihen hintaluokkakysymykseen. Kaikki kellot eivät kelpaa koruksi, korumaisuus, "statusarvo" ja hinta korreloivat keskenään varsin hyvin. Esim. Swatchin mallistosta on aika vaikea löytää statusarvoa, työn laatua ja korumaisuutta. (saattaa olla että löytyy on jotain malleja, mutta kun kävin eilen liikkeessä niin ei näkynyt.

Valitsin halvan (130e) automaatin, muovinen kuori, saumoja, nitisee, ei laatuvaikutelma huimaa päätä, mutta ajan tästä näkee eikä tarvitse sähköä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Kun tuote on usealla niin sen omistaja ei poikkea millään tavalla muista vaan sen omistaja on tyypillistä "harmaata massaa".

Yksilöllisyyden tavoittelu korreloi myös kovasti hinnan kanssa. Jos katsoo nuorisomarkkinaa, joka varmasti on Applen kiikarissa, niin kyllä aika suuren porukan "yksilöllisyys" löytyy samanlaisista Conversen kengistä ja trendikkäistä farkuista.

Ja jos nuoret saadaan mukaan, on seuraavien vuosien parannetuilla versioilla jo hyvää pohjaa. Ja kun ikäluokka kasvaa voi se alkaa syömään vähän kalliimpienkin kellojen markkinaa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Suuren luokan ongelma on edelleenkin se, että se on pelkkä LISÄLAITE joka vaatii vähintään iphone vitosen alleen.

Tästä olen eri mieltä, sen nimenomaan kannattaa olla lisälaite, koska puhelin on mukana keskimäärin aina, siinä on tehokas prosessori ja kohtuullinen akku. Miksi ei käyttäisi sitä asioihin, joita on hankalaa/turhaa laittaa kellon kokoiseen pakettiin (laskentateho, kamera, 3g, ja asiat joihin tarvitsee 5" näyttöä). Yksi pääfunktioista on olla ikäänkuin puhelimen etänäyttö. Ajan näyttö on jokseenkin samassa roolissa kuin puhelut älypuhelimissa.

Vai miksi sen *ei* pitäisi olla "pelkkä" lisälaite? Jos älykellosta tekee autonomisen laitteen, olettaisin jo tämän laitteen ongelmina mainitut akkukeston ja muttumisen tekniikaltaan antiikkiseksi vieläkin suurempina ongelmina, kuin mitä ne ovat Applen kellossa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Tuohon hintaan saa yksilöllisen, kestävän, vedenpitävän ja hienon kellon mitä ei tarvi ladata joka päivä. Tai sitten oikeasti hyvän urheilukellon treeniä parantamaan. Ne myös toimivat vaikka taskussa ei ole kännykkää. Missä se uhka on?

Jollakin hienon määritelmällä kyllä, tuon hintahaitarin yläpäästä.

Uhka on se, että ranteeseen tuskin mahtuu kauhean montaa kelloa, olivat ne älykkäitä tai eivät. Yhtä selkeää "killer appia" ei vielä ole, joillekin se on ollut aiempien älykellojen, mm. Pebble, kanssa notifikaatiot, joillekin se voi olla Applen maksusysteemi, jos se ottaa tuulta alleen, joillekin mahdollisuus käyttää jotain itselle tärkeää kolmannen osapuolen softaa (joita tulee *varmasti* ensi vuonna) ranteesta.

Jos käyttäjä tottuu johonkin, ehkä pieneenkin, elämää parantavaan asiaan ja on valmis maksamaan siitä laitteen latauksen verran, kuten joskus oltiin valmiita maksamaan mm. mp3-soittimista tai palm piloteista, on paikka ranteesta saatu ja sitä on vaikea syrjäyttää noissa alemmissa hintaluokissa yhden asian tekevällä laitteella, vaikka se olisikin siinä yhdessä asiassa joillakin mittareilla parempi.

Kun mennään niihin hienompiin, korumaisiin ja kauniisiin kelloihin, niin markkinalogiikka on varmasti erilainen.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Ikävä kyllä tuo tuote näyttää vielä todella halvalta ja muotoilu todella vanhanaikaiselta (siis huonossa mielessä). Pitäisi varmaan kaivaa esille mun vanha ana-digi kello :D

En ole Apple Watchia vielä nähnyt, joten joudun turvautumaan kuviin ja julkistustilaisuudessa käyneiden kirjoituksiin. Lähes kaikkien mielestä viimeistely ja laatuvaikutelma on ollut erittäin hyvä, se aiemmin linkkamani kellomies oli sitä mieltä, että samaa laatuvaikutelmaa ei saa samalla rahalla Sveitsistä tai Aasiasta ja oli erityisen innostunut rannekkeiden laadusta.

Omaa silmääni design on kuvien perusteella miellyttänyt, mutta en vedä pitkälle meneviä johtopäätöksiä ennenkuin olen sellaisen nähnyt omassa ranteessa.

Jos Apple Watchin laatuvaikutelma ei ole vähintään 10x parempi kuin tämän reilun satasen Swatchin, niin silloin Apple Watch on pulassa, mutta sitä tasoa ei ole vaikea saavuttaa. Toki Applen laitteen hintakin on vähintään noin kolminkertainen, mutta se myös tekee muuta kuin näyttää ajan ja nitisee. :)

Vastaa
Giis
Giis

52

Diipadaapaa löytyy kyllä...

50 metriä on ilmoitettu vesitiiviydeksi. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että kello kestää roiskeveden, ei muuta. Varsinaiseen urheilutoimintaa se ei sovellu siis. Retkeilystä puhumattakaan.

Ja kyllä tuo pitää toimia itsenäisesti, mitä iWatch ei tee. Esimerkiksi GPS ei pelaa itsenäisesti. Sillä on myös harvinaisen hankala kirjoitella mitään vastauksiksi jne. jne. Samalla vaivalla kaivaa puhelimen taskusta ja kirjoittaa suoraan sillä.

Muu lätinä olikin jo kerrottu kohtuu hyvin.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Diipadaapaa löytyy kyllä...

Olisitko hyvä ja perustelisit. Jos et pysty, niin jätä turhat tölväisyt ja henkilöön menevät kommentit pois.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


50 metriä on ilmoitettu vesitiiviydeksi.

Käytät passiivia mutta kysyn kuitenkin: Kuka on ilmoittanut? En löytänyt tätä tietoa Applen sivulta, antaisitko viitteen?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Ja kyllä tuo pitää toimia itsenäisesti, mitä iWatch ei tee.

Miksi älykellon pitää toimia itsenäisesti? Oletko aivan varma että se on parempi kompromissi kuin lähes aina mukana olevaan laitteeseen tukeutuminen eniten virtaa vaativissa asioissa? Eikö täysi itsenäisyys vain pahentaisi akkukestoon, tekniikan vanhentumiseen ja vastaaviin liittyviä ongelmia?

Vastaa
jartar
jartar

54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Tässä tullaan sitten siihen hintaluokkakysymykseen. Kaikki kellot eivät kelpaa koruksi, korumaisuus, "statusarvo" ja hinta korreloivat keskenään varsin hyvin. Esim. Swatchin mallistosta on aika vaikea löytää statusarvoa, työn laatua ja korumaisuutta. (saattaa olla että löytyy on jotain malleja, mutta kun kävin eilen liikkeessä niin ei näkynyt.

Valitsin halvan (130e) automaatin, muovinen kuori, saumoja, nitisee, ei laatuvaikutelma huimaa päätä, mutta ajan tästä näkee eikä tarvitse sähköä.


Missä päästään myös siihen, että kaikki eivät osta rannekelloa ulkonäön takia eikä laadun takia. Monelle ne asiat kuitenkin merkkaa.

Mun rannekello on tuo.
http://www.keskisenkello.fi/citizen-eco...51a-p-9379.html

Maksoin siitä uutena 115€. Mielestäni siinä toteutuu laatu, yksilöllisyys, ulkonäkö, hyvä vedenkestävyys, fyysinen kestävyys ja pitkä toiminta-aika.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Yksilöllisyyden tavoittelu korreloi myös kovasti hinnan kanssa. Jos katsoo nuorisomarkkinaa, joka varmasti on Applen kiikarissa, niin kyllä aika suuren porukan "yksilöllisyys" löytyy samanlaisista Conversen kengistä ja trendikkäistä farkuista.

Ja jos nuoret saadaan mukaan, on seuraavien vuosien parannetuilla versioilla jo hyvää pohjaa. Ja kun ikäluokka kasvaa voi se alkaa syömään vähän kalliimpienkin kellojen markkinaa.


Teinit nyt on aina pyrkineet muistuttamaan toisiaan. Teininä pitämiäni vaatteita tuskin laittaisin nyt päälle, eikä se ana-digi kello miellytä vieläkään silmää. Kotiviinitkin jätän juomatta...

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Tästä olen eri mieltä, sen nimenomaan kannattaa olla lisälaite, koska puhelin on mukana keskimäärin aina, siinä on tehokas prosessori ja kohtuullinen akku.


Se on tosi kätevä kun voin käyttää sitä urheillessa ilman kännykkää tai voin käyttää sitä Lumian, Android tai iPhone nelosen kanssa. Ei kun...

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Jos älykellosta tekee autonomisen laitteen, olettaisin jo tämän laitteen ongelmina mainitut akkukeston ja muttumisen tekniikaltaan antiikkiseksi vieläkin suurempina ongelmina, kuin mitä ne ovat Applen kellossa.


Tarkoitatko että urheiluun tarkoitetut kellot ja rannekkeet on antiikkisia?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Jollakin hienon määritelmällä kyllä, tuon hintahaitarin yläpäästä.


Jos vähän viitsii käyttää viitseliäisyyttä niin ei taritse mennä lähellekkään yläpäätä. Eiköhän tuo ala olemaan jo aika pätevä.
http://www.bike-discount.de/en/buy/rcx3...very_country=39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Uhka on se, että ranteeseen tuskin mahtuu kauhean montaa kelloa, olivat ne älykkäitä tai eivät.


Uhka toimii myös toisin päin. Se, että ihmisillä on älyrannekkeita ja urheilukelloja on nostanut tavallisten rannekellojen suosiota.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

En ole Apple Watchia vielä nähnyt, joten joudun turvautumaan kuviin ja julkistustilaisuudessa käyneiden kirjoituksiin. Lähes kaikkien mielestä viimeistely ja laatuvaikutelma on ollut erittäin hyvä, se aiemmin linkkamani kellomies oli sitä mieltä, että samaa laatuvaikutelmaa ei saa samalla rahalla Sveitsistä tai Aasiasta ja oli erityisen innostunut rannekkeiden laadusta.


Jos jostain merkistä tykkää niin se laatu saattaa tuntua täydelliseltä vaikka ei vastaisi yli 20 euron rannekelloa. Kuvien perusteella ranneekkeet eivät vakuuta ja kello on ruma kuin mikä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Noita asioita ei keksiä loputtomasti, mutta se ei liity tähän aiheeseen millään tavalla.


Liittyy sillä tavalla että ei tarvitse olle ensimmäinen, tai ennestää markkinajohtaja, jotta voisi myydä hyvin

Liittyy myös sillä tavalla, että keskinkertainen laite jossain käyttö kohteessa voi viedä markkinoida ko käyttöön erityisesti suunniteltu laitteelta.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Applen ranneke ei kelpaa urheiluun koska se ei kestä vettä ja siinä on surkea akunkesto. Tyyliin en voi juosta kun voi sataa tai en muistanut ladata "kelloa" aamulla.

En tiedä varmuudella sen kelpaavuutta urheiluun, joidenkin lähteiden mukaan sitä voi käyttää esim juoksun aikana. Jos se on kielletty, niin se olisi osalle ponttiaalisia käyttäjiä ongelma.
Akun kestosta on ole kuullut mitään faktaa, olen kovasti pettynyt jos ei kestä juoksulenkkiä, vaikka ei olisi ennen lenkkiä ladannut.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

... eikä sillä tule olemaan minkäänlaista status arvoa. Kun tuote on usealla niin sen omistaja ei poikkea millään tavalla muista vaan sen omistaja on tyypillistä "harmaata massaa".

Status arvo selviää aikanaan, oletus aijemmassa kommentissa oli että Apple ja tuo nauttii Applen arvosta. Menestyäkseen vaatii toki miljoonia ostajia, oikeastaan Applen tapauksessa pitäisi pettymyksenä jos julkaisusta vuoden sisään ko tuoteryhmää ei olisi myyty x,x kymmentä miljoonaa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Ei ole tullut mieleen, että vahvoja tuotemerkkejä on maailma täynnä. Se ei kuitenkaan takaa minkään tulevan lanseerauksen menestystä!


Totta, historia ei ole tae tulevasta menestyksestä.

Se kuitekin helpottaa ja jos ei menesty niin vaarana että koko firman tuotemerkki latistuu.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Lisätään vielä, että lisälaitteen kohdalla ekosysteemi on ongelma. Tuote kelpaa vain Applen asiakkaille.


En tiedä kuinka i-riippuvainen se on ensimmäisen vuoden aikana. Mutta onko se ongelma ? jos se ei saa tarpeeksi ostajia Apple asiakkaista, niin olisko muista sen pelastajaksi ?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Tuohon hintaan saa yksilöllisen, kestävän, vedenpitävän ja hienon kellon mitä ei tarvi ladata joka päivä.


Juu, mutta mitä sitten ?

Olet ehkä oikeassa että Applen tuottei hankkii yksilöllisyyttä etsivät. Moobilissa menestys on toki asiasta tehnyt huvittavan.

Nykyään kai sitä i-kamaa hankitaan koska niin muutkin tekee,

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Ikävä kyllä tuo tuote näyttää vielä todella halvalta


En ole laitetta nähnyt, joten omalta osaltani ihan julkisuudessa oleen perusteella. Tämän uutisen kuvat eivät ole innostusta herättäviä.

Tuotteen menestyksen oslta tärkeä saada se tuttu wau efekti käyttökokemukseen ja julkisuuteen. Lopusta pitää huolen tuotemerkki. Silloin ihmiset ostaa nimenomaan Applen , eikä muita. vertaa iPod, Iphone ja se mitää näkyä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


Miksi älykellon pitää toimia itsenäisesti?


Tuota kans ihmettelin, yhtä fiksu kysymys kuin FM radion pitäisi toimia ilman FM lähetettä.

Älykellon tarkoitus usein on nimenomaan sen luurin kanssa kommunikoida.

Ja se jo tiedetään että Apple Kello toimii, vaikka se luuri ei siinä vierellä olisi.

Applen historia on täynnä menestyneitä laitteita jotka jossain määrin on vaatineet toisen Apple tuottee, esim se iPod.

Vastaa
jartar
jartar

57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:


Tuota kans ihmettelin, yhtä fiksu kysymys kuin FM radion pitäisi toimia ilman FM lähetettä.

Älykellon tarkoitus usein on nimenomaan sen luurin kanssa kommunikoida.

Ja se jo tiedetään että Apple Kello toimii, vaikka se luuri ei siinä vierellä olisi.

Applen historia on täynnä menestyneitä laitteita jotka jossain määrin on vaatineet toisen Apple tuottee, esim se iPod.


Nyt tuli nerokas oivallus. Mitenkäs olisi telkkari ilman kaukosäädintä tai kännykkä ilman akkua?

Jossain määrin on ilmeisesti aika liukuva käsite. Vai oletko oikeasti sitä mieltä että tuolla tekee jotain ilman tarpeeksi uutta iphonea?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:

Liittyy sillä tavalla että ei tarvitse olle ensimmäinen, tai ennestää markkinajohtaja, jotta voisi myydä hyvin

Liittyy myös sillä tavalla, että keskinkertainen laite jossain käyttö kohteessa voi viedä markkinoida ko käyttöön erityisesti suunniteltu laitteelta.


Samalla ajattelu kaavall apple menestyisi äärettömän hyvin jos rupeaisi myymään lehmän sontaa tai vaikka tiiliä.

Joku voi myös viedä markkinoita joltakin jossakin maassa jos näin tapahtuu.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:

Status arvo selviää aikanaan, oletus aijemmassa kommentissa oli että Apple ja tuo nauttii Applen arvosta. Menestyäkseen vaatii toki miljoonia ostajia, oikeastaan Applen tapauksessa pitäisi pettymyksenä jos julkaisusta vuoden sisään ko tuoteryhmää ei olisi myyty x,x kymmentä miljoonaa.


Vai että status arvo :D Kyllä arvostus nousee tosi paljon jos näen jollakin tuollaisen kädessä...

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:

En tiedä kuinka i-riippuvainen se on ensimmäisen vuoden aikana. Mutta onko se ongelma ? jos se ei saa tarpeeksi ostajia Apple asiakkaista, niin olisko muista sen pelastajaksi ?


Oli puhetta esim. rannekellojen syrjäyttämisestä. Minä ainakin olen saanut sellaisen kuvan, että rannekellon voi omistaa ilman iphonea.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:

Tuotteen menestyksen oslta tärkeä saada se tuttu wau efekti käyttökokemukseen ja julkisuuteen. Lopusta pitää huolen tuotemerkki. Silloin ihmiset ostaa nimenomaan Applen , eikä muita. vertaa iPod, Iphone ja se mitää näkyä.


Ei se riitä. Alkuinnostus ja hype lopahtaa ja ranteeseen tulee eri laite.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Mun rannekello on tuo.
http://www.keskisenkello.fi/citizen-eco...51a-p-9379.html

Maksoin siitä uutena 115€. Mielestäni siinä toteutuu laatu, yksilöllisyys, ulkonäkö, hyvä vedenkestävyys, fyysinen kestävyys ja pitkä toiminta-aika.

Halvalla on lähtenyt, jos lähtöhinta on 300e. Ulkonäöstä en lähde kinastelemaan.

Mun uusi kello on tämä.
http://www.swatch.com/en/watches/origin...00-sistem-black

Ja ostin sen koska edellinen (paristollinen ja nätimpi) on kateissa. Valinta tapahtui lähinnä ulkonäön, sähköttömyyden ja kiireen perusteella. Metallikuorisiakin oli, mutta ne eivät miellyttäneet silmää, olivat vähän pieniä ja yksi potentiaalinen ei toiminut.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Tästä olen eri mieltä, sen nimenomaan kannattaa olla lisälaite, koska puhelin on mukana keskimäärin aina, siinä on tehokas prosessori ja kohtuullinen akku.

Se on tosi kätevä kun voin käyttää sitä urheillessa ilman kännykkää tai voin käyttää sitä Lumian, Android tai iPhone nelosen kanssa. Ei kun...

Tarkkoja tietoja Applelta ei ole, mutta eiköhän se kellonajan näytä ja sensoridatan tallenna ilman kännykkääkin.

Listaat potentiaalisia ongelmia, mikä on tarjoamasi vaihtoehto? Älykelloon GPS, 3G ja hyvä tuki kaikille alustoille? Joku noiden osajoukko vai jotain ihan muuta?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Tarkoitatko että urheiluun tarkoitetut kellot ja rannekkeet on antiikkisia?

Tarkoitan, että mitä enemmän “rautaa” laitetaan älykelloon sitä nopeammin se jää jälkeen uusista malleista ja sitä useammin sitä "pitää" päivittää.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Jollakin hienon määritelmällä kyllä, tuon hintahaitarin yläpäästä.


Jos vähän viitsii käyttää viitseliäisyyttä niin ei taritse mennä lähellekkään yläpäätä. Eiköhän tuo ala olemaan jo aika pätevä.
http://www.bike-discount.de/en/buy/rcx3...very_country=39

Puhumme selkeästi eri asiasta. Tuo voi olla funktionaalinen ja hyvä sykemittari, mutta laite, joka näyttää Honeywellin termostaatilta ei ole mielestäni “hieno”.

Ja jos nyt oikein luen speksilistaa, niin osa kiinnostavista suureista, kuten gps, tarvitsee lisäsensoreita.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Jos jostain merkistä tykkää niin se laatu saattaa tuntua täydelliseltä vaikka ei vastaisi yli 20 euron rannekelloa. Kuvien perusteella ranneekkeet eivät vakuuta ja kello on ruma kuin mikä.

Jahas sitten tuli piilotettu “applefani” -kortti. :)

Laatuvaikutelmasta en sano mitään, ennenkuin olen laitteen nähnyt ja sitä hypistellyt. Mutta siinä linkatussa artikkelissa oltiin kyllä osin varsin kriittisiä, kirjoittaja on nimenomaan kellomies, kirjoittaa kellosivustolle, jonka omistaa, että en oleta sen positiivisen osan perustuneen ainoastaan siihen että “jostain merkistä tykkää”.

Jos Apple Watch nitisee, siinä on samanlaiset saumat kuin tässä Swatchissa, on muovia tai kaikki vähän heiluu ja repsottaa, niin sitten se on huono. Kuvat, kerrotut speksit ja laitetta käpälöineiden raportit kertovat muuta, niin laitteesta kuin rannekkeistakin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Jossain määrin on ilmeisesti aika liukuva käsite. Vai oletko oikeasti sitä mieltä että tuolla tekee jotain ilman tarpeeksi uutta iphonea?


Sillä ilmeisesti tekee enemmän kun ns tavallisella rannekellolla. Toki sen lisäarvuo tuovat jutut liittyyy vahvasti mm iPhoneen. Eli ei sitä oletetan ilman iPhone hankitavan, mutta jos iPhone unohtuu jonnekkin, niin sitä voi vaikka itsetsiä tuolla.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Oli puhetta esim. rannekellojen syrjäyttämisestä.


Aha, kommentoi sitä onko iPhonen tarve ongelma. Eikä se vaikuta siihen syrjäyttääkö se mahdollisen rannekellon.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Minä ainakin olen saanut sellaisen kuvan, että rannekellon voi omistaa ilman iphonea.


Olet oikeassa, niin voi.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:

Tuotteen menestyksen oslta tärkeä saada se tuttu wau efekti käyttökokemukseen ja julkisuuteen. Lopusta pitää huolen tuotemerkki. Silloin ihmiset ostaa nimenomaan Applen , eikä muita. vertaa iPod, Iphone ja se mitää näkyä.


Ei se riitä. Alkuinnostus ja hype lopahtaa ja ranteeseen tulee eri laite.


En väitä ajatellt, että rannekkeet olisi ikuisia? mutta miksi ei? minkä ajattelit tulevan tilalle ?

Vastaa
jartar
jartar

60

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Halvalla on lähtenyt, jos lähtöhinta on 300e. Ulkonäöstä en lähde kinastelemaan.


Ulkomailta saa halvalla, varsinkin jos ei jää tulliin. Esim. tuolta
http://www.creationwatches.com/

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Tarkkoja tietoja Applelta ei ole, mutta eiköhän se kellonajan näytä ja sensoridatan tallenna ilman kännykkääkin.

Listaat potentiaalisia ongelmia, mikä on tarjoamasi vaihtoehto? Älykelloon GPS, 3G ja hyvä tuki kaikille alustoille? Joku noiden osajoukko vai jotain ihan muuta?


GPS olisi rannekkeessa kätevä, mutta ongelmaksi tulee akunkesto mikä on jo muutenkin huonolla tolalla. Useamman alustan tuki olisi tietysti hyvä, mutta ei tule toteutumaan applella. Koosta tulevat käytettävyys ja akkuongelmat ovat melkein mahdottomia ratkaista tällä hetkellä kun otetaan se ns. "äly" mukaan.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Puhumme selkeästi eri asiasta. Tuo voi olla funktionaalinen ja hyvä sykemittari, mutta laite, joka näyttää Honeywellin termostaatilta ei ole mielestäni “hieno”.

Ja jos nyt oikein luen speksilistaa, niin osa kiinnostavista suureista, kuten gps, tarvitsee lisäsensoreita.


Alle kahteen sataan saa GPS versioitakin. Niissä akunkesto kuitenkin tippuu merkittävästi. Ulkonäkö on merkityksellinen niille jotka haluavat urheillessa näyttää hyvälle. Päivittäis käytössä olevalle älykellolle se taas on elinehto.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Jahas sitten tuli piilotettu “applefani” -kortti. :)


Näin asiat menevät merkistä riippumatta. Myöhemmin tulevat varmasti puolueettomat artikkelit loppukäteen kertovat sen totuuden.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

En väitä ajatellt, että rannekkeet olisi ikuisia? mutta miksi ei? minkä ajattelit tulevan tilalle ?


Alkuhuumassa tuotteita myydään varmasti paljon. En epäile yhtään. Tulevaisuus kuitenkin näyttää että jäävätkö tuotteet ranteisiin vai onko ne ebayssa myynnissä. Jos tuote osoittautuu pettymykseksi eikä jaska odottaa uutta applen julkaisua niin on mietittävä uusia tuulia. Jos kädessä olevaan laitteeseen ehtii tottua niin vaihtoehto voi olla esim. rannekoru, kello, urheilu kello, sykemittari, aktiivisuusranneke tai sitten ei mitään.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

61

Mielestä olennaisinta rannekellossa on, että kellonajan näkee aina heti kun sitä vilkaisee, ilman mitään nappien painamista tai muita erityisiä toimenpiteitä. Se taas on iso ongelma älykellossa, jossa näyttö kuluttaa melkoisesti sähköä ollessaan päällä. Tai sitten näyttö voi olla vain mustavalkoinen segmenttinäyttö, jolloin näyttö rajoittaa liikaa kellon muita toimintoja. Qualcommin TOQin näyttö on melkeinpä paras kompromissi, jonnka olen älykelloissa nähnyt, mutta sekään ei toimi ilman taustavaloa edes välttävästi hämärässä, eli kompromissi on sekin.

Jos mistään syystä on helpompi ottaa känny taskusta kuin käyttää erillistä alykelloa kellonajan tai viestien katsomiseen, älykelloa ei ranteeseen monikaan halua. Koska en ole Applen kelloa kokeillut, en tiedä kuinka se oikeasti toimii, mutta epäilen, ettei perusongelmaa ole siinäkään saatu ratkaistua.

Vakavasti otettavassa urheilukellossa taas vaaditaan sen verran itsenäistä toimintaa, ettei kännyä tarvitse maratonille mukaan painolastiksi. Kellossa pitää mm. olla oma GPS, jolla kello tallentaa reitin itsenäisesti, samoin kuin sen pitää tallentaa muuta anturitietoa, esim. sykkeen. Mutta ei kai Apple tätä urheilukelloksi väitäkään, vai väittääkö?

Giis kirjoitti:

Lainaus:

Ehkä poikkeevinta tuossa oli se, että pohjaan oli tehty halpa keino mitata pulssia. Keskiverto sykemittarin ja minkä tahansa älypuhelimen yhdistelmä toteuttaa tasan saman ja paremmin.


Onko Apple Watchin sykeanturi halpa? Mihin tuo väite perustuu? Rannemittauksesta vaan on vaikea tehdä hyvää edes kalliilla ratkaisulla, sille Applekaan tuskin voi muuta kuin koittaa valita parasta saatavilla olevaa tekniikkaa. Onko näin tehty, sitä en tiedä. Perinteinen sykevyöratkaisu rinann ympäri on toki tarkempi ja luotettavampi, muttei kovin mukava jokapäiväisessä käytössä, siksihän siitä kaikki haluaisivat päästä eroon.

Vastaa
Giis
Giis

62

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:


Onko Apple Watchin sykeanturi halpa? Mihin tuo väite perustuu? Rannemittauksesta vaan on vaikea tehdä hyvää edes kalliilla ratkaisulla, sille Applekaan tuskin voi muuta kuin koittaa valita parasta saatavilla olevaa tekniikkaa. Onko näin tehty, sitä en tiedä. Perinteinen sykevyöratkaisu rinann ympäri on toki tarkempi ja luotettavampi, muttei kovin mukava jokapäiväisessä käytössä, siksihän siitä kaikki haluaisivat päästä eroon.


Ainakin se on huonompi mitä oikeissa sykemittareissa. Puhun kokemuksesta. Tuote tekniikkaa käytetään jossain pilipali sykemittareissa ja askelmittareissa, joilla voi tarkistaa sykkeensä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

63

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:

Mielestä olennaisinta rannekellossa on, että kellonajan näkee aina heti kun sitä vilkaisee, ilman mitään nappien painamista tai muita erityisiä

Kyllä ja älykellon tapauksessa sen muun halutun katsottavan infon.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:

Se taas on iso ongelma älykellossa, jossa näyttö kuluttaa melkoisesti sähköä ollessaan päällä. Tai sitten näyttö voi olla vain mustavalkoinen segmenttinäyttö, jolloin näyttö rajoittaa liikaa kellon muita toimintoja.


Näytön osalta. sen ai tarvi olla mustavalkoinen segmentti näyttö, viedäkseen vähän virtaa. ja näytön ei tarvi olla vain yhden tekniika toteutus.

Käyttökokemuksen osalta mieti tarve ja siihen ratkaisu. Kuka oikeasti haluaa että kello loistaa kuin jenkki joulukuusi kokoajan ?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:


Jos mistään syystä on helpompi ottaa känny taskusta kuin käyttää erillistä alykelloa kellonajan tai viestien katsomiseen, älykelloa ei ranteeseen monikaan halua.


Totta, silloin kellon ja varsinkin älykellon perus ajatus hukassa. Mutta tuon rajan kai Applenkin kello ylittää. (no on ns älyranenkkeita joissa ei välttämättä aikaa näyttävää kelloa lainkaan.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Puhun kokemuksesta.


Siis oikeasti, vai oliko tarkoitus kirjoittaa ettei kokemusta esim uutisen Apple Watch.

Sen voi toki ilman kokemustakin päätellä ettei kyse mistään _kalliista_ anturista, mutta et kai sellaisiin verrannut.

Vastaa
Giis
Giis

64

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:


Siis oikeasti, vai oliko tarkoitus kirjoittaa ettei kokemusta esim uutisen Apple Watch.

Sen voi toki ilman kokemustakin päätellä ettei kyse mistään _kalliista_ anturista, mutta et kai sellaisiin verrannut.

Ihan oikeasti. Ja ihan oikeasti.... Lopeta tuollainen turhan aikainen vääntäminen.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

65

Niin no, optinen sykeanturi on kyllä epätarkempi kuin sähköinen eli rintapanta, mutta se ei tarkoita, että se olisi halvempi. Itse asiassa hinnat menevät toisinpäin, parhaat optiset anturit ovat yksi kalleimpia osia kelloissa. Mutta tuolla tekniikalla on tosiaan valitettavat rajoituksensa, joita ei isollakaan rahalla voi kiertää ennen tekniikan kehittymistä. Toisaalta älykellon tapauksessa ei vaihtoehtoja oikein ole - joko käytetään sähköistä anturia, joka vaatii sen remmin tai sitten tyydytään optisen mittauksen epäideaalisuuteen. Jos siis sykettä halutaan mitata.

Ei kellon pidä loistaa kuin joulukuusi, mutta jollain sen näytön kytkeytymienn päälle automaattisesti mielestäni pitää ratkaista, ellei kyse tosiaan ole mitättömällä sähköllä toimivasta bistabiilista, mekaanisesta tai QC:n Mirasolin tapaisesta, tavallaan noiden edellisten "puolivälin", MEMS näytöstä. Onhan esim. Samsungin Gear Fitissä jo melko toimiva ranteen liikkeen tunnistus, 3-4 kertaa viidestä näyttö syttyy kättä kääntämällä, kunhan itse tottuu tekemään liikkeen oikein. Mutta tuollainenkaan ei tietysti auta, jos esim ajaa autoa, eikä voikaan vapaasti väännellä rannettaan.

No, anyway, valittavasti Aplenkaan kello ei IMHO vielä NÄYTTÄISI tarjoavan tarpeeksi hyötyä, että ylittyisi kynnys harmista kantaa tuollaista rannelaitetta aina mukanaan puhelimen lisäksi ja huolehtia sen lataamisesta suunnilleen päivittäin. Mutta ehkä olen väärässä ja joku kunnon syy tuollaisen ostoon vielä löytyy.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

66

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:

jollain sen näytön kytkeytymienn päälle automaattisesti mielestäni pitää ratkaista, ellei kyse tosiaan ole mitättömällä sähköllä toimivasta ...


Osa näytöistä voi olla varsin pienivirtaisia päälläollessa, ihan nolla kulutusta ei älykellossa tarvi, kuin vasta varauksen käydessä vähiin.


Ongelma tietenkin se että perinteisissä myyvempiä on näytöt joissa muut ominaisuudet tärkeämpiä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:

Onhan esim. Samsungin Gear Fitissä jo melko toimiva ranteen liikkeen tunnistus, 3-4 ker.-taa viidestä näyttö syttyy kättä kääntämällä, kunhan itse tottuu tekemään liikkeen oikein.


Eleet voisi toimia lisäinfon osalta, tosin eleetkin vie virtaa. :-(

Mitä käyttäjä haluaa vilkaisussa nähdä, kuvittelen että indigaattorit esim ilmoituksista ja ehkä sen kellon ajan.

Kellon ajan päivityskin tuossa riittää kerran minuutissa, muut silloin kun muutosta.


Toinen mitä luulisi haluavan on uusien ilmoitusten tullessa nähdä ne, siinä tilanteessa taasen näyttö voisi olla hetkenaikaa aktiivisempi. (voi siis olettaa että käyttäjä silloin jokatapauskessa vilkaisee)

Hämärässä ja pimeässä tarvitaan valoa. kuten tavallisillakin rannekelloilla.

Omaan valolähteeseen perustuvassa näytössä ei tarvi koko ruutua valaista vilkaisua varten. Eli osavalon käytössä eleet voi olla herkät ja turhat "aktivoinnit" sallittuja.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:

Mutta tuollainenkaan ei tietysti auta, jos esim ajaa autoa, eikä voikaan vapaasti väännellä rannettaan.


F1 kuskeilla auto"sisä"kuvissa näkyvä rannekello on asusteisiin painettu mainos. :-)

Siviili autokäytössä voi ajatella että siellä on autosarja ja/tai asiallinen autoteline luurille.

Mutta totta, aina ei ajeta omalla autolla, jolloin sitä kelloakin tarve vilkuilla. Mutta olisko silloin kyse tilanteista jolloin uusia ilmoituksia ja automatiikka voisi olla siinä että uuden tullessa ne myös hetkenaikaa näytettäisiin (jos ei peitetty) ilman haastavia eleitä.

Jos kelloa käyttää jonain autonavigaattorina, niin uhrataan jo muutekin toiminta-aikaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

67

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:

jollain sen näytön kytkeytymienn päälle automaattisesti mielestäni pitää ratkaista, ellei kyse tosiaan ole mitättömällä sähköllä toimivasta ...


Osa näytöistä voi olla varsin pienivirtaisia päälläollessa, ihan nolla kulutusta ei älykellossa tarvi, kuin vasta varauksen käydessä vähiin.


Ongelma tietenkin se että perinteisissä myyvempiä on näytöt joissa muut ominaisuudet tärkeämpiä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:

Onhan esim. Samsungin Gear Fitissä jo melko toimiva ranteen liikkeen tunnistus, 3-4 ker.-taa viidestä näyttö syttyy kättä kääntämällä, kunhan itse tottuu tekemään liikkeen oikein.


Eleet voisi toimia lisäinfon osalta, tosin eleetkin vie virtaa. :-(

Mitä käyttäjä haluaa vilkaisussa nähdä, kuvittelen että indigaattorit esim ilmoituksista ja ehkä sen kellon ajan.

Kellon ajan päivityskin tuossa riittää kerran minuutissa, muut silloin kun muutosta.


Toinen mitä luulisi haluavan on uusien ilmoitusten tullessa nähdä ne, siinä tilanteessa taasen näyttö voisi olla hetkenaikaa aktiivisempi. (voi siis olettaa että käyttäjä silloin jokatapauskessa vilkaisee)

Hämärässä ja pimeässä tarvitaan valoa. kuten tavallisillakin rannekelloilla.

Omaan valolähteeseen perustuvassa näytössä ei tarvi koko ruutua valaista vilkaisua varten. Eli osavalon käytössä eleet voi olla herkät ja turhat "aktivoinnit" sallittuja.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:

Mutta tuollainenkaan ei tietysti auta, jos esim ajaa autoa, eikä voikaan vapaasti väännellä rannettaan.


F1 kuskeilla auto"sisä"kuvissa näkyvä rannekello on asusteisiin painettu mainos. :-)

Siviili autokäytössä voi ajatella että siellä on autosarja ja/tai asiallinen autoteline luurille.

Mutta totta, aina ei ajeta omalla autolla, jolloin sitä kelloakin tarve vilkuilla. Mutta olisko silloin kyse tilanteista jolloin uusia ilmoituksia ja automatiikka voisi olla siinä että uuden tullessa ne myös hetkenaikaa näytettäisiin (jos ei peitetty) ilman haastavia eleitä.

Jos kelloa käyttää jonain autonavigaattorina, niin uhrataan jo muutekin toiminta-aikaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

68

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:

jollain sen näytön kytkeytymienn päälle automaattisesti mielestäni pitää ratkaista, ellei kyse tosiaan ole mitättömällä sähköllä toimivasta ...


Osa näytöistä voi olla varsin pienivirtaisia päälläollessa, ihan nolla kulutusta ei älykellossa tarvi, kuin vasta varauksen käydessä vähiin.


Ongelma tietenkin se että perinteisissä myyvempiä on näytöt joissa muut ominaisuudet tärkeämpiä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:

Onhan esim. Samsungin Gear Fitissä jo melko toimiva ranteen liikkeen tunnistus, 3-4 ker.-taa viidestä näyttö syttyy kättä kääntämällä, kunhan itse tottuu tekemään liikkeen oikein.


Eleet voisi toimia lisäinfon osalta, tosin eleetkin vie virtaa. :-(

Mitä käyttäjä haluaa vilkaisussa nähdä, kuvittelen että indigaattorit esim ilmoituksista ja ehkä sen kellon ajan.

Kellon ajan päivityskin tuossa riittää kerran minuutissa, muut silloin kun muutosta.


Toinen mitä luulisi haluavan on uusien ilmoitusten tullessa nähdä ne, siinä tilanteessa taasen näyttö voisi olla hetkenaikaa aktiivisempi. (voi siis olettaa että käyttäjä silloin jokatapauskessa vilkaisee)

Hämärässä ja pimeässä tarvitaan valoa. kuten tavallisillakin rannekelloilla.

Omaan valolähteeseen perustuvassa näytössä ei tarvi koko ruutua valaista vilkaisua varten. Eli osavalon käytössä eleet voi olla herkät ja turhat "aktivoinnit" sallittuja.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:

Mutta tuollainenkaan ei tietysti auta, jos esim ajaa autoa, eikä voikaan vapaasti väännellä rannettaan.


F1 kuskeilla auto"sisä"kuvissa näkyvä rannekello on asusteisiin painettu mainos. :-)

Siviili autokäytössä voi ajatella että siellä on autosarja ja/tai asiallinen autoteline luurille.

Mutta totta, aina ei ajeta omalla autolla, jolloin sitä kelloakin tarve vilkuilla. Mutta olisko silloin kyse tilanteista jolloin uusia ilmoituksia ja automatiikka voisi olla siinä että uuden tullessa ne myös hetkenaikaa näytettäisiin (jos ei peitetty) ilman haastavia eleitä.

Jos kelloa käyttää jonain autonavigaattorina, niin uhrataan jo muutekin toiminta-aikaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.