Apple Watch on aivan kuin Braunin pari vuotta sitten julkaisema kello

Manu Pitkänen
13. syyskuuta, 2014 12:09

Kovinkaan monelle Applea seuraavalle ei pitäisi tulla yllätyksenä, että monista sen tuotteista löytyy selviä yhtäläisyyksiä saksalaisen elektroniikkavalmistaja Braunin laitteisiin. Yhtäläisyyksistä on revitty paljon vitsejä ja niistä julkaistu verkossa lukuisa määrä vertailukuvia.
Apple Watchin julkaisun jälkeen teollisesta muotoilusta kiinnostuneiden päässä saattoi alkaa raksuttaa, että mistäköhän Braunin tuotteesta Apple on tällä kertaa saanut innoitteensa. Yksi vahva kandidaatti Apple Watchin esikuvaksi on vuoden 2012 Red Dot -muotoilupalkinnon saanut Braunin uusbauhausilainen BN0106-kello. Siitä löytyy metallinen ja suorakaiteen muotoinen runko sekä käyttöliittymän ohjaamiseen suunniteltu nuppi – aivan kuten Apple Watchistakin.
A Blog to Watch -sivuston tekemän videoarvostelun Braunille kellosta voi käydä katsomassa täältä. Laitteen on suunnitellut sivuston mukaan Pierre Nobs.
Mitä mieltä olette, onko Jony Ive ottanut mallia Braunin BN106:sta? Braun myy kelloaan omassa verkkokaupassaan noin 600 eurolla. Apple Watchin hinnat alkavat 350 dollarista.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Watch
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.