Apple julkaisi iOS 8:n iPhoneille ja iPadeille – Näin lataat päivityksen

Manu Pitkänen
17. syyskuuta, 2014 19:56

Apple on aloittanut iOS 8 -käyttöjärjestelmän jakelun iPhone-puhelimille (4S ja uudemmat), iPad-tableteille (toinen sukupolvi ja uudemmat) ja iPod touchille (viides sukupolvi).
Ennen laitteen päivitystä on suositeltavaa tehdä nykyisestä järjestelmästä varmuuskopio. Laita iOS-laite lataukseen ja varmista, että siitä löytyy tarpeeksi vapaata tallennustilaa. Päivityksen hakeminen onnistuu seuraavasti: Mene Asetuksiin, valitse Yleiset ja napauta Ohjelmiston päivitys. Päivitys tulee saataville asteittain, minkä takia iOS 8 ei välttämättä ole saatavilla sinun laitteellesi heti jakelun alettua.
IOS 8 esiteltiin alun perin kesäkuussa Applen WWDC-kehittäjätapahtumassa. Siinä missä viime vuonna yhtiö keskittyi iOS 7:n kanssa pääasiassa käyttöliittymän päivittämiseen, on iOS 8:ssa pääpaino konepellin alle tehdyissä uudistuksissa. Kehittäjät ovat saaneet uusia rajapintoja, joiden avulla he voivat parantaa sovellustensa ominaisuuksia.
Applen uudesta mobiilikäyttöjärjestelmästä löytyy Metal-grafiikkarajapinta sekä tuki Swift-ohjelmointikielelle ja laajennoksille, joiden avulla puhelimeen asennetut ohjelmat voivat täydetään muiden ohjelmien toimintoja omilla ominaisuuksillaan. Kameran sekä Touch ID -sormenjälkilukijan rajapintoja on myös avattu.
Käyttäjille suunnatuista ominaisuuksista kenties kaikkein huomattavin on Continuity eli jatkuvuus, minkä avulla iPhonella aloitetun tehtävän voi saattaa loppuun Macillä saumattomalla siirtymisellä. Ominaisuus mahdollistaa myös puhelimeen saapuvien puheluiden sekä tekstiviestien vastaamisen kannettavalla. Jatkuvuus toimii myös toisinpäin eli mikäli tulee tarve irtaantua tietokoneen ääreltä, niin meneillään ollutta tehtävää voi jatkaa iPhonella tai iPadillä.
Apple on lisännyt näppäimistöön sanaehdotukset (näppäimistön voi vaihtaa myös kolmannen osapuolen kehittämään sovellukseen) sekä lisännyt Viestit-ohjelmaan tuen ääniviesteille.
Käyttöjärjestelmästä löytyy myös uusittu galleriasovellus, tuki iCloud Drivelle*, Health-ohjelma ja parannettu Spotlight-haku. Ilmoituskeskukseen voi halutessaan lisätä myös widgettejä.
* Ominaisuuden käyttöönottoa kannattaa harkita synkronointiongelmien takia

Lue myös nämä
Tägit
Apple iOS Apple iPad mini Apple iPad Apple iPhone Apple iPad Air iOS 8
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.