Twitch ei olekaan ykkönen – mobiilipelivideot jo paljon suurempi ilmiö

Manu Pitkänen
30. lokakuuta, 2014 16:20

Mobiilipelejä ei enää pelata pelkästään ajan tappamiseksi, vaan ihmiset haluavat selvästi jakaa pelikokemuksensa muiden kanssa. Tähän markkinarakoon on iskenyt Kamcord-palvelu, jolla oli syyskuussa jo 1,3 miljoonaa sisällöntuottajaa. Se on himpun verran enemmän kuin tietokone- ja pelikonsolipelaajien suosimalla Twitchillä, jonka Amazon osti vähän aika sitten miljardilla dollarilla.
Uudistetut kehittäjätyökalut julkaisseen Kamcordin mukaan palvelun avulla ladataan joka minuutti yli tunnin edestä pelivideoita ja videoita löytyy tietokannasta 25 miljoonaa kappaletta. Uusi Kamcord sisältää tuen Applen WWDC-tapahtumassa esittelemälle Metal-grafiikkarajapinnalle, jonka avulla vältytään esimerkiksi OpenGL:n ohjelmistorakenteiden aiheuttamalta suorituskykyhäviöltä.
Kehittäjille tarkoitettujen työkalujen lisäksi Kamcord päivitti videoiden katseluun tarkoitetun iOS-sovelluksen. Twitch julkaisi keväällä mobiilisovelluksille tarkoitetut kehitystyökalut, joten Twitchin ja Kamcordin välillä saatetaan nähdä tiivistä kilpailua.

Lue myös nämä
Tägit
pelaaminen mobiilipelit Twitch Twitch Mobile SDK Kamcord
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.