Samsung lähtee kaatamaan Apple-kopioijaa uusilla Galaxy A -puhelimilla

Manu Pitkänen
31. lokakuuta, 2014 10:21

Samsung on tähän asti painottanut Galaxy-puhelimien markkinoinnissa teknisiä ominaisuuksia, kuten näytön resoluutiota tai suorittimen kyvykkyyttä. Yhtiön älypuhelinbisneksen ajauduttua ensimmäistä kertaa ensimmäiseen "kriisiin", sen on ollut pakko ajatella tuotetarjontaansa uudelleen. Samsung lähestyykin puhelinmarkkinoita nyt uudesta kulmasta.
Uusi kulma tuli jo selville Galaxy Alphan ja Galaxy Note 4:n kohdalla: muovireunojen korvaaminen laadukkaampaa tuntumaa tarjoavalla metallilla. Sama tarina jatkuu uusien Galaxy A5- ja A3 -puhelimien kohdalla, mutta niissä metallia käytetään jo rohkeammin: reunojen lisäksi myös takakuoressa on siirrytty metalliin. Julkistetut puhelimet ovat ohuimmat Galaxyt tähän asti: tehokkaampi A5 on 6,7 millimetriä paksu ja A3 on 6,9 millimetriä paksu (iPhone 6 on 6,9 mm paksu).
Designin lisäksi Samsung nostaa puhelimiensa kärkiominaisuuksien joukkoon sosiaalisen median sekä selfie-kuvaamisen (puhelimista löytyy viiden megapikselin kamera). Tekniikkaa Samsung ei juuri hehkuta, mutta mainitsee tiedotteessaan A-malleista löytyvän neliytiminen 1,2 gigahertsin suoritin. Tuoteselosteesta selviää, että A5:ssä on kaksi gigatavua keskusmuistia, viisituumainen HD-näyttö (Super AMOLED) ja 13 megapikselin kamera. A3:ssa on taas gigatavu keskusmuistia, 4,5 tuuman qHD-näyttö ja kahdeksan megapikselin kamera.
Samsung ei kertonut vielä puhelimien hintoja, mutta mainitsi niiden tulevan saataville marraskuussa "valikoiduille markkinoille". Trenditietoiset kiinalaiset ovat ilmeisesti pääasiallinen kohdemarkkina, sillä Kiina on ainoa nimeltä mainittu markkina. Kiinassa Samsung onkin ottanut pahasti pataan Apple-kopioijana tunnetulta Xiaomilta, joka on noussut kotimaan myynnin siivittämänä jo maailman kolmanneksi suurimmaksi älypuhelinmerkiksi.



Lue myös nämä
Tägit
Apple Samsung Android Apple iPhone Xiaomi Samsung Galaxy Alpha Samsung Galaxy A5 Samsung Galaxy A3
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.