Samsung aloittaa säästökuurin: Galaxy-puhelimiin tulossa totaalinen muutos

9
Manu Pitkänen

Samsung aloittaa säästökuurin: Galaxy-puhelimiin tulossa totaalinen muutos
Samsung raportoi tänään odotetusti karmaisevat luvut mobiiliyksikkönsä suoriutumisesta heinä-syyskuussa. Viime vuoden lopulta lähtien laskusuhdanteessa olleen Samsungin liikevoitto romahti peräti 60 prosenttia viime vuoden syksyyn verrattuna. Liikevaihto putosi 20 prosenttia.

Kylmää jäävettä ämpäristä niskaansa saanut Samsung onkin päättänyt tehdä johtopäätökset ja tehdä heikolle menestykselle jotakin. Yhtiö kertoikin tulosjulkistusta seuranneessa sijoittajapuhelussa strategiauudistuksesta, jolla haetaan tehokkuutta puhelinyksikköön.

Käytännössä tehokkuustoimenpiteet tarkoittavat Galaxy-malliston kirjavuuden karsimista sekä komponenttihankinnan standardisointia (eri puhelimissa käytetään enemmän samoja komponentteja). Tämän toivotaan tuovan säästöjä puhelimien valmistuskustannuksiin.Apple on yksi selittävä tekijä Samsungin ongelmiin, erityisesti high-end-mallien kysynnässä. Samsungin mobiiliyksikön pomon, Kim Hyun-joonin, mukaan high-end-malliston kysyntä oli suhteellisen heikkoa heinä-syyskuussa. Hänen mukaansa tuotemallistoon ollaan parhaillaan tekemässä totaalista muutosta.

IPhonien lisäksi Samsung on kärsinyt nopeasti paikallisilla markkinoilla kasvaneista puhelinvalmistajista, kuten intialaisesta Micromaxista ja kiinalaisesta Xiaomista, joka on tätä nykyään jo maailman kolmanneksi suurin puhelinmerkki. Xiaomi toimitti IDG:n mukaan heinä-syyskuussa 17,3 miljoonaa puhelinta, mikä on himpun verran enemmän kuin neljänneksi yltänyt LG.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -30%

Realme 11 (5G)
249 € Bigbox
388 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 353 €

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -28%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 206 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Kommentit (9)

Jakele
Jakele

1

Ja nyt talven tullessa alamäissä vauhti vain kiihtyy... kun iPhonen myynti on koko jakso mittainen, eikä vain viisipäiväineniinkuin 3Q:lla..

Vastaa
mcmopo
mcmopo

2

Tarpeeksi kun sontaa työntää pönttöön niin jossain vaiheessa se ei enää vedä. Hyviä puhelimia samppa tekee vaikkakin hieman tylsiä. Mutta kun ängetään puhelin täyteen ohjelmistoja joita asiakas ei halua niin kyllä sitä vähemmästäkin kaikki siirtyy toiseen valmistajaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Leemee (vahvistamaton)

3

Saa nähdä onko Sampan mahanlasku nopeampi kuin Nokian. Vähän kyllä siltä vaikuttaa.

Vastaa
ProfaneX
ProfaneX

4

Erittäin hyvä idea, nyt samsung puskee tuutista 10 eri galaxy linjaa vaikka selviäisivät about kolmella. Galaxy S, Galaxy Note ja galaxy halppis.

Vastaa
Datanen
Datanen

5

Ei oikein houkuta enää Samsungin Android puhelimet koska niissä on paljon turhia sovelluksia jotka vievät akkua ja suorituskykyä. Uskoisin että Samsung menestyisi paremmin jos se toisi myyntiin puhtaalla Androidilla ja nopealla päivitystuella olevia malleja.

Toki sovellukset saa poistettua roottauksella mutta se vaatii taitoa ja riskien ottamista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kankkarankka (vahvistamaton)

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ProfaneX:

Erittäin hyvä idea, nyt samsung puskee tuutista 10 eri galaxy linjaa vaikka selviäisivät about kolmella. Galaxy S, Galaxy Note ja galaxy halppis.

Halpisluokka ei ole läheskään niin yksinkertainen mitä se länsimaalaiselle vaikuttaa. Halpisluokassa kympin ero on sama kuin satasen tai jopa parin ero länsimaalaiselle. Lisäksi listastasi uupuu kokonaan keskiluokka.

Samsung on ensimmäistä kertaa kärjessä ja se on pahasti hukassa. Pitäisi keksiä uutta, eikä vain kopioida muita. Nyt se kokeilee täysin randomilla vähän joka suuntaan jokseenkin puolitosissaan.

Nokia oli hyvä keksimään juttuja, mutta tuotteistus jäi usein puolitiehen. Samsungilla taas on menty aina rauta edellä ja nopeasti kopioitu muilta. Saa nähdä kuinka pitkälle se vie.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jakele:

Ja nyt talven tullessa alamäissä vauhti vain kiihtyy... kun iPhonen myynti on koko jakso mittainen, eikä vain viisipäiväineniinkuin 3Q:lla..

Applen tulos on kyllä usein ollut ruusuinen uusien puhelinmallien ensimmäisillä myyntikuukausilla, mutta tasoittuu sen jälkeen.

Mutta nykyisissä markkinoissa Applella on oiva kilpailuasema. Puhelimet ovat sen verran samanlaisia, että pelkästään eri käyttöjärjestelmällä pärjää ja erottuu hyvin.

Loppujenlopuksi Applen markkinaosuus on Samsungin tapaan laskussa.

Vastaa
prunester
prunester

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sefriol:

Applen markkinaosuus on Samsungin tapaan laskussa.

Ei oikein voi sanoa Samsungin tapaan, koska tavoissa on paljon eroa. Samsungilla kalliiden mallien myynti laahaa ja puhelinyksikön tulos on romahtanut, kun Applella myynti ja tulos ovat hyvässä kasvussa. Markkinaosuus älypuhelimista kokonaisuudessaan on pienentynyt, mutta niissä hintaluokissa missä Apple kilpailee se on noussut. Markkinat kokonaisuudessaan kasvavat nopeammin, mutta suurin kasvu tulee halvimmissa hintaluokissa.

Vastaa
pentsu
pentsu

9

Ehkä ämpärimuovista kyhätyt lelut jotka tunnistaa silmäsi asennon ei enää kiinnostakaan? Siis niitäkään joita se vielä joskus kiinnosti.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.