Samsung omaksui toisenkin tekniikan Applelta: Mainosmajakat

Manu Pitkänen
13. marraskuuta, 2014 15:57

Continuity ei ole ainoa Apple-tekniikka, josta Samsung on ottanut mallia kehittäessään omaa ratkaisuaan. Korealaisjätti nimittäin esitteli kehittäjäkonferenssissaan uutta Proximity-markkinointi-/mikropaikannusalustaa, jossa on kyse teknisesti samasta asiasta kuin Applen iBeaconissakin.
IBeacon ja Proximity ovat molemmat Bluetooth LE:hen perustuvia majakoita, joiden avulla voidaan seurata esimerkiksi asiakkaiden kulkua kaupan sisällä. Kauppiaat voivat hyödyntää niitä vaikkapa markkinointiviestinnässään: sen sijaan että paikallislehden etusivulle painettaisiin tarjousmainos, kauppias voi hedelmäosastolle sijoitetun majakan avulla kertoa omenoiden olevan tänään tarjouksessa. Yhtä hyvin majakoilla voidaan lähettää asiakkaille etukuponkeja.
IBeaconin tapauksessa push-ilmoitusten vastaanottaminen vaatii, että iPhoneen on asennettu ilmoitusten lähettäjän sovellus. Samsung hyödyntää Proximityssä taas Androidin järjestelmätason ominaisuuksia, minkä vuoksi ilmoituksia voidaan lähettää puhelimiin riippumatta siitä, onko siihen asennettu sovellusta tai ei. Vastaanottajalla lienee kuitenkin mahdollisuus päättää, haluaako hän ilmoituksia vai ei.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Bluetooth Samsung Galaxy -sarja iBeacon Bluetooth-majakka
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.