Kuvavuoto: Onko tässä Galaxy S6:n tekniset ominaisuudet?

Manu Pitkänen
5. joulukuuta, 2014 11:54

Helmikuun MWC-messut lähestyvät päivä päivältä, joten myös huhut uusien Android-lippulaivojenkin ympärillä alkavat lisääntyä. Eilen kerroimme Qualcommin mahdollisista ongelmista Snapdragon 810 -piirin kehityksessä, mikä voi pahimmillaan johtaa uusien huippupuhelimien julkaisujen lykkääntymiseen. Nyt verkossa on julkaistu AnTuTu-ruutukaappaus, jonka väitetään esittävän Galaxy S6:n tekniset ominaisuudet.
Julkaistun kuvan perusteella Samsung olisi uudistanut Galaxyjen puolijohdestrategiaa antamalla talon sisällä kehitetyille Exynos-piireille enemmän painoarvoa. Galaxy-puhelimien Exynos-variantteja on tähän asti myyty lähinnä Aasiassa. Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan on tuotu yleensä Qualcommin Snapdragon-piireihin pohjatuvat mallit. Ruutukaappauksessa esitettyjen tietojen mukaan se on kuitenkin otettu eurooppalaisesta SM-G925F-mallista, jossa käytetään Samsungin Exynos 7420 -piiriä.
Qualcommin mahdolliset ongelmat Snapdragon 810:n kanssa eivät siis välttämättä vaikuta Galaxy S6:een niin pahasti kuin historian perusteella voisi kuvitella.
Qualcomm on onnistunut luomaan lähes monopolin mobiilipiirien ympärille, mitä ovat rikkoneet lähinnä MediaTek (halvat älypuhelimet) ja Apple. Kenties Samsungin tavoitteena on myös päästä eroon Qualcomm-riippuvuudesta.
Toinen ruutukaappauksen paljastama kiinnostava yksityiskohta on Galaxy S6:n näyttökoko: 5,5 tuumaa, joka on jo hyvin lähellä Galaxy Noten tasoa. Näytön tarkkuus on odotetusti 2560x1440 pikseliä, eli saman verran kuin Galaxy Note 4:ssä. Kameroiden tarkkuudeksi on ilmoitettu 5 ja 20 megapikseliä.
Samankaltaisista tiedoista raportoi SamMobile jo kuukausi sitten. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ruutukaappaukset voivat aina olla väärennöksiä.


Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Samsung Exynos Qualcomm Snapdragon 810 Samsung Galaxy S6
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.