Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung aikoo nollata tilanteen: Galaxy S6:n tekniset tiedot paljastettiin

6
Manu Pitkänen

Samsung aikoo nollata tilanteen: Galaxy S6:n tekniset tiedot paljastettiin
Suhteellisen luotettavaksi osoittautuneen SamMobile-verkkosivuston lähteiden mukaan Samsung kehittää jo täyttä päätä Galaxy S6 -älypuhelinta ensi vuodeksi. Laite tunnetaan yhtiön sisällä Project Zero -kehitysnimellä, millä saatetaan viitata Samsungin pyrkimykseen "aloittaa puhtaalta pöydältä". Kulunut vuosi ei ole ollut kehityksellisesti mitenkään mairitteleva Samsungin puhelinyksikölle.

SamMobilen lähteet paljastavat muutamia teknisiä yksityiskohtia Galaxy S6:lle kaavailluista ominaisuuksista. Yksikään niistä ei varsinaisesti pääse yllättämään ketään alan kehitystä seuraavia.
Puhelimeen on tulossa Quad HD -näyttö (2560×1440), mutta sen koosta SamMobilen lähde ei osaa vielä tässä vaiheessa sanoa mitään. Suorittimeksi on valittu Qualcommin 64-bittinen Snapdragon 810 (toisessa variantissa käytetään Samsungin omaa Exynos 7420 -piiriä sekä yhtiön omaa LTE-modeemia), jota tuetaan kolmen gigatavun keskusmuistilla (muistityyppiä ei kerrottu). Kamerassa Samsung käyttää Sonyn IMX240-kennoa, mutta sen megapikselimäärää ei ole vielä päätetty: vaihtoehtoina ovat 16 tai 20 megapikseliä. Etukameraan suunnitellaan viiden megapikselin kennoa.

SamMobilen mukaan Samsung olisi myös hylkäämässä 16 gigatavun mallin ja siirtyvän tallennustilavaihtoehdoissa jakoon 32 / 64 / 128 GB. Galaxy Alphan, Note 4:n, A5:n ja A3:n perusteella voidaan olettaa, että Galaxy S6:ssa tullaan hyödyntämään laadukkaampia runkomateriaaleja tavalla tai toisella.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

Ejurr (vahvistamaton)

1

Maksimissaan 5,2 (tai 5,5 erittäin ohuilla bezeleillä) tuumainen näyttö, ja Motorolan tapaan kevyempi skini Androidin päällä. Ostaisin heti.

Vastaa
_-Jaska-_
_-Jaska-_

2

Samsungilla on jo hyvä markkinaosuus valmiiksi, joten jos he vain valmistaisivat laadukkaampia puhelimia, todennäköisesti tulotkin lähtisivät takaisin nousuun. Vain aika näyttää, jos he olisivat vaikka oppineet tulojen suuresta laskusta.
Samsungin voisi parantaa seuraavissa:
- Touchwiz aivan liian raskas, AOSP Android puhelimiin tai jokin muu kevytversio (esim. Sony Xperioissa käytetty) -> lagisuus pois
- Päivityksiä myös vanhempiin malleihin ja halppisversiohin
- Turhat ominaisuudet pois lisäämästä hintaa (vilkaisunäytöt, sormenjälkilukijat ym. akunsyöjät)
- Laadukas design ja muovista eroon/laadukkaampaa muovia (metallia, lasia ym.), eikä saippuanmuotoisia puhelimia
- Eri hintaluokkien yhtenäistäminen (Galaxy S -, Note- ja Trend - sarjat + jokin keskihintaluokan vaihtoehto kerran pari vuodessa.
- Bloatware kuuriin
-Panostus tämänhetken älypuhelimien heikkouksiin, joita voi aina parantaa, kamera ja AKUNKESTO. Näytöt, prosessorit sun muut tarpeeksi hyviä jo puhelinkäyttöön, tableteissa voi panostaa niihin, jotta pelaaminen/multimediatoiminnot ovat sujuvampia
Tässä nyt ensimmäiset mitä itse muuttaisin, jos vastaisin Samsungin tuotesuunnittelusta/tuotannosta. Kaikki ihan omia mielipiteitä kokemuksien perusteella.Pahoittelen kirjoitusvirheitä, kirjoitin Samsungin Tabilla ;)

Vastaa
tataka
tataka

3

Samsungin käyttämä sormenjälkiskanneri ei maksa paljon mitään, applen maksaa paljon enemmän n.20 euroa tms.

Muuten jaska ihan hyviä ehdotuksia. Kiinalaisia halpavalmistajia vastaan pitäisi tarjota paljon parempaa käyttöjärjestelmä tukea jossa huawei, zte yms on perävalotakuu, tosin cyanogenmod/android one voisi senkin edun vesittää.

Vastaa
qwerty83
qwerty83

5

Itsellä ollut muutamat Samsungit, mutta viimeisin vaihto on O+O. Päällimmäinen syy on, että Samsungin tuki loppuu minusta aivan liian aikaisessa vaiheessa ja päivityselinkaaren lopussa päivitykset on suorastaan ihan täyttä skeidaa. Suurin osa päivityksistä vain tuntuu huonontavan laitteen toimintaa.

Eli karsisivat vain joutavat mallit pois. Mallivalikoima on aivan järkyttävän laaja heillä nykyään, vaikka ns. eri "luokassa" olevia puhelimia on kuitenkin vähän. Suurin osa joutavia kopioita toisesta mallista.

Laadullisesti sampat on minusta olleet kuitenkin ihan suht hyviäkin. Softapuoli vain kuraa, mikä nykypäivänä on hyvin oleellinen osaamisalue tuolla alalla.

Vastaa
jartar
jartar

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti qwerty83:

Itsellä ollut muutamat Samsungit, mutta viimeisin vaihto on O+O. Päällimmäinen syy on, että Samsungin tuki loppuu minusta aivan liian aikaisessa vaiheessa ja päivityselinkaaren lopussa päivitykset on suorastaan ihan täyttä skeidaa. Suurin osa päivityksistä vain tuntuu huonontavan laitteen toimintaa.


Luulen, että tämä on ollut yksi Samsungin liiketoiminnan kulmakivistä. Nopeasti päättyvä tuki ja hidastavat päivitykset ohjaavat käyttäjää vaihtamaan uudempaan nopeammalla aikataululla. Vaarallinen taktiikka joka kääntyy helposti itseään vastaan. Toivotaan, että tähän puoleen saadaan selvä parannus.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:

Samsungin käyttämä sormenjälkiskanneri ei maksa paljon mitään, applen maksaa paljon enemmän n.20 euroa tms.


Niinpä. Ja itse lähtisin siitä liikkeelle, että varsinkin lippulaivamalleihin voi tuoda kaikenlaisia enemmän/vähemmän tärkeitä ominaisuuksia ostajien iloksi.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti qwerty83:


Eli karsisivat vain joutavat mallit pois. Mallivalikoima on aivan järkyttävän laaja heillä nykyään, vaikka ns. eri "luokassa" olevia puhelimia on kuitenkin vähän. Suurin osa joutavia kopioita toisesta mallista.


Samoilla linjoilla. Helpompi/halvempi hoitaa päivitykset/tuet/korjaukset kun malleja vähemmän. Niin moni käyttää nykyään suojakuoria puhelimessa, että ulkonäön takia vaihtaminen on varmasti vähentynyt. Tämäkin vähentää suuren mallivalikoiman tarvetta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja