Ensimmäinen Ubuntu-puhelin tulee myyntiin ensi viikolla

Sami Koivunen
6. helmikuuta, 2015 17:56

Ensimmäinen suoraan kuluttajille suunnattu Ubuntu Touch -puhelin on tulossa myyntiin Euroopassa ensi viikolla. Aquaris E4.5 Ubuntu Edition -puhelimen julkistuksesta voi lukea Ubuntun tiedotteesta.
BQ Aquaris E4.5 Ubuntu Edition on käytännössä espanjalaisen BQ:n viime vuonna esittelemän Aquaris E4.5 -älypuhelimen variantti. Canonical kertoi puhelimen julkaisusta jo joulukuussa ja kertoi tuolloin puhelimen tulevan myyntiin korkeintaan noin 149 euron hintaan. Lopulliseksi myyntihinnaksi on kuitenkin paljastunut 169,90 euroa.
Aquaris E4.5 Ubuntu Edition tulee myyntiin nopeasti myytävissä erissä ja rajoitetusti vain Euroopassa. Canonical lupaa informoida seuraavan viikon aikana Ubuntun sosiaalisen median sivuilla (Twitter, Facebook ja G+) ensimmäisestä myytävästä puhelinerästä. Puhelin on käytännössä tarkoitettu vain varhaisille omaksujille, eikä sitä ole tarkoitus tuoda laajemmin myyntiin kivijalkakauppoihin.
Puhelin sijoittuu ominaisuuksiltaan älypuhelinten halvimpaan luokkaan. Se sisältää 4,5 tuuman qHD-näytön (540×960 pikseliä), Mediatekin 1,3 gigahertsin Cortex A7 -neliydinsuorittimen, gigatavun RAM-muistia, kahdeksan gigatavua tallennustilaa, microSD-korttipaikan, 2150 milliampeeritunnin akun ja kaksi SIM-korttipaikkaa.

Lue myös nämä
Tägit
Ubuntu Canonical Ubuntu Touch Bq Aquaris e4.5 BQ Aquaris E4.5 Ubuntu Edition
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.