Operaattoreiden painajainen toteutuu: WhatsAppiin myös ilmaiset puhelut

Petteri Pyyny
13. maaliskuuta, 2015 14:44

Äänipuheluiden saapumisesta WhatsAppiin on huhuiltu jo pidemmän aikaa, mutta mitään virallista vahvistusta ei ole asialle vielä saatu, eikä edes vahvistusta sille, että ominaisuutta oltaisiin kehittelemässä.
Mutta nyt, uusimmassa WhatsAppin Android-versiossa ominaisuus vihdoin on - piilotettuna tosin. Ominaisuuden esillekaivaminen onnistuu ainoastaan uusinta WhatsApp-versiota käytettäessä, joka tällä haavaa on v2.11.561. Nyt toisen käyttäjän, jolla ominaisuus on jo käytössä/näkyvissä, täytyy soittaa Android-käyttäjälle, jolla on uusin versio WhatsAppista käytössä.
Vastattuaan puheluun vastaanottajan täytyy sulkea WhatsApp ja käynnistää sovellus uudestaan. Tämän jälkeen soittamisen mahdollistava ominaisuus löytyy myös hänen WhatsAppistaan. Vanhaa WhatsApp-versiota käyttäville käyttäjille ei puheluita luonnollisestikaan voida yhdistää.
WhatsApp ei ole vielä vahvistanut ominaisuuden virallista julkaisuajankohtaa - tai sitä, aikooko se veloittaa puheluista jatkossa. Toistaiseksi soittaminen WhatsApp-käyttäjien välillä on kuitenkin ilmaista. Aiheesta uutisoi mm. The Next Web.
Vaikka erilaisia VOiP-ratkaisuja on ollut tarjolla mobiililaitteille jo vuosien ajan, WhatsAppilla on kaksi selkeää etua puolellaan: sovellus on aina ollut äärimmäisen yksinkertainen käytettävyyden ja käyttöönoton kannalta. Toisekseen sovellus rikkoi hiljattain käsittämättömän miljardin latauksen rajapyykin yksistään Android-alustalta. Kun huomioidaan vielä se, että sovellus löytyy myös mm. iOS:lle ja Windows Phonelle, se on käyttäjämäärissä täysin suvereeni pikaviestinten markkinalla.

Lue myös nämä
Tägit
Android WhatsApp mobiilisovellukset
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.