Supercell on jo 10 kertaa suurempi kuin Rovio

Manu Pitkänen
24. maaliskuuta, 2015 13:08

Mobiilipeliyhtiö Supercellin liikevaihto oli viime vuonna noin 1,55 miljardia euroa, josta jäi ennen veroja voittoa 515 miljoonaa euroa. Vertailun vuoksi todettakoon, että viikko sitten tuloksensa julkaisseen Rovion liikevaihto oli viime vuonna 158 miljoonaa euroa, kymmenesosa Supercellin liiketoiminnan suuruudesta.
Supercellin menestyksen taustalta löytyy kolme sovelluskauppojen tuotavimpien sovellusten listakärkeen yltänyttä peliä: vuonna 2012 julkaistut Clash of Clans- ja Hay Day -pelit sekä viime vuonna maailmanlaajuisesti lanseerattu Boom Beach. Pelien yhteisenä tekijänä on sovellusten sisäisiin ostoihin perustuva liiketoimintamalli, jossa pelaajille myydään virtuaalisia jalokiviä pelissä edistymisen nopeuttamiseksi.
Pelejä pystyy pelaamaan täysin ilmaiseksi, mutta mikäli rahaa ei suostu käyttämään, edistyy peleissä selvästi hitaammin.
Jokainen Supercellinkään luoma peli ei ole osunut kultasuoneen. Yhtiö on esimerkiksi lopettanut Pets vs Orcs-, Battle Buddies- ja Spooky Pop -pelien kehityksen.

Lue myös nämä
Tägit
Supercell Clash of Clans Hay Day
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.