Angry Birds -sälä ei enää kiinnostanut – Rovion tulos romahti

3
Manu Pitkänen

Angry Birds -sälä ei enää kiinnostanut – Rovion tulos romahti
Mobiilipeliyritys Rovion liikevaihto putosi viime vuonna noin yhdeksän prosenttia 158 miljoonaan euroon ja tulos noin 73 prosenttia 10 miljoonaan euroon. Vielä vuonna 2012 yhtiö takoi 77 miljoonan euron tuloksen.

Vaikka Angry Birds -pelien huuma on jo laantunut huippuvuosista, onnistui Rovio yllättäen kasvattamaan mobiilipelien liikevaihtoa 16 prosenttia edellisestä vuodesta. Peliliiketoimintaa yritetään jatkossa kasvattaa siirtymällä voimakkaammin sovellusten sisäisiin ostoihin tukeutuvaan liiketoimintamalliin.

Syy Rovion laskusuhdanteeseen löytyy Angry Birds -oheistuotteista kerättyjen lisenssitulojen vähenemisestä. Angy Birds -limut, -karkit, -lelut, -kengät, -pehmolelut, -heijastimet ja muu sälä ei enää vedonnut ihmisiin entiseen malliin.

Rovion ennusteet ovat tälle vuodelle maltillisia, mutta suurempia odotuksia on ladattu vuodelle 2016, jolloin kokopitkän Angry Birds -elokuvan pitäisi ilmestyä valkokankaille. Yhtiön toimitusjohtaja Pekka Rantala lupasikin lisää tietoa elokuvan yhteistyökuvioista tulevan lähikuukausina.Rovion liikevaihto on pysynyt viime vuodet samoissa mitoissa, mutta samaan aikaan yhtiön henkilöstömäärä on kasvanut parissa vuodessa 311 työntekijästä noin 800 työntekijään. Yhtiö aloittikin viime syksynä yt-neuvottelut, joissa lähtöpassit annettiin noin sadalle työntekijälle.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -30%

Samsung Galaxy S10e
337 € CDON
674 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 481 €

Oppo A16s – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10
279 € CDON
699 € Kärkkäinen
979 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentit (3)

Pitkakoski
Pitkakoski

2

Harmihan tämä on Rovion kannalta, mutta kyllähän tuolla Andry Birds -hässäkälläkin rajansa on. Vaikka itse peleistä pidänkin (lähinnä siitä alkuperäisestä tirppojen viskomisesta), niin AB on kyllä levitetty todella moneen paikkaan ja tuotteeseen. En oikein usko, että elokuva tulee pienen hetken huumaa pidemmälle kantamaan, joten toivon Rovion keksivän useampia keinoja kassavirtansa laajentamiseen. Rovio Stars oli hyvä alku.
Vaikka nyt ei menekään niin hyvin, niin kunnioitan Rovion kykyä yrittää. Sillä jos eivät olisi yrittäneet, olisi maristu tilaisuuden missaamisesta. :)

Vastaa
jartar
jartar

3

Ei ymmärrä ei. Angry Birds meni pois muodista, eikä se tule sinne takaisin elokuvan keinoin. Tekisivät hyvän pelin joka ei olisi pelkkä kopio toisten tekeleistä. Sillä tavalla arvostuksen voisi saada takaisin. Ikävä kyllä kilpailu on nykysin paljon kovempaa kuin ensimmäisen Angry birdsin aikoihin. Taidot eivät enää riitä. Angry birds fani ja lisenssikauppa kuolee vääjäämättä pois.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.