Näiden puhelimien piti tappaa iPhone

Manu Pitkänen
29. maaliskuuta, 2015 14:21

"iPhonen tappajaa" on haettu mediassa siitä lähtien kun ensimmäinen iPhonekin esiteltiin vuonna 2007. Vaikka iPhonea on yritetty tappaa jo lukuisia kertoja, ei se ole suostunut kuolemaan. Yahoo Techin Jason O. Gilbert päättikin listata puhelimet, joiden teknologiamedioiden mielestä piti estää iPhonen kasvun noin 120 miljardin dollarin bisnekseksi.
Listalla nähdään esimerkiksi Googlen Nexus One, pari BlackBerryn puhelinta, Palm Pre, Motorola Droid, koko Windows Phone 7 -mallisto, Sony Ericssonin Xperia X10, HTC:n EVO 4G ja Samsungin Galaxy SII.
Jälkikäteen voidaan viisastella, ettei yksikään puhelimista ollut lähellekään iPhonen tappamista: BlackBerry on käytännössä vetäytynyt pois puhelimin kuluttajamarkkinoilta, Palmia ei ole enää olemassa, Sony Ericssonista on jäljellä enää vain Sony (joka miettii parhaillaan mitä puhelinliiketoiminnalle pitäisi tehdä), Motorolan puhelinbisnes on myyty jo pari kertaa, HTC:lla on takanaan useampi nälkävuosi ja Nokian Windows Phone 7 -strategia osoittautui todelliseksi elopiksi flopiksi.
Samsung on pärjännyt Applea vastaan kaikkein parhaiten ja Galaxy S II:n myötä korealaisyhtiö muodosti todellisen uhan Applelle. Viime vuonna Samsung joutui tosin vakavan paikan eteen Galaxy-puhelimien myynnin romahtamisen takia: lyhyessä ajassa yhtiön voitoista hävisi 60 prosenttia. Samsung yrittää nyt uutta tulemista laadukkaamman muotoilun avulla.
Gilbertin jutun innoittamana päätimme koota vastaavanlaisen jälkiviisaan listan suomalaisten medioiden uutisten pohjalta.
Nokia 5800 XpressMusic ("Tube")


Motorola Droid


Nokia Lumia 920


Nokia N8, E7, C6-01


Lenovo LePhone


Samsung Wave


Nokia N9


Samsung Galaxy S4


HTC Hero


Nokia Lumia 800 ja 900

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone Android Samsung Galaxy -sarja Samsung Galaxy S II Windows Phone Samsung Galaxy S4
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.