Sony voi luopua kokonaan Xperia-älypuhelimista

2
Manu Pitkänen

Sony voi luopua kokonaan Xperia-älypuhelimista
Sony punnitsee parhaillaan jatkamisedellytyksiä älypuhelinmarkkinoilla, kirjoittaa Reuters. Xperia-älypuhelimien myynti on valahtanut viimeisen vuoden aikana tappiolliseksi. Tuottavuutta yritetään parantaa karsimalla älypuhelinmalleja ja keskittymällä kaikkein kalliimpiin malleihin, mutta se ei välttämättä helpota Sonyn tilannetta.

Reutersin tietojen mukaan Sony voi tarvittaessa irtaantua kokonaan tappiollisista älypuhelin- ja TV-liiketoiminnoista. Mitään päätöksiä ei ole vielä asetettu pöydälle, mutta Reutersille puhuneen lähteen mukaan Sonyn johtajistossa ymmärretään, ettei mikään liiketoiminta ole ikuista. Vuosi sitten Sony luopui Vaio-tietokoneista.

Puhelinyksikön lopettamisen tai myynnin sijaan Sony voi harkita uuden yhteisyrityksen perustamista varteenotettavan kumppanin kanssa. Sony perusti itse vuonna 2001 ruotsalaisen Ericssonin kanssa yhteenliittymän, jonka Sony osti kokonaan itselleen vuonna 2012 ja tästä yksiköstä tuli nykyinen Sony Mobile.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
Fixxi (vahvistamaton)

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jii89:

Toivottavasti näin ei käy.

Hyvinkin varmasti näin käy, tästä on uutisoitu jo pitkään. Puhelinvalmistus Androidia käyttämällä ei ole kannattavaa businessta muuta kuin Samsungille ja heilläkin alkaa olla muut vaihtoehdot hakusessa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.