Microsoftilla on kovat piipussa: Tuo väkisin sovelluksensa Androidiin

Manu Pitkänen
27. toukokuuta, 2015 9:34

Samsung järjesti tänä vuonna pienimuotoisen yllätyksen lisäämällä uusimpiin lippulaivoihinsa Microsoftin tarjoamia sovelluksia. Samankaltaiseen yhteistyöhön päätyi myös Dell ja kourallinen muita vähemmän tunnettuja merkkejä.
Microsoftin "invaasio" Android-laitteisiin jatkuu nyt uudella hyökkäysaallolla, kun ohjelmistojätti on vahvistanut 20 muun Android-merkin hypänneen mukaan ohjelmistoyhteistyöhön. Uudet kumppanit ovat pääasiassa paikallisia ja maailmanlaajuisesti heikosti tunnettuja merkkejä, mutta sekaan on mahtunut myös Sony ja LG.
Sopimuksen mukaan merkit ovat sitoutuneita tuomaan markkinoille Android-laitteita, joihin on esiasennettu Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive ja Skype. Sopimuksen piiriin kuuluu LG:n vielä julkistamaton tabletti sekä Sonyn Xperia Z4 Tablet.
Microsoftin mukaan uudet yhteistyökuviot ovat osa yhtiön uutta strategiaa, jonka tavoitteena on tuoda valikoidut palvelut kaikille yleisimmille alustoille, jolloin niiden käyttö ei jää ainakaan laite- tai käyttöjärjestelmävalinnasta kiinni.
Aiemmin keväällä Microsoft ja vaihtoehtoista Android-käyttöjärjestelmää kehittävä Cyanogen kertoivat yhteistyöstä, jonka myötä Microsoftin palvelut esiasennetaan Cyanogen-puhelimiin.

Lue myös nämä
Tägit
LG Samsung Sony Android Microsoft Windows Phone CyanogenMod Sony Xperia Windows 10 Cyanogen Mod Samsung Galaxy S6 Microsoft Lumia Cyanogen Sony Xperia Z4 Tablet Samsung Galaxy S6 Edge Cyanogen OS
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.