Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoftin sovellukset integroidaan Cyanogen OS -käyttöjärjestelmään

10
Manu Pitkänen

Microsoftin sovellukset integroidaan Cyanogen OS -käyttöjärjestelmään
Cyanogen on ilmoittanut sopineensa Microsoftin kanssa yhteistyöstä, jonka myötä ohjelmistojätin kehittämät verkkopalvelut integroidaan osaksi kaupallista Cyanogen OS -käyttöjärjestelmää.

Microsoftin huhuttiin osallistuvat Cyanogenin taannoiseen rahoituskierrokseen, mutta Microsoft näki lopulta paremmaksi olla sijoittamatta rahaa Android-käyttöjärjestelmän kehittäjään. Sen sijaan yhtiöt aikovat tämänpäiväisen ilmoituksen perusteella tehdä tiivistä yhteistyötä verkkopalveluiden saralla.

Cyanogen OS:ään aiotaan integroida Microsoftin Bing-palvelut, Skype, OneDrive-pilvipalvelu, OneNote, Outlook-sähköpostiohjelma ja Office-sovellukset. Palvelut ilmestyvät Cyanogen OS:ään myöhemmin tänä vuonna.

Microsoftin jalanjäljen kasvattaminen Android-puolella ei rajoitu pelkästään Cyanogeniin, vaan sen sovelluksia löytyy valmiiksi asennettuina esimerkiksi Galaxy S6- ja Galaxy S6 edge -puhelimista.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

Agent_007
Agent_007

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jupsu:

bloatware! jeah!


Juuh. Jälleen kerran yksi ERITTÄIN huono päätös Cyanogenin suunnalta.

Se on kyllä jännä miten insinöörivetoiset firmat menevät kerta toisensa jälkeen metsään, kun joku rahoitusmulkvisti hankkii muutaman miltsin tuohta. Sen jälkeen yritykseen tulee bussilasteittain jotain saata*** markkinointipellejä ja yliporrasjohtajia, jonka jälkeen joskus aikaisemmin toiminut tuoteidea on saatu täydellisesti tapettua.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Agent_007:


Juuh. Jälleen kerran yksi ERITTÄIN huono päätös Cyanogenin suunnalta.


Mitä parempia vaihtoehtoja heillä oli ?

Vastaa
Agent_007
Agent_007

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:


Mitä parempia vaihtoehtoja heillä oli ?


Omien luurien valmistus taitaa olla ainoa tapa tehdä enää runsaasti rahaa matkapuhelinkäyttöjärjestelmien puolella.

Tuota bloattaamista parempi vaihtoehto olisi IMO ollut esim. timed exclusive -versioiden myynti suuremmille valmistajille. Lisäksi yritykseltä löytynee niin paljon Android-osaajia, että esim. järjestelmien optimointiin ja testaukseen liittyvää osaamista olisi helppo kaupata eteenpäin palvelusopimuksina.

Cyanogen nykyiset suunnitelmat (bloatit, oma softa-kauppa ja maakohtaiset exclusive-diilit) eivät sovi yritykseen juuriin millään tavalla, ja kuten esim. Samsung on jo hyvin osoittanut, ei niillä erotuta positiivisessa mielessä asiakkaiden keskuudessa.

Vastaa
Michelola
Michelola

6

bloatwarea noista on vain bing, muut on hyvää shittiä, parempaa ei ole tarjolla. Mutta tosta bingistä voisivat jo suosiolla luopua. Ei se toimi kuin amerikassa

Vastaa
muppis
muppis

7

Eipä tuo Nokian Symbianin MS yhteensopivuus koskaan ollut bloatwarea vaan myyntivaltti. Mitä on tapahtunut? Onko ihmisistä tullut tietoisia vaihtoehdoista?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Agent_007:


Tuota bloattaamista parempi vaihtoehto olisi IMO ollut esim. timed exclusive -versioiden myynti suuremmille valmistajille.


Mutta mikä olisi ollut parempi vaihtoehto noiden uutisten juttujen tilalle ? jotta voisi myydä edes osalle pienvalmsitajia valmistajia.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Agent_007:

Lisäksi yritykseltä löytynee niin paljon Android-osaajia, että esim. järjestelmien optimointiin ja testaukseen liittyvää osaamista olisi helppo kaupata eteenpäin palvelusopimuksina.


Siis meinaatko että luopuisivat ydintoimmansta(Cyanogen OS) ja siirtyisivät normi konsultti taloksi.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Agent_007:


Cyanogen nykyiset suunnitelmat (bloatit, oma softa-kauppa ja maakohtaiset exclusive-diilit) eivät sovi yritykseen juuriin millään tavalla,..


Joku maakohtainen yksinoikeus kauppa on tainnu olla sitä kipuilua videssä asiaa eteenpäin.
Mutta jos softa-kaupat ja sinun kutsumat bloatit jättäisi pois, niin mitä heille jää käteen tarjottavaksi ? jokin nuhnurunen nörtti versio. Joo ihan kiva joihinkin pien projekteihin.

Vastaa
muppis
muppis

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:


Mutta jos softa-kaupat ja sinun kutsumat bloatit jättäisi pois, niin mitä heille jää käteen tarjottavaksi ? jokin nuhnurunen nörtti versio.


Jos nyt lähdettäisiin vaikka siitä, mitä Cyanogen Mod oli alunperin. Eli se nuhruinen nörttiversio jossa ei ollut mitään ylimääräistä Googlelta tai keneltäkään muulta. Alkaisivat myymään tätä ja tämän kehittämistä valmistajille, valmistajat itse lisätköön bloattinsa jos haluavat ampua jalkaansa. En tiedä muista, mutta itselleni se on mennyt täydestä kuin väärä raha. Oma softakauppa pitää kerralla kävellä Google Playn ja muiden yli, jos ylipäätään meinaa menestyä. Aptoide on sekava, Yandexia uskalla edes kokeilla ja Anzhi on vähän.. häh? Samsungin kauppaa viitti edes mainita.

Ja sitten pieni lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Androidcentral:


After a brief email conversation with the folks at Cyanogen, however, some of that initial concern appears largely unwarranted. Here's what's up:

The big concerns when dealing with something a significant as plans to include multiple Microsoft apps onto an otherwise clean and reasonably bloat-free fork of Android like Cyanogen largely focus on whether or not this partnership will ruin the very things that drove users to the experience in the first place. As it turns out, Cyanogen's integration plans with Microsoft sound a little different from the Microsoft/Android experiences we've seen already. For starters, the Microsoft apps being included in Cyanogen OS will be removable — and not the "oh just go and disable it in settings" kind of removable. You'll be able to get rid of those apps and use whatever you want as your default, and while that's an unnecessary step for folks who aren't interested in Microsoft apps it's worlds better than being stuck with the apps permanently. Bloatware may be largely misunderstood (or, rather, interpreted however the user chooses), but it's still a pain for those who know exactly what they want.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti muppis:


Jos nyt lähdettäisiin vaikka siitä, mitä Cyanogen Mod oli alunperin. Eli se nuhruinen nörttiversio jossa ei ollut mitään ylimääräistä Googlelta tai keneltäkään muulta.


Ihan kiva, mm itse olen tuollaisesta vähän valmis maksamaan, ja ilmeisesti sinäkin, toinen asia sitten riittäisikö. En tiedä kuinka paljon sinä maksaisit, mutta minun maksuhalukkuus * miljoona ei asiaa pitkälle veisi, ja todellisuudessa laitteina kiinnostus pirstaloitus eri tyyppisiin malleihin.Jokatapauksessa Ns käyttöälypuhelimeksi tuollaisesta tiukasti karsitusta nörttiversiosta ei kovin helpolla olisi allekirjoittaneelle.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti muppis:

Alkaisivat myymään tätä ja tämän kehittämistä valmistajille, valmistajat itse lisätköön bloattinsa jos haluavat ampua jalkaansa.


Jos puhutaan massamarkkinoista, niin miksi valmistajat maksaisi tuosta ja senlisäksi joutuisivat tekemään kovasti töitä (lisää rahaa) että saisivat siitä edes jotenkin myytävän, vs liki valmis paketti Googlelta ?

Ajatus toimii lähinnä markkinoilla joissa Google kielletty, jolloin valmistajat pakotettu vaihtoehtoihin. Tosin noilla markkinoilla ei olla niin tarkkoja lisenseistä, joten ....

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja