Jolla menee kahtia – Käyttöjärjestelmä- ja laitekehitys omiin yhtiöihin

Manu Pitkänen
7. heinäkuuta, 2015 14:26

Jolla kertoi tänään keskittyvänsä voimakkaammin ohjelmistokehitykseen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Jollan laiteliiketoiminta siirretään uuteen yhtiöön ja Sailfish-käyttöjärjestelmän kehitystä jatketaan vanhan yhtiön alaisuudessa.
Yritysjärjestelyiden seurauksena Antti Saarnio nousee ohjelmistokehitystä jatkavan yrityksen keulaan. Jollan toimitusjohtaja Tomi Pienimäki sen sijaan eroaa ja jatkaa töitä Jollan ulkopuolella. Laiteliiketoiminnalle valitaan pomo syksyn aikana.
Tiedotteessaan Jolla kertoo olevansa edelleen sitoutunut tuomaan Jolla Tabletin markkinoille. Tabletille saatiin hankittua joukkorahoitusta Indiegogon kautta yli 2,5 miljoonaa dollaria. Projekti on kuitenkin kärsinyt näyttöongelmista, jonka takia laitteen julkaisu on viivästynyt ja voi viivästyä edelleen.
Jolla kertoi aikaisemmin keväällä niin sanotusta Sailfish Africasta, jonka tavoitteena on laajentaa Sailfishin ekosysteemiä Afrikan markkinoille. Venäläisen Yotaphonen on myös huhuttu siirtyvän Sailfishin käyttäjäksi.

Lue myös nämä
Tägit
Jolla Sailfish Jolla Tablet
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.