Samsung Galaxy Note 5:n julkaisupäivä paljastui

Manu Pitkänen
15. heinäkuuta, 2015 10:10

Samsung aikoo julkaista noin kuuden tuuman kokoluokkaan sijoittuvat Galaxy Note 5- ja Galaxy S6 edge+-älypuhelimet 12. elokuuta, kertoo luotettavista Samsung-huhuista tunnettu SamMobile-verkkosivusto.
Wall Street Journal raportoi aikaisemmin, että Samsung on päättänyt aikaistaa uuden Galaxy Note -puhelimensa julkaisuaikataulua jottei uusi puhelin joutuisi liian voimakkaasti kilpailemaan median huomiosta uusien iPhone-puhelimien kanssa. Tähän asti Galaxy Note -puhelimet on esitelty syyskuussa Berliinin IFA-messujen aikaan – suunnilleen samoihin aikoihin uusien iPhone-puhelimien kanssa.
Myyntiin uudet puhelimet tulevat 21. elokuuta eli vain pari viikkoa myöhemmin ensiesittelyn jälkeen. Samsung ottaa pienoisen riskin esittelemällä kaksi uutta vajaan kuuden tuuman näytöllä varustettua puhelinta. Keväällä yhtiöllä oli jo selviä vaikeuksia arvioida Galaxy S6:n sekä S6 edgen kysynnän jakaantumista.
Tähän mennessä vuotaneiden tietojen mukaan Galaxy Note 5 tulisi perimään Galaxy S6 -puhelimissa käytetyn muotoilun. Luvassa on siis lasista takakuorta ja metallista valmistettuja kehyksiä. Note 5:ssä ei ole muistikorttipaikkaa ja vaikuttaisi siltä, ettei puhelimen akkuakaan pystyisi vaihtamaan. Puhelimessa käytetään Samsungin omaa Exynos 7420 -suoritinta, neljää gigatavua keskusmuistia ja 5,7 tuuman QHD-näyttöä.
Galaxy S6 edge+:n tapauksessa suorittimena käytetään myös Exynos 7420:tä, mutta keskusmuistia on "vain" kolme gigatavua. Edge-nimestäkin voi jo päätellä että 5,7-tuumainen QHD-näyttöä on kaarevoitettu. Vaikuttaa myös ilmeiseltä, että Edge-mallista puuttuu Note 5:ssä käytetty S Pen -kynä.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Samsung Galaxy S6 Samsung Galaxy Note 5 Samsung Exynos 7420 Samsung Galaxy S6 Edge Samsung Galaxy S6 Plus Samsung Galaxy S6 edge+
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.