Samsungin tyly kommentti Note 5:n kynäongelmasta: Lukekaa käyttöopas

Manu Pitkänen
26. elokuuta, 2015 11:44

Samsung on kommentoinut Galaxy Note 5:n aiheuttamaan "pengatea". Puhelinvalmistajan kommentti omille asiakkailleen on käytännössä RTFM (read the fucking manual).
Näin kärkkäästi Samsungin viestinnästä asiaa ei tietenkään sanottu, mutta sanoma on kuitenkin sama. Samsung suosittelee asiakkaitaan lukemaan puhelimen mukana tulevan käyttäjäoppaan, josta löytyykin selkeä varoitus kynän laittamisesta paikkaansa väärin. Käyttäjäoppaan mukaan väärin päin laitettu kynä voi aiheuttaa vahinkoa puhelimelle.
Kuten on saatu jo kantapään kautta kuulla, on varoitus täysin aiheellinen eikä sitä ole laitettu oppaaseen vain lakiteknisistä syistä. Oppaan varoitus osoittaa, että Samsung on ollut tietoinen asiasta jo puhelimen kehitysvaiheessa, mutta siitä huolimatta yhtiö on nähnyt paremmaksi suunnitella kynä niin, että sen voi laittaa puhelimeen väärällä tavalla. Kyse ei ole siis suunnitteluvirheestä, kuten aikaisemmin oletimme, vaan tietoisesta päätöksestä.
Kynän asettaminen väärin päin sille varattuun "penaaliin" voi rikkoa tunnistusmekanismin, jonka avulla puhelin tietää onko kynä paikallaan vai onko se irti.
Note 5:n saapumisesta Euroopan markkinoille ei ole tällä hetkellä täyttä varmuutta. Suomessa myyntiin tulee vastaavilla teknisillä ominaisuuksilla varustettu Galaxy S6 edge+, josta puuttuu ongelmia aiheuttanut S Pen -kynä.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android S Pen Samsung Galaxy Note 5
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.