Galaxy Note 5:stä löytyi suunnitteluvirhe – helppo saada rikki

7
Manu Pitkänen

Galaxy Note 5:stä löytyi suunnitteluvirhe – helppo saada rikki
Netissä on kiertänyt huhuja, joiden mukaan Samsungin vähän aika sitten esittelemän Galaxy Note 5:n S Pen -kynän tunnistusmekanismin saa helposti rikki sujauttamalla kynä väärin päin puhelimen kynäpaikkaan.

Android Police päätti kokeilla omalla testilaitteellaan pitävätkö puheet paikkansa – ja pitiväthän ne. Yleensä elektroniikasta pyritään tekemään "idioottivarmoja" eli niiden käyttäminen ei onnistu väärin tai jos onnistuukin, ei siitä pitäisi aiheudu kummempia seuraamuksia. Galaxy Note 5:n suunnittelussa tämä periaate on syystä tai toisesta unohtunut.

S Penin voi siis sujauttaa puhelimen reunassa olevaan aukkoon etu- tai takaperin, mutta perä edellä aukkoon laitettu kynä jää helposti jumiin. Kun kynän ottaa irti, voi kiinnitystunnistus rikkoontua, jolloin puhelin ei enää ymmärrä koska kynä on kiinni paikassaan ja koska käyttäjän kädessä.Aiemmissa Note-malleissa kynää ei ole voinut laittaa paikkaan väärin päin.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (7)

Jonahan
Jonahan

3

Tekevälle sattuu, mutta eiköhän tuon hintaisena puhelimessa ole sen verran katetta, että Samsung korjaa vian ja tekee jo myydyille takaisinkutsun. (Tai laajentaa takuuta kyseisen mallin osalta huomattavasti)

Vastaa
ypsilon
ypsilon

4

Helppo korjata muuttamalla kynän kantaa millin paksummaksi, mutta kalliiksihan tuo tulee korjata tuotantolinjat ja jo valmistetut puhelimet.

Vastaa
perhana
perhana

5

Samsung todennäköisesti "korjaa ongelman" lisäämällä takuuehtoihin maininnan siitä että takuu ei korvaa väärinpäin työnnetyn styluksen aiheuttamaa rikkoutumista, koska kyseessä on käyttäjän virhe.

Vastaa
avthein
avthein

6

Ei todellakaan yllätä. Moni muu laite, tuote ja tunnetumpikin "merkki" on alkanut tehdä kelvotonta sontaa "suunnittelusta" alkaen.

Edes toimivia paristokoteloita ei enää osata tehdä laitteisiin kuten LED-lamput. Viimeksi Airamin LED-otsalamppuun piti käyttää väkivaltaa paristojen asentamiseksi (liian pieni tila 3:lle AAA-paristolle). Ja erään toisen LED-tuikutin oli myös liian pieni ja aiheutti oikosulku-/räjähdysvaaran kun 3 AA-pariston tai akun tila oli niin pieni että lampun alumiinirunko jyysti paristojen tai akkujen ulkopinnan rikki ja oikosulkuun alumiinirungon kautta.

Onneksi on vielä wanha kunnon Nokia 1110 joka toimii paremmin kuin junan vessa ja on kestänyt monet pudotuksetkin.

Samsungin Galaxy Tab3:n kanssa on hermot palaneet jo ihan riittävän monta kertaa kun laite jumittaa milloin mistäkin ja etenkin kun lataa jatkuvasti päivityksiä jotka tukkivat hitaan nettiyhteydenkin. Laitteen some-sovellukset (facebook, twitter, google+) ovat täyttä skeidaa käyttökelvottomuudessaan kun edes viestejä ei saa luettua kunnolla kun sisältö pomppii itsekseen milloin minnekin hukkaan. Youtube sovellus ei ole toiminut enää aikoihin. YLE:n Areena sentään toimii yleensä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Pesukone200 (vahvistamaton)

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Samsung todennäköisesti "korjaa ongelman" lisäämällä takuuehtoihin maininnan siitä että takuu ei korvaa väärinpäin työnnetyn styluksen aiheuttamaa rikkoutumista, koska kyseessä on käyttäjän virhe.

Eikös tää väärinlaitetta käyttäminen riko muissakin laitteissa takuun?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.