Vaihtoehto-Androidiin tulossa Cortana-integraatio

Manu Pitkänen
12. syyskuuta, 2015 11:02

Microsoftin huhuttiin keväällä suunnittelevan isoa sijoitusta vaihtoehtoista Android-käyttöjärjestelmää kehittävään Cyanogeniin, mutta ohjelmistojätti vetäytyi lopulta rahoituskierroksesta. Sen sijaan yhtiöt sopivat tiiviistä yhteistyöstä.
Jo huhtikuussa Cyanogen kertoi lisäävänsä Bing-palvelut, Skypen, OneDrive-pilvipalvelun, OneNoten, Outlook-sähköpostiohjelman ja Office-sovellukset Cyanogen OS:ään. Cyanogenin toimitusjohtaja Kirt McMaster kertoi International Business Timesille, että edellä mainittujen palveluiden lisäksi myös Microsoftin Cortana-puheavustaja ollaan integroimassa käyttöjärjestelmään.
Cortana on saatavilla Android-laitteisiin erillisenä sovelluksena, mutta Cyanogenin tapauksessa avustaja aiotaan integroida suoraan käyttöjärjestelmään. Näin Cyanogen pystyy kilpailemaan tehokkaammin Google Now'ta ja Applen Siriä vastaan.
Haastattelussa McMaster myös totesi Cyanogenin päätavoitteena olevan Google-riippuvuudesta irtaantuminen. Se voisi tapahtua täysin seuraavan parin vuoden aikana.

Lue myös nämä
Tägit
Android Microsoft CyanogenMod Windows 10 Cyanogen Mod Cortana Cyanogen Cyanogen OS
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.