Taskussa iPhone 4s, 5 tai 5s? Uusi iOS voi hidastaa puhelintasi

Matti Robinson
24. syyskuuta, 2015 19:43


Applen julkaisi uusien iPhone-mallien yhteydessä jälleen uuden käyttöjärjestelmäversion mobiililaitteille suunnatusta iOS-alustasta. Käyttäjät ovat jälleen ennätysvauhdilla päivittäneet uuteen versioon, mutta ongelmiakin on löytynyt.
Voi myös olla, että vanhemmille iPhone-malleille uusi versio on entistä raskaampi.
Uudet iPhone 6s ja 6s Plus -mallit tuovat mukanaan 2 gigatavua RAM-muistia, joka tarkoittaa entistä sulavampaa käyttökokemusta. Valitettavasti vaikuttaa, että uusi käyttöjärjestelmäversio myös vaatii hieman enemmän laitteelta kuin edeltänyt versio.
YouTube-käyttäjä iAppleBytes on julkaissut videoita verraten vanhempien iPhone-mallien käyttökokemusta uudella iOS 9.0.1 -versiolla ja vanhemmalla 8.4.1-versiolla. Vaikuttaakin, että eritoten iPhone 4s toimii nopeammin vanhemmalla käyttöjärjestelmäversiolla, ja samaa ongelmaa on iPhone 5:llä pienemmässä mittakaavassa ja jopa iPhone 5s:n kohdalla vanhempi versio on osittain nopeampi.
Vaikka sinänsä ei ole yllätys, että uusi järjestelmä vanhentaa entisestään vanhoja laitteita, niin kehnoksi asian tekee se, että Apple keskittyi tässä versiossa erityisesti käyttökokemuksen viilaamiseen. Huomioitavaa on toki, että jotkin toiminnot, kuten Siri, ovat huomattavasti nopeampia uudella versiolla.


Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.